کمپانی فیس بوک روز دوشنبه (۵ ژانویه/ ۱۵ دی) اعلام کرد یک کمپانی در کالیفرنیا را که کارش تولید تکنولوژی تشخیص صداست خریده است. فیسبوک اگرچه جزئیات دلایل این اقدام را اعلام نکرد اما به نظر میرسد همچنان در حال پیگیری جاهطلبی دسترسی به مخاطبان بیشتر از طریق گوشیهای هوشمند و کامپیوترهاست.
به گزارش رویترز٬ روز گذشته فیسبوک اعلام کرد کمپانی wit.ai را خریده است. فیسبوک قیمت تمام شده برای این خرید را اعلام نکرد. کمپانی wit.ai تنها ۱۸ ماه سن دارد و مقر آن در کالیفرنیاست. این کمپانی نرمافزاری میسازد که میتواند کلمات ادا شده و همچنین متن نوشته شده را بفهمد.
نماینده کمپانی فیسبوک از ارائه اطلاعات بیشتر در این باره که فیسبوک قصد دارد به چه طریقی از این تکنولوژی استفاده کند و اینکه چه گروهی در داخل کمپانی فیسبوک با تیم کمپانی wit.ai همکاری میکند، خودداری کرد.
برخی معتقدند در سادهترین حالت این تکنولوژی ممکن است کاربر فیسبوک را قادر به استفاده از امکاناتی نظیر امکانات "سیری" در گوشیهای هوشمند اپل (آیفون) کند که قادر به تشخیص صدا و کلمات و ارتباط کلامی با دارنده خود است.
فیسبوک٬ بزرگترین شبکه اجتماعی جهان٬ که حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون کاربر دارد٬ به سرعت در حال راه یافتن از کامپیوترها به تبلتها و گوشیهای هوشمند است. این خرید اگرچه از لحاظ تغییراتی که میتواند در خدمات فیسبوک در آینده ایجاد کند حائز اهمیت است ولی رویترز در گزارش خود اعلام کرده که احتمالا این خرید خرج زیادی برای فیسبوک ایجاد نکرده است.
کمپانی فیسبوک در سال ۲۰۱۲ یکی از پر سر و صداترین و گرانترین خریدهای خود را انجام داد. فیس بوک در آن زمان اینستاگرام را به قیمت یک میلیارد دلار خرید. اینستاگرام، یک شبکه اجتماعی برای به اشتراک گذاری عکس است.
در آن زمان از این خرید به عنوان بزرگترین خرید دوران فعالیت فیسبوک نام برده شد. این خرید درست کمی پس از عرضه سهام فیسبوک به بازار بورس انجام گرفت.
کمپانی Wit.ai روز گذشته پس از اعلام این خبر از طریق فیسبوک٬ در پستی در وبسایت خود نوشت که "این موضوع شتابی باورنکردنی" در اجرای اهداف این کمپانی ایجاد میکند. کمپانی Wit.ai نوشت که فیسبوک منابع و استعداد کمک به این کمپانی را برای برداشتن قدمهای بعدی دارد. این کمپانی متعهد شد وبسایتش همچنان باز و رایگان برای همگان باقی بماند.
کمپانی Wit.ai در سال ۲۰۱۳ پایهگذاری شد. هدف کار این کمپانی به گفته الکس لبرون٬ یکی از بنیانگزاران آن٬ این است که پایگاهی برای "صداهای طبیعی" باشد.