به گزارش خبرنگار ایسنا، از همان ابتدا که دولت پایه را بر شناسایی و حذف یارانه پردرآمدها و غربالگری لیست یارانه بگیران قرار داد، همواره تاکید داشت که اگرچه بررسی حسابهای بانکی می تواند از مطمئن ترین منابع اطلاعاتی برای غربالگری باشد، اما جایی در بین بانکهای اطلاعاتی نداشته و خط قرمز شناسایی دهک های درآمدی است.
این در حالی است که از اواخر سال گذشته که حذف یارانه بگیران ثروتمند شروع شده و در دو ماه اخیر نیز تعدادی از این جمع خارج شدهاند، ظاهرا حسابهای بانکی جزو معیار حذف یارانه بگیران نبوده است؛ به گونه ای که حتی در فرم مربوط به ثبت اعتراض حذف شدگان از یارانه نقدی هم اشاره ای به این موضوع نشده است.
اما اعلام اخیر صالح -معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی- مبنی بر اینکه " دولت تنها یارانه تعداد۵۰ هزار نفر از تهرانیهایی را که درآمد بالا و میلیاردی داشتند، قطع کرد"، ابهاماتی را در رابطه با بانکهای اطلاعاتی شناسایی میزان درآمد این میلیاردرها ایجاد کرد.
در حالی اشاره معاون نوبخت به حذف شدگانی با عنوان میلیاردر و درآمد بالا که هر کدام منابع مالی را دربر می گیرد احتمال بررسی حساب های بانکی برای شناسایی میزان درآمد و منابع ورودی به آن را بیش از پیش افزایش داد که به گفته قائم مقام بانک مرکزی هرگونه تردیدی در این رابطه قابل رد است.
کمیجانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با ابراز بی اطلاعی از اعلام حذف ۵۰ هزار میلیاردر تهرانی از یارانه نقدی تاکید کرد که تا حالا هیچ پیشنهادی برای سرکشی به حسابهای بانکی نداشتیم و حسابی چک نشده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بانک مرکزی تضمین میدهد که هیچ دسترسی به حسابهای بانکی برای حذف یارانه نقدی نداشته است؟ گفت: سیاست بانک مرکزی از ابتدا هم همین بوده و آن را ادامه خواهد داد.
قائم مقام بانک مرکزی با بیان اینکه این سیاست شفاف دولت است که نباید به حسابهای بانکی مردم هیچ نوع مراجعه ای شود، یادآور شد: این اطلاعات، اطلاعات محرمانهای است که در اختیار شبکه بانکی قرار داشته و کسی نمی تواند از آن استفاده کند.
به گزارش ایسنا، همانطور که بارها رییس جمهور اعلام کرده که برای شناسایی پردرآمدها هیچگونه سرکشی به حسابهای بانکی نخواهد شد، پیش تر رییس کل بانک مرکزی نیز در این رابطه تضمین داده بود.
وی گفته بود که طور جدی و محکم تاکید می کنم برای شناسایی افراد پردرآمد به منظور غربالگری ثبتنام کنندگان یارانه نقدی، دولت به حسابهای بانکی مردم ورود پیدا نمی کند.
سیف جایگاه بانک مرکزی به عنوان محافظ اطلاعات و حسابهای بانکی مردم را مورد اشاره قرار داده و تاکید کرده بود که هیچ کسی نمی تواند از اطلاعات سپردهها و نظام بانکی اطلاعی پیدا کند، مگر اینکه حکم قانونی در این زمینه وجود داشته باشد.