به گفته دولت چین، قوانین جدید این کشور، که براساس آن شرکت ها باید فهرست نیازمندی های خود را بفرستند؛ بخشی از تلاش این کشور در جهت تامین امنیت سایبری در صنعت های حساس کشور چین می است؛ اما شرکت ها نگرانی هایی درباره اجبار به خارج شدن از یکی از جوامع بزرگ و در حال رشد در صنعت جهان دارند.
به گزارش خبرگزاری نیویورک تایمز، قوانین جدید بانکداری می گویند ۷۵ درصد از محصولات تکنولوژی که توسط مؤسسات چینی استفاده می شوند؛ باید تا سال ۲۰۱۹، در دسته محصولات «امن و قابل کنترل» قرار گیرند. برای رسیدن به این دسته بندی، شرکت های خارجی باید منابع خود را به مقامات چینی ارائه کنند. این نیازمندی یک نگرانی درحوزه مالکیت های معنوی، امنیت و قوانین صادرات ایالات متحده ایجاد می کند.
همچنین در گزارش نیویورک تایمز آمده است؛ شرکت هایی که تمایل به فروش تجهیزات به بانک ها دارند باید در چین مرکز توسعه و تحقیقات ایجاد کنند. مجوز کارمندان خود را از بخش تجهیزات تکنولوژی دریافت کنند و درگاه هایی برای مقامات رسمی چین قرار دهند که امکان مدیریت و تحت نظر قرار دادن داده های پردازش شده توسط سخت افزارهای آن ها وجود داشته باشد.
قوانین نظارتی جدید، می تواند موجب دو قطبی شدن این صنایع شده و شرکت های چندملیتی مجبور می شوند محصولات خود را فقط به ایالات متحده آمریکا یا چین بفروشند و یا محصولات کاملا متفاوتی برای هر دو بازار تولید کنند. بخش تکنولوژی کشور چین و نیازمندی های آن نمی توانند توسط شرکت های چندملیتی نادیده گرفته شوند. با توجه به بررسی های شرکت تحقیقاتی IDC، انتظار می رود این کشور ۴۶۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ صرف تکنولوژی های مخابراتی و اطلاعاتی خود نماید. بنابراین گسترش توسعه بازار تکنولوژی های چین در حدود ۴۳ درصد از رشد بخش تکنولوژی های جهانی را به خود اختصاص خواهد داد.
بعضی از گروه های کسب و کار خارجی از جمله اتاق بازرگانی ایالات متحده برای گفت و گو با دولت شی جین پینگ درباره روند در حال رشد سیاست های امنیت سایبری و اجبار به شرکت های چینی در استفاده از تجهیزات و محصولات و خدمات داخلی فراخوانده شدند.
کشور چین پیش از این به نمونه هایی از اتهامات جاسوسی ایالات متحده در سایر کشورها اشاره کرده است و این مسئله را دلیلی برای کاهش وابستگی خود به تکنولوژی های آمریکایی ذکر می کند. با توجه به اخبار منتشر شده توسط ادوارد اسنودن، آژانس امنیت ملی ایالت متحده آمریکا در گذشته تلاش هایی برای ورود به سیستم های شرکت هوآوی انجام داده بود تا میزان کنترل شدگی آن را بررسی کند و قصد اصلی آن بود تا بتواند دریچه ای برای بازگشت مجدد ایالات متحده به بازار چین باز کند.
در حال حاضر، صنعت بانکداری چین، نمی تواند بلافاصله، وابستگی خود را به تکنولوژی های خارجی قطع کند و شرکت های چینی نمی توانند سرورهایی به اندازه کافی قدرتمند و کامپیوترهای با قابلیت بالا ایجاد کنند. اما در حالی که برندهای داخلی فقط ۲۱٫۳ درصد از سهم بازار جهانی در سال ۲۰۱۰ را به خود اختصاص داده بودند، متخصصان انتظار دارند این رقم در سال ۲۰۱۴، به ۴۳٫۱ درصد جهش داشته باشد.
شاپرک