جای شگفتی نیست که کامپیوترهای قدیمی تمامی حداقلهای لازم برای نصب یک سیستم عامل جدید را دارا نباشند؛ اما در این مورد خاص عکس این قضیه اتفاق میافتد و کامپیوترهای جدید امکان استفاده از سیستمعاملهای قدیمی را نخواند داشت.
از این پس شرکت مایکروسافت و شرکای آن فعالیت قابل توجهی در راستای سازگازی سختافزار جدید با نسخههای قدیمیتر ویندوز انجام نخواهند داد. سیستم عاملهای قدیمی در بهترین حالت، فاقد آخرین آپدیتها خوهند بود. و در بدترین حالت نیز ممکن است عملکرد صحیحی نداشته باشند.
شرکت مایکروسافت در یک پست وبلاگی که روز جمعه منتشر شده، خاطر نشان میکند: «با حرکت به سوی آینده، و معرفی نسلهای جدید پردازندهها، این تکنولوژیها به پشتیبانی آخرین پلتفرم ویندوز معاصر نیاز خواهند داشت. ویندوز ۱۰ تنها پلتفرم ویندوزی پشتیبانی شده توسط پردازندههای آینده سری Kaby Lake اینتل، ۸۹۹۶ کوالکام و Bristol Ridge ای ام دی خواهد بود».
رویکرد جدید شرکت مایکروسافت به معنای عدم پشتیبانی کلی ویندوز ۷ و ۸٫۱ نیست. این دو سیستم عامل به ترتیب تا ۱۴ ژانویه ۲۰۲۰ و ۱۰ ژانویه ۲۰۲۳ بروز رسانی میشوند. اما این بروزرسانی تنها زمانی است که شما از سخت افزار قدیمی هم عصر سیستم عامل استفاده کنید.
نکتهای که صاحبان کامپیوترهای فعلی بایستی بدان توجه داشته باشند، این است که پردازنده نسل ششم حال حاضر اینتل موسوم به Skylake، اولین پردازندهای است که از هیچ یک از نسخههای پیشین ویندوز پشتیبانی نخواهد کرد. شرکت اینتل و مایکروسافت میگویند که پلتفرم Skylake و ویندوز ۱۰ برای یکدیگر طراحی شدهاند. شرکت مایکروسافت در حال عملیاتی کردن سیاست خویش است.
برای تمامی مشتریان تجاری ارزشمند این شرکت که به خاطر تضمین پایداری و ثبات عملکرد، غالباً عقبتر از به آپدیتهای سخت افزاری و نرم افزاری حرکت میکنند، مایکرسافت اعلام کرده که پشتیبانی از مجموعه سیستمهای مجهز به پردازنده Skylake که سازگاریشان با ویندوز ۷ و ۸٫۱ مورد تأیید است، تا ژوئیه ۲۰۱۷ ادامه خواهد یافت. با این اقدام مایکروسافت شرکتها مهلت اضافی ۱۸ ماههای خواهند یافت تا قبل از تصمیمگیری و پیادهسازی ارتقای سیستم به ویندوز ۱۰، سخت افزارهای مدرن مورد نیاز نیروهای خود را خریداری کنند.
پس از اتمام این مهلت تنها آپدیتهای امنیتی بسیار حیاتی برای ویندوز ۷ و ۸٫۱ ارائه میشوند و انتشار آنها منوط به این اصل است که آپدیتهای یاد شده قابلیت اطمینان و یا سازگاری پلتفرم ویندوز ۷ و ۸٫۱ را در دستگاههای دیگر در معرض خطر قرار ندهد. البته شرکتها و مصرف کنندگان هنوز هم میتوانند سختافزارهای قدیمی را خریداری کنند که در آنها نیازی به استفاده از پلتفرم Skylake اینتل یا دیگر پردازندههای مدرن نیست. آخرین نسل پردازندههای اینتل پشتیبانی شده موسوم به Broadwell است که این تراشهها همچنان به طور گسترده در دسترس هستند.
تغییر سیاست نه تنها شرکای سخت افزاری مایکروسافت را خوشحال میکند (آنها دیگر ملزم به آمادهسازی بسیاری از آپدیتهای نرم افزاری پرهزینه برای نسخههای پیشین ویندوز نیستند) بلکه در کنار آن کمک شایانی به شرکت مایکروسافت در تسریع روند همهگیری ویندوز ۱۰ خواهد داشت. شرکت مایکرسافت این سیستم عامل را به عنوان نسخه «نهایی» ویندوز مینگرد که در حال حاضر یک سرویس است نه یک محصول؛ و تغییر مورد نظر این موضوع را بهتر نشان میدهد. پس از این در حالی که شرکت مایکروسافت به تعهدات سخت افزاری خود پایبند است، تنها یک نسخه فعلی برای ویندوز وجود خواهد داشت. از این به بعد مایکروسافت منابع خود را در راستای کمک و حمایت از کاربران و نمایش بهروزترین و بزرگترین بودن خود هزینه نخواهد کرد.