خبرگزاری ایسنا امروز سه شنبه ۶ خرداد (٢٧ مه) به نقل از روحالله مومننسب، "معاون فناوری اطلاعات و رسانههای نوین مرکز فضای مجازی بسیج کشور" منتشر کرده ولی توضیح بیشتری در مورد نام قاضی احضار کننده یا شهر محل فعالیت وی نداده است.
بسیاری از محافظه کاران حاکم بر جمهوری اسلامی، فیسبوک را از ابزارهای جاسوسی کشورهای غربی علیه حکومت و زمینه ساز انحرافات اخلاقی در جامعه ایران می دانند.
آقای مومننسب در اظهارات امروز خود تاکید کرده است که بر اساس رأی قاضی، "مدیر صهیونیست شرکت فیسبوک یا وکیل قانونی آن باید برای دفاع از خود و جبران مافات به دادگستری این استان مراجعه کند."
وی همچنین گفته است: "دادگستری استان فارس در رسیدگی به شکایت عدهای از هموطنان در مورد نقض حریم خصوصی آنها و مشکلات پیامرسان واتسآپ و نرمافزار اینستاگرام، تشکیل پرونده داده که این مرجع قضایی نیز رأی به مسدودسازی و جمعآوری این دو نرمافزار داده است."
این در حالی است که خبرگزاری دانشجو،از اظهارات روح الله مومن نسب را نقل کرده که "وابستگی" واتسآپ و اینستاگرام به فیسبوک را مورد تاکید قرار داده است.
به نظر می رسد که دلیل احضار مدیر اجرایی فیسبوک بر سر "شکایت" های انجام شده از واتس آپ و اینستاگرام، مالکیت فیسبوک بر این دو شبکه بوده است.
واتس آپ و اینستاگرام، که شبکه هایی مجازی برای برقرار ارتباط میان کابران اینترنت هستند، به تازگی با فشار محافظه کاران ایران و علی رغم مخالفت دولت حسن روحانی فیلترشده اند.
جمهوری اسلامی ایران در پی تظاهرات اعتراضی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ١٣٨٨، دسترسی به فیسبوک را نیز مسدود کرده بود، اگرچه کاربران ایرانی همچنان با استفاده از فیلترشکن از این شبکه اجتماعی استفاده می کنند.
با آغاز به کار دولت حسن روحانی، مقام های دولت جدید در مناسبت های مختلف از لزوم رفع فیلتر فیسبوک سخن گفته اند، اما موضع گیری های آنها، با واکنش شدید محافظه کاران رو به رو شده است.