گزارشی تکان دهنده، پرده از یک مشکلی جدی در چین برمیدارد. بسیاری از رانندگان در چین پس از تصادف خودرویشان با عابر پیاده، وی را میکشند. این عمل کاملا عمدی صورت میگیرد.
به گزارش روزنامه «Slate»، بعضی از رانندگان در چین پس از تصادف با عابران پیاده چندین بار از روی آنها رد میشوند تا مطمئن شوند که مرده است.
«Slate»، داستانی در مورد یک راننده ماشین بیامو مینویسد که چگونه چندین بار از روی یک دختر ۲ ساله رد شده تا بمیرد. این درحالی است که مادربزرگ وی فریاد میزند: «بایست! زدی به یک بچه»
با این وجود راننده ماشین بیامو دوباره کودک را زیر میگیرد و برای بار سوم، ظاهراً مطمئن میشود که دختر مرده است. سپس راننده از ماشین پیاده میشود و سعی میکند با اعضای خانواده کودک معامله کند:
راننده گفت: «نگویید که من راننده ماشین بودم. بگویید شوهرم بوده. بهتان پول میدهیم.»
گفته میشود که رسانههای چینی از گزارشهایی مشابه پر شده اند. رسانهها با اشاره به «تصادف دوباره» میگویند که رانندگان با هدف و برای اطمینان از مرگ قربانی با ماشین خود دوباره از روی وی (دنده عقب) رد میشوند.
پس چرا این مسائل اتفاق میافتند؟
جبران خسارت برای مرگ یک نفر در اثر تصادف بر طبق قوانین چین ارزانتر از جبران خسارت برای تصادف و آسیب دیدگی فرد است. وقتی کسی بر اثر تصادف با ماشین کشته میشود، متهم تنها یک سری از هزینهها را که محدود به ۳۰ هزار دلار است، میپردازد. اما اگر فردی آسیب ببیند، برای مراقبت از زندگی وی، فرد باید بر طبق قانون برای حمایت از وی هزینههای درمانی و مراقبت از وی را بپردازد که در مواقعی این هزینهها میلیونها دلار است.
یکی از رانندگان به «Slate» گفت: «اگر با کسی تصادف کنم، دوباره از روی وی رد میشوم تا مطمئن شوم که او مرده است. وی در توضیح استدلال خود گفت: با این کار فقط مجبور به پرداخت هزینه کفن و دفن میشوم.»
«Slate» در این باره نوشت: «مطبوعات چین اخیراً نوشتند که چگونه یک مرد معلول به دلیل تصادف برای ۲۳ سال، ۴۰۰ هزار دلار دریافت کرده است. بر همین اساس رانندگان پس از تصادف با فرد، وی را میکشند؛ چراکه به مراتب اقتصادیتر است. در واقع، «ژائو شیائو چنگ» یکی از رانندگان خطاکار که به دلیل دوربینهای امنیتی شناسایی و دستگیر شده است. پس از تصادف با یک زن پیر، پنج بار از روی وی با ماشین رد شده تا مطمئن شود که وی مرده و به این ترتیب هزینهها برای جبران خسارت را به ۷۰ هزار دلار برساند.»
بنا به گزارشهای رسیده، رد اتهام قتل در چین بسیار آسان است. رانندگان با اعتماد به نفس کامل به مقامات محلی رشوه میدهند و یا یک وکیل برای رد اتهام قتل استخدام میکنند.
در استان سیچوان، یک کامیون حمل خاک با یک پسر بچه ۲ ساله تصادف کرد. کودک پس از تصادف بلافاصله بلند شد و صدمه ندید. شاهدان عینی گفتند که پسر به بهانه برداشتن چتر خود که در خیابان پرتاب شده بود، میرود که راننده کامیون برای اطمینان از مرگ وی، برمیگردد و دوباره او را زیر میگیرد. این بار پسر بچه واقعاً میمیرد.
با وجود شهادت شاهدان عینی، رئیس پلیس شهر اعلام کرد که کامیون هرگز به عقب برنگشته بوده و هرگز راننده با این پسر دوباره تصادف نکرده است و همچنین گفت که چرخهای ماشین با پسر اصابتی نداشته است. این در حالی است که در وب سایتی فردی عصبانی از این نتیجه گیری عکسی میگذارد که نشان میدهد بدن کودک با چرخ جلو کامیون اصابت کرده است.
به گزارش سیسیتیوی نیوز، ویدئویی در حادثه اخیر زنی را نشان میدهد که بارها و بارها از روی مرد مسنی که روی برف افتاده بوده است، رد میشود و در ماه مه نیز یک راننده کامیون چهار بار با یک پسر جوان تصادف میکند.
وضعیت ایمنی جادهها هنوز یک مسئله عمده در چین باقی مانده است. خبرگزاری دولتی شین هوا، به نقل از سخنگوی حزب کمونیست چین، گزارش داد که در سال ۲۰۱۲، وضعیت ایمنی جادههای چین ضعیف بوده است و رانندگی بد به مرگ ۷۰ هزار نفر و آسیب ۳۰۰ هزار نفر در سال انجامیده است.
در محیط پر هرج و مرج چین، بسیاری از رانندگان اعتقاد دارند که پس از تصادف، زمانی میتوانند از هزینههای سنگین برای جبران خسارت رها شوند که فرد مرده باشد.
2 نظر
در ایران هم عملاً همینطور است. اگر مصدوم زنده بماند و تیاز به بستری و جراحی داشته باشد و یا نقص عضو بوجود بیاید، مقصر باید حداقل د20 مرتبه به کلانتری و دادسرا احضار شود و هزینه های گزافی را برای جبران مشکلاتی که برای مصدوم پیش آمده بپردازد درصورتیکه اگر مصدوم فوت کند با وساطت ده ها نفر آشنا مسئله با پرداخت دیه خاتمه می یابد…
اعصابم خورد شد.
طبیعتا آسیب مالی که از مرگ یک سرپرست خانوار به اون خانواده میرسه خیلی بیشتر از کفن و دفنشه.
چین هم با این قانون های مزخرفش
دیگه دید خوبی به مردم چین ندارم.