جاسوسان و سارقان اطلاعات در کمین هستند. با مراقبت از فایلها و اطلاعات شخصی خود، از حریم خصوصیتان محافظت کنید.
حریم شخصی یکی از بایدها و الزامات برای هر شخص به شمار میرود و قابل احترام است. اگر فکر میکنید فردی، مثلاً پدر یا مادر یا هر کس دیگری فعالیتهای کامپیوتری شما را میپاید یا اگر میترسید که روزی چنین اتفاقی بیفتد، با ما باشید تا به شما یاد دهیم برای حفظ امنیت و حریم شخصی خود چه کنید.
مراحل حفاظت از حریم شخصی
مرحله اول: گاهی اوقات این طور ترجیح داده میشود که اگر میخواهید حریم شخصی شما حفظ شود، به جای سازگاری با کامپیوتر جدید، سیستمعامل را دوباره نصب کنید و یک پالت تمیز داشته باشید که همه چیزهای ذخیره شده در آن پاک شده باشد.
مرحله دوم: برای کامپیوتر خود رمز عبور اختصاص دهید. یکی از بزرگترین اشتباهات استفاده از کلمات عبور یا رمزهای ساده است که هر کسی به راحتی میتواند حدس بزند. باید از رمزهای پنهانتر و پیچیدهتر استفاده کنید. اعداد نامرتب و بههمریخته و استفاده از حروف هم جزو بهترین رمزهاست و هم به سختی میتوان به حافظه سپرد. ایده دیگر این است که یک جمله بنویسید. این جمله میتواند کاملاً بیمعنی باشد اما مهم این است که امکان ندارد کسی آن را حدس بزند. از اشاره دادن یا راهنما گذاشتن برای رمز عبور بپرهیزید. سعی کنید رمزتان را هر طور که شده به خاطر بسپارید. اگر راهنما میگذارید، سعی کنید پنهان بوده یا کاملاً به رمز عبور دیگری اشاره داشته باشد.
مرحله سوم: رمز بگذارید. همه فایلهای خود را به همان شیوههایی که در بالا گفتیم قفل کنید و فایلهای حساستر خود را جاهایی بگذارید که به آسانی قابل حدس زدن نباشد و خودتان هم انتظارش را ندارید. برای چنین کار حساس و مهمی، حافظههای خارجی ترجیح داده میشود. با این حال، اگر میخواهید آن را در هارد درایو ذخیره کنید، پوشهای به نام پروژهها یا Projects باز کنید و در آن یک پوشه فرعی دیگر به نام January 2008، سپس یک پوشه دیگر به نام Media، بعد از آن Movies و داخل آن فایلهای خود را ذخیره کنید. یادتان نرود که برای همه فایلهای خود رمز بگذارید و آنها را قفل کنید.
مرحله چهارم: شیوه حذف تاریخچه مرور وب و کوکیها را یاد بگیرید و هر چند وقت یک بار این کار را انجام دهید. در مرورگر فایرفاکس، افزونه Tab Renamizer را اضافه کنید تا بتوانید زبانهها را تغییر نام دهید و به جای زبانه “فیلم شخصی” از کلمه “ریاضی کمکی” استفاده کنید.
مرحله پنجم: یادتان باشد که وقتی فایلهای خود را پاک میکنید، در واقع پاک نشدهاند! هنوز هستند! زیرا اطلاعات آنها باقی میمانند و قابل بازیابی هستند. اگر کسی واقعاً بخواهد تجسس کند، راههایی برای اطلاع از فایلهایی که حذف شدهاند و بازیابی آنها جود دارد. برنامه Eraser را دانلود و نصب کنید. این برنامه به فضایی خالی میرود که همه اطلاعات شما آنجا منتظر بازیابی و نوشته شدن دوباره هستند. سپس، اطلاعات پوچ و بیارزش با یک باینری (دوتایی) تصادفی روی فایلها نوشته میشود.
مرحله ششم: حتی اگر یک ثانیه هم کامپیوتر خود را ترک میکنید، آن را قفل کنید! کلید ویندوز (پنجره) و کلید L روی صفحهکلید را فشار دهید تا کامپیوتر شما قفل شود.
مرحله هفتم: اگر اطلاعات و فایلهایی دارید که باید خصوصی و محرمانه بمانند، (حتی اگر برای افشای آنها توسط سارقان اطلاعات شکنجه هم شوید) دو برنامه به نامهای FreeOTFE و TrueCrypt هستند که شما میتوانید فایلهای خود را قفل کنید و تقریباً شکستن این قفلها غیرممکن است. در گوگل جستوجو کنید تا اطلاعات بیشتر را در مورد این برنامهها کسب کنید.