بر اساس مالعات جدید، در مغز افراد نوجوانی که بیشتر وقت خود را صرف استفاده از گوشیهای هوشمند میکنند، تغییرات شیمیایی بوجود میآید که منجر به اعتیاد میشود.
گروهی از محققان کره جنوبی دریافتند، فعالیت انتقال دهندههای عصبی در قشر قدامی مغز کودکانی که از اینترنت و تلفن همراه استفاده میکنند، افزایش یافته بود. این قشر وابسته به سیستمهای مربوط به پاداش، کنترل مهار و تنظیمات مربوط به خلق و خو است.
این ناحیه از مغز شامل اعتیادهایی است که بر اساس تغییرات این نوع رفتارها بوجود میآید. نویسندگان این مقاله به دنبال تاثیراتی در این ناحیه از مغز هستند که در اعتیاد دخیل است.
یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه کرهای در سئول از یک روش اسکن با نام طیف سنجی رزونانس مغناطیسی (MRS) برای ارزیابی مغز ۱۹ نوجوان که بیشتر وقت خود را صرف استفاده از اینترنت یا گوشیهای هوشمند میکردند، استفاده کرده است.
محققان همچنین از یک سری آزمونهای استاندارد اعتیاد برای تشخیص میزان وابستگی این نوجوانان استفاده کردند. سوالها بیشتر در مورد میزان تاثیر استفاده از اینترنت و گوشیهای هوشمند بر روی زندگی روزمره، کیفیت زندگی اجتماعی، الگوی خواب و احساسات شرکت کنندگان بود.
در مرحله بعد، آنها از اسکن MRS برای ردیابی غلظت بیوشیمیایی در مغز استفاده کردند. این نوع اسکن اغلب برای مطالعه تغییرات ناشی از تومورهای مغزی، سکته مغزی، اختلالات خلقی و بیماری آلزایمر مورد استفاده قرار میگیرد.
طبق مشاهدات، مشخص شد یک اسید به نام گاما آمینو بوتیریک در قشر کورتکس قدامی مغز نوجوانانی که بیش از حد به اینترنت و گوشی همراه وابسته بودند، افزاش یافته بود. وظیفه این اسید مهار و کند کردن سیگنالهای مغزی میباشد.
آنها متوجه شدند که استفاده بیش از حد از گوشیهای همراه باعث شده بود تا تغییراتی در عملکرد یکی از نواحی کلیدی مغز بوجود آید که با مقیاسهای بالینی اعتیاد، افسردگی و اضطراب مرتبط است.
در درمان اعتیاد این شرکت کنندگان، بعد از ۹ هفته درمانهای شناختی – رفتاری، محققان متوجه شدند که سطح اسید گاما آمینو در مغز شرکت کنندگان کاهش یافت و اعتیاد آنها تقریبا از بین رفته بود.
دکتر “ادوین سالزیتس”، متخصص پزشکی اعتیاد در شهر نیویورک گفت: شواهد علمی نشان میدهد که استفاده بیش از حد از این گوشیهای هوشمند تاثیراتی بر روی مغز دارد که ممکن است مشابه به سایر اختلالات اعتیاد آور باشد.