گیمرها در این سبک از بازیها، کنترل یک نژاد، کشور و … را در دست گرفته و با دیگران بر سر هدفهای مشابه و منابع مختلف به رقابت میپردازند و بازی معمولاً با نابودی دیگران به اتمام میرسد. این بازیها از نمای بالا دنبال شده و از محبوبترین آنها میتوان به سری Age of Empire، Command and Conquer و Warcraft اشاره نمود.
سبک استراتژی نوبتی(Turn-Based Strategy)
شباهت بسیار زیادی با سبک قبلی یعنی RTS دارد، اما تفاوت آن در این است که گیمرها به صورت نوبتی و مانند بازیهای تختهای و سنتی چون شطرنج، حق بازی کردن دارند و بعد از آن تا زمان رسیدن دوباره نوبتشان، نمیتوانند کاری انجام دهند. سری Civilization، Total War و X-Com از محبوبترین بازیهای این ژانر به شمار میروند.
سبک نقشآفرینی(Role Playing Games)
شروع این سبک که به اختصار با نام RPG شناخته میشود را میتوان با بازیهای تختهای و رومیزی چون Dungeon and Dragons دانست. بازیهای دارای سبک نقشآفرینی، مخاطب را معمولاً درگیر یک داستان فانتزی میکنند، داستانی که بیشتر از بازیهای دیگر بر روی آن تمرکز شده است. وجود چندین پایان مختلف که متاثر از تصمیمات و رفتارهای گیمر است، توانایی ارتقا تواناییها، ظاهر و همچنین طراحی کاراکتر از ویژگیهای کلیدی این سبک میباشند. سبک RPG بیشتر اوقات با سبکهای دیگر ترکیب میشود، برای مثال شوتر اول شخصی میتواند المانهای نقشآفرینی یا همان RPG را در درون خود جای دهد. این سبک از بازی به حوصله فراوان و مهارت زیادی در زبان انگلیسی نیاز دارد، به همین دلیل طرفداران این ژانر به خصوص در ایران زیاد نیست.
سبک چندنفره عظیم(Massively Multiplayer Online Game)
سبک MMO همانطور که از نامش مشخص است، تنها مربوط به بازیهای چندنفره و آنلاین میشود، اما با این تفاوت که گیمرها در این سبک از بازی، میتوانند در تعداد بسیار بالا با یک دیگر به رقابت پرداخته و یا با همکاری یکدیگر مراحل بازی را پشت سر بگذارند. MMO در واقع بیشتر مربوط به بخش چندنفره و مشخصات آن میشود و خود سبک بازی میتواند نقشآفرینی، استراتژی و حتی شوتر اول شخص یا سوم شخص باشد. بازیهای MMO برای انواع دستگاههای بازی چون تلفنهای هوشمند، کامپیوترهای شخصی و کنسولهای بازی عرضه میشوند. World of Warcraft و سری Guild Wars در این دستهبندی قرار میگیرند.
سبک شبیهسازی(Simulation)
بسیاری از بازیهایی که در این سبک قرار میگیرند، سعی دارند تا فعالیتهایی چون پرواز با هواپیما، کنترل قطار و… را با دقت بالایی شبیهسازی کنند. در کنار این بازیها، عناوینی با موضوع مدیریت و کنترل نیز، Simulation به حساب میآیند، همانند بازی SimCity که مدیریت یک شهر در دستان گیمر گذاشته میشود. از دیگر عناوین معروف، میتوان به سری The Sims و Microsoft Flight Simulator اشاره کرد که به ترتیب شانس کنترل یک هواپیمای واقعی و زندگی روزمره افراد مختلف را در اختیار شما می گذارد.
سبک اتومبیلرانی یا رانندگی(Racing Games)
شما در بازیهای دارای این سبک، پشت فرمان نشسته و باید با دیگر رانندگان به رقابت بپردازید و یا مسیری را در زمانی مشخص طی کنید. خود سبک Racing به دو سبک فرعی Arcade و Simulation تقسم میشود. سازندگان بازیهای Arcade همانند سری Need For Speed، بیشتر بر روی لذت و هیجان بازی خود تمرکز دارند، در حالی که عناوین Simulation عمده توجه خود را بر روی طراحی دقیق اتومبیلها و پیستهای معروف میگذارند. سریهایی چون Forza Motorsport(انحصاری کنسولهای مایکروسافت) و Gran Turismo(انحصاری کنسولهای سونی) از جمله بازیهایی هستند که در سبک Simulation قرار گرفته و قوانین فیزیک و مشخصات واقعی اتومبیلهای معروف دنیا در آنها با وسواس فراوانی رعایت شده است.