اکوسیستم آزاد اندروید به برنامهنویسان و کاربران این اجازه را میدهد تا امکان ساخت یا نصب برنامههای مختلف و استفاده از آنها از راههای متعددی امکان پذیر باشد. به همین خاطر است که شمار اپلیکیشنهای موجود و مراجع گوناگون برای دریافت آنها روزبهروز در حال افزایش است. درحالیکه رقبای مختلفی برای یک برنامه خاص وجود دارد، برگ برنده دست آن برنامه خواهد بود که با قیمت پایینتر و یا حتی رایگان، البته با درنظر نگرفتن کیفیت، منتشر میشود. از این رو بسیاری از توسعهدهندگان برای جذب بیشتر کاربران اقدام به انتشار برنامه خود به صورت رایگان و با پرداختهای درون برنامهای برای دسترسی به ویژگیها و قابلیتهای بیشتر یا نسخه تریال (محدودیت زمانی برای استفاده به صورت رایگان) میکنند. در این مقاله به شما پانزده اپلیکیشن رایگان برتر فروشگاه رسمی سیستم عامل اندروید یعنی پلیاستور را معرفی میکنیم، پس تا پایان همراه ما باشید.
۱Weather
در میان اپلیکیشنهای نشان دهنده وضعیت آب و هوا ۱Weather یک نام مشهور و قدیمی محسوب میشود. درواقع میتوان گفت ۱Weather تمامی نیازهای موجود در حوضه تخصصی خود را رفع میکند. در این اپلیکیشن شما میتوانید پیشبینی وضعیت آب و هوا، رادار، اطلاعات جالب در خصوص علوم مربوطه، نمودارهای مقایسهای مختلف و حتی وضعیت دقیق ماه و خورشید را مشاهده کنید. این برنامه دارای یک ویجت کارآمد برای صفحه اصلی تلفن هوشمند شما نیز هست که در صورت نیاز میوانید از آن استفاده کنید. ۱weather بصورت رایگان از فروشگاه پلی استور قابل دریافت است و پرداخت درون برنامهای ۱٫۹۹ دلاری آن تنها برای حذف تبلیغات است.
AppLock
همانطوری که از اسم این اپلیکیشن مشخص است، شما میتوانید از آن برای پسورد گذاشتن برروی اپلیکیشنهای خود و ایجاد یک حریم خصوصی برای عدم ورود دیگران استفاده کنید. کار با AppLock نیز بسیار ساده است، شما وارد اپ شده و برنامههای مورد نظر برای گذاشتن پسورد را انتخاب میکنید. حتی این قابلیت وجود دارد که خود اپ را نیز از چشم بقیه پنهان کرده و با وارد کردن یک کد مشخص در شمارهگیر تلفن خود به آن دسترسی پیدا کنید! در نقایسه با دیگر اپهای موجود در این زمینه AppLock را میتوان کاملترین ورژن دانست که بصورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است. شما حتی میتوانید با فعال کردن تبلیغات به تمامی ویژگیهای نسخه پرو آن نیز دسترسی داشته باشید یا با پرداخت هزینه مورد نظر از شر تبلیغات نیز خلاص شوید و آزادانه به کار با آن بپردازید.
Blue Mail
کاربرانی که دارای چندین آدرس ایمیل مختلف از سایتها و توسعه دهندگان گوناگون هستند همواره به دنبال پیدا کردن یک اپلیکیشن ساده برای بررسی همزمان ایمیلهای خود هستند. Blue Mail یکی از برترین اپلیکیشنهای رایگان اندرویدی است که شما میتوانید تقریبا تمامی آدرسهای ایمیل مختلف خود را در آن وارد کنید و بصورت همزمان به بررسی آنها بپردازید. این برنامه علاوه بر داشتن قابلیتهای شخصی سازی گوناگون دارای ویجت برای صفحه اصلی تلفن هوشمند شما و همچنین برنامه مخصوص برای ساعتهای هوشمند نیز هست. شما میتوانید Blue Mail را بصورت رایگان از فروشگاه پلی استور دریافت کنید.
Credit Karma
درواقع Credit Karma یک اپلیکیشن برای محاسبه و بررسی Credit Score یا امتیاز اعتباری کارت یا حسابهای بانکی است. امتیاز اعتباری یک عبارت عددی است که با تکنیکهای آماری و بر اساس اطلاعات واقعی که بیانگر وضعیت جاری و سابقهای فرد یا شرکت هستند محاسبه میشود. وام دهندگان، مانند بانکها و شرکتهای ارائه کننده کارت اعتباری، برای ارزیابی ریسک بالقوه اعطای وام به مشتریان و همچنین کاهش زیان ناشی از عدم بازپرداخت وام، از امتیاز اعتباری استفاده میکنند. لازم به ذکر است که این اپلیکیشن بیشتر برای ساکنان آمریکا و اروپا و دارندگان کارتها یا حسابهای اعتباری بینالمللی کارآمد است.
Feedly
اگر یکی از دوستداران یا علاقهمندان به دنبال کردن اخبار روز جهان هستید، Feedly یکی از اپلیکیشنهای مناسب برای شما محسوب میشود. درواقع Feedly یک نشان دهنده RSS است بدین معنا که شما با مشخص کردن وبسایتهای مختلف در آن میتوانید هرلحظه آخرین اخبار قرار گرفته برروی این وبسایتها را در اپلیکیشن خود مشاهده کنید و در زمان خود برای بررسی تک تک وبسایتها و مشاهده اخبار موجود صرفه جویی کنید. علاوه بر اخبار وبسایتها شما میتوانید لینک کانالهای یوتیوب یا حتی پادکستهای گوناگون را نیز در برنامه وارد کنید. Feedly بصورت رایگان از فروشگاه پلی استور قابل دریافت است.
Gboard
اپلیکیشن کیبورد رسمی گوگل Gboard نام دارد که برای تمامی دارندگان تلفنهای هوشمند اندرویدی قابل دریافت و استفاده است. درواقع Gboard دارای ویژگیها و خصوصیات زیاد و اضافهای نیست، درواقع همین سادگی و سبکی آن است که بسیاری از کاربران را مجاب میکند به استفاده از آن بپردازند. از ویژگیهای Gboard میتوان به تایپ با استفاده از اشاره، تمهای مختلف روشن و تیره، تایچ بوسیله صدا، جستجو در میان اموجیها، پشتیبانی از تصاویر متحرک یا Gif و… اشاره کرد. یکی از خصوصیات ویژه Gboard سرچ کردن بوسیله موتور جستجوگر گوگل در اینترنت بدون نیاز به خارج شدن از برنامه و از پنل کیبورد اشاره کرد که بسیار کارآمد محسوب میشود. شما میتوانید این کیبورد را بصورت رایگان از فروشگاه پلیاستور دریافت کنید.
Google Drive Suite
مجموعهای از اپلیکیشنهایی که بطور مستقیم با Google Drive همکاری میکنند با نام Google Drive Suite قابل دانلود هستند که شامل Google Docs، Google Slides، Google Sheets، Google Photos و Google Keep میشوند. درواقع تمرکز اصلی این اپلیکیشنها برروی فایلهای مدارک و اسلاید شوهاست. همچنین میتوانید به وسیله این برنامهها از تصاویر خود بکآپ گرفته و فایلهای خود را ذخیره کنید. نکته موجود در خصوص این برنامهها آن است که تنها فضایی بالغ بر پانزده گیگابایت بصورت رایگان در اختیار شما قرار میگیرد و برای افزایش آن میبایست از پرداخت درون برنامهای استفاده کنید.
Google Opinion Rewards
همانطور که مطلع هستید بسیاری از اپلیکیشنهای موجود در فروشگاه پلی استور رایگان نبوده و برای دریافت آنها میبایست نسبت به خریدشان اقدام کنید. اما برای برخی از کاربران مانند ایرانیان این کار کمی دشوار بوده یا عملا بصرفه نیست. به همین خاطر گوگل اپلیکیشن Google Opinion Rewards را منتشر کرده است، در این اپلیکیشن در فواصل زمانی نامشخص برخی نظرسنجیها و سوالات گوناگون مطرح میشود که شما با شرکت در آنها و پاسخ دادن به سوالات موجود به جمع آوری امتیاز میپردازید. سپس با استفاده از این امتیازات اقدام به خرید برنامههای موجود در فروشگاه پلی استور میکنید. درواقع Google Opinion Rewards یکی از اپلیکیشنهایی است که هر دارنده تلفن هوشمند اندرویدی میبایست آن را برروی دستگاه خود داشته باشد. شما میتوانید این برنامه را بصورت رایگان از پلی استور دریافت کنید.
Groupon
یکی دیگر از اپلیکیشنهایی که کاربرد زیادی در ایران ندارد اما در این لیست به آن اشاره میکنیم Groupon نام دارد. درواقع این اپلیکیشن مشابه وبسایتهایی همچون نتبرگ یا تخفیفان است، بدین شکل که به شما اجازه میدهد در میان کوپنهای تخفیف موجود جستجو کرده و هرکدام را که در نظر داشتید تهیه کنید تا بتوانید از خدمات آن با قیمتی کمتر برخوردار شوید. این کوپنها میتوانند برای رستورانها، شهربازی، اماکن تفریحی و… باشند و به شما اجازه میدهند تا از تخفیفهای موجود آگاهی پیدا کنید.
Imgur and Giphy
دو اپلیکیشن Imgur و Giphy هردو به یک منظور استفاده میشوند، درواقع این دو اپلیکیشن یک دیتابیس بزرگ برای تصاویر خندهدار، مطالب مختلف و تصاویر متحرک یا Gifها هستند که به شما اجازه میدهند اوقات فراغت خود را با جستجو و مشاهده این تصاویر سپری کنید. Imgur و Giphy به عنوان دو منبع مهم برای پیجها و دیگر وبسایتهای مرتبط محسوب میشوند. شما میتوانید هر دو برنامه را بصورت رایگان از فروشگاه پلی استور دریافت کنید.
Maps and Waze
اگر بخواهیم لیستی از برترین اپلیکیشنهای تاریخ آندروید تهیه کنیم قطعا Google Maps یکی از موارد اولیه لیست خواهد بود. این برنامه طی سالهای اخیر مسیر تکامل خود را طی کرده و دائما در حال بروز رسانی است که از این حیث فوقالعاده است. نیازی به معرفی قابلیتها و ویژگیهای این اپ برای شما نیست چرا که قطعا تمامی کاربران آندرویدی تاکنون از آن استفاده کردهاند و به طرز کار آن آشنایی کامل دارند. هم اکنون در Google Maps شما این قابلیت را دارید تا نقشهها را ذخیره کرده و بعدا در حالت آفلاین از آنها استفاده کنید. این اپلیکیشن نیز بطور پیشفرض برروی تلفنهای آندرویدی نصب است و شما میتوانید به راحتی از آن استفاده کنید.
KeePassDroid
اپلیکیشن KeePass یک بایگانی اطلاعات و پسورد است که بر اساس پروژه اوپن سورس KeePass ساخته شده است. درواقع شما میتوانید تمامی اطلاعات محرمانه خود از پسورد گرفته تا اطلاعات کاری خود را در آن وارد کرده و درصورت نیاز به آن مراجعه کنید. این برنامه دارای ویژگیهای خاص و پیچیده زیادی نیست اما همین سبکی و سادگی کار با آن یکی از نکات مثبت کلیدی آن است. شما میتوانید KeePass را بصورت رایگان و بدون پرداختهای درون برنامهای از فروشگاه پلی استور دریافت کنید.
Quick
یکی از معدود اپلیکیشنهای ویرایش ویدیو که کاملا بصورت رایگان عرضه شده است Quick نام دارد که توسط شرکت GoPro منتشر شده است. شما به وسیله این برنامه میتوانید ویدیوهای ضبط شده توسط خودتان را به هر فرم و شکلی که مد نظرتان است به هم متصل کرده و افکتها و ویرایشهای مد نظرتان را برروی آن اعمال کنید. البته انتظارات از این برنامه نباید در حد برنامههای موجود برای ویندوز و کامپیوترهای شخصی باشد، اما Quick به اندازه یک اپلیکیشن رایگان و سبک میتواند بسیاری از نیازهای شما را برطرف کند. Quick بصورت کاملا رایگان از فروشگاه پلی استور قابل دریافت است.
Wunderlist
اپلیکیشنهای زیادی برای یادآوری کارهای روزمره وجود دارند، اما Wunderlist بخاطر سادگی محیط کاربری و امکانات مختلف آن در این لیست قرار گرفته است. شما میتوانید در دسته بندیهای مختلف اقدام به چینش کارها و وظایف خود کنید و حتی این دستهبندی خود را با دیگران نیز به اشتراک بگذارید. نسخه رایگان این برنامه از فروشگاه پلی استور قابل دریافت است و برای دسترسی به نسخه پرمیوم آن میبایست ماهیانه مبلغ ۴٫۹۹ دلار را پرداخت کنید.
Zedge
و درنهایت به اپلیکیشن Zedge میرسیم، که طی سالهای اخیر همواره برترین منبع دانلود تصاویر پس زمینه، زنگ تلفنهمراه و انواع صداها برای ناتیفیکیشن و آلارم بوده است. همچنین یکی دیگر ویژگیهای این برنامه دستهبندی تصاویر با توجه به موضوعات روز است که به شما کمک میکند راحتتر و سریعتر تصویر مورد نظر خود را پیدا کرده و دانلود کنید. البته ممکن است تصاویر موجود برای رزولیشنهای بالا مناسب نباشند، اما اگر میتوانید با این مشکل کنار بیایید Zedge یکی از برترین برنامههای موجود برای این کار است.