شرکت نوپای DynaOptics که لوازم اپتیک برای دستگاههای همراه میسازد، یک راهحل ساده و ماهرانه برای قرار دادن زومهای اپتیکال بر روی گوشیهای هوشمند ارائه کرده است. این راهحل احتمالاً در یک سال آینده بر روی گوشیهای هوشمند جدید استفاده خواهد شد. لنزهای قدیمی زوم اپتیکال گوشی هوشمند یا دوربین عادی، به حالت تلسکوپی روی هم جمع میشوند. لنز Dynaoptics از یک حرکت جانبی یا کشویی استفاده میکند و برای انجام عمل زوم، فضای بسیار کمتری نسبت به لنزهای جمع شونده نیاز دارد. این یعنی یک ماژول کوچک که ارتفاع آن کمتر از ۶ میلیمتر است و داخل یک گوشی هوشمند جای میگیرد. این لنز حداقل ۳x زوم اپتیکال را برای گوشیهای هوشمند فراهم میآورد.
برای کسب اطلاعات بیشتر با مؤسس و مدیر عامل شرکت DynaOptics، Li Han Chan، صحبت کردیم. وی اظهار داشت این سیستم از یک لنز متوالی که کمی شبیه عینک دو کانونه است، تشکیل شده، اما فوکوس مدرج به جای آن که بر روی شکافی خاص میان دو فاصله کانونی بر روی یک لنز قرار گیرد، بر روی بیش از یک لنز قرار دارد. یک لنز زوم اپتیکال جمعشونده حداقل سه لنز دارد و گاهی حتی تعداد این لنزها به ۶ هم میرسد. وی گفت: «لنزهای ما، به شکل خاصی و به صورت متوالی قرار دارند و فاصله کانونی با نگاه از بخشهای مختلفش، تغییر مییابد، این در حالی است که لنزها به صورت جانبی یا همان کشویی حرکت میکنند».
این لنزها چه زمانی در گوشیهای هوشمند به کار گرفته خواهند شد؟ مدیرعامل شرکت DynaOptic مطمئن است که مهندسی نمونههای اولیه تا ماه مارس ۲۰۱۵ به اتمام خواهد رسید و پس از آن، یک دوره آزمایش وجود خواهد داشت که طی آن این لنزها به شرکتهای مختلف ارائه میشوند. وی افزود: «کارآیی این کانسپت به اثبات رسیده است. در حال حاضر سعی داریم کیفیت تصویر را به تصویری که در زندگی روزمره شاهد آن هستیم، برسانیم و اطمینان یابیم که چنین لنزی را میتوان ساخت».
در حال حاضر ساخت این لنزها مهمترین چالش شرکت DynaOptics است. مدیرعامل این شرکت گفت: « مسئله این است که مطمئن شویم لنزها به سطح دقتی که مورد نظر ما است، برسد. اما اینها همه بخشی از یک فناوری کاملاً جدید است. تاکنون هیچ کس نتوانسته لنزی به این کوچکی و با چنین دقتی بسازد».
احتمالاً اوایل سال ۲۰۱۶ لنزهای DynaOptics را داخل گوشیهای هوشمندی که میخریم، خواهیم دید. با این حال، همه اینها بستگی به تکمیل کیفیت محصول نهایی دارد. وی گفت: «این لنز باید حداقل به خوبی لنزی باشد که در حال حاضر بر روی گوشی خود دارید». هیچ محدودیتی برای تعداد مگاپیکسل در این لنز وجود ندارد، در نتیجه با جدیدترین دوربینهای ۱۶ مگاپیکسلی و بالاتر همگام خواهد بود.
از همین حالا این شرکت توجه بسیاری از شرکتهای سازنده گوشی هوشمند را به خود جلب کرده و مدیرعامل آن در مورد آینده بسیار مطمئن و خوشبین است. طبق گفته وی، «همه شدیداً به این فناوری علاقهمند هستند و بازار بسیار بزرگی دارد. اگر بتوانیم این فناوری را ارائه دهیم، تمام گوشیهای هوشمند جهان به آن مجهز خواهند شد».
پریا اقدامی