و البته ساخت این چیپها توانست بار دیگر قانون رشد صنعت کامپیوتر را تایید کند که به قانون مور مشهور است و حداقل یک نسل دیگر به جلو برود. در سال ۱۹۶۵ مدیر افتخار آفرین اینتل، گوردن مور پیشبینی کرد که تعداد قطعات سوار شده روی یک چیپ هر دو سال یک بار دوبرابر خواهد شد. هنگامی که تولید صنعتی این چیپ آغاز شده و راهی بازار شود، ما شاهد تولید محصولات الکترونیک سریعتر، ارزانتر و بهتری خواهیم بود. این محصولات میتوانند دامنه وسیعی از کامپیوترهای سریعتر تا ابزارهای هوشمندتر اینترنت اشیاء را پوشش دهند. یا به اختصار میتوان گفت که همه ابزارهایمان هوشمند و متصل به شبکه خواهند شد.
آیبیام می گوید که این پیشرفت تازه نتیجه ۵ سال تلاش و مطالعه و صرف هزینه ۳ میلیارد دلاری در زمینه تحقیقات تولید چیپ و برنامه توسعهای است که سال گذشته توسط این شرکت اعلام شد. البته این تجربهای تلخ و شیرین است. آیبیام در حالی بر لبه علم و تحقیقات چیپ جهان ایستاده است که سال گذشته اعلام کرد قصد دارد صنعت تولید چیپ خود را به GlobalFoundries بفروشد و این معامله هفته گذشته تقریبا نهایی شد. همچنین اسناد و مدارک نشان میدهد که آیبیام طی دهه گذشته توانسته صاحب ۱۰ کشف مهم در این زمینه شود تا سرانجام چیپ ۷ نانومتری را امکان پذیر سازد.
آبی بزرگ میگوید که صنعت سیستمهای این شرکت به استفاده از نیمهرساناهای پیشرفتهای که در تحقیقات ابداعیش خلق شده اند، ادامه خواهد داد. اما از این پس چیپهای مورد استفاده آیبیام هم تحت برند GlobalFoundries تولید خواهند شد.
آخرین چیپی که آیبیام با استفاده از تکنولوژی ۷ نانومتری تولید کرده است، قطعات آزمایشی هستند که ترانزیستورهای کاربردی و قابل استفادهای را روی خود دارند. این بدان معنی است که هنوز تولید تجاری و صنعتی این چیپها آغاز نشده است. امروزه بهترین چیپهای مورد استفاده در بازار که توان لازم را در کامپیوترها و لپتاپهای ما میدمند، با استفاده از تکنولوژی ۲۲ نانومتری و ۱۴ نانومتری خلق میشوند. نسل بعدی تکنولوژی صنعتی که قرار است وارد دنیای چیپها شود، مدلهای ۱۰ نانومتری هستند. و پس از آنها چیپهای ۷ نانومتری به صورت صنعتی تولید خواهند شد.
آیبیام میگوید دستیابی به چیپ ۷ نانومتری از طریق همکاری نزدیک این شرکت با ایالت نیویورک محقق شد که تداوم و توسعه اتحاد و اتصال میان این شرکت و GlobalFoundries گردید. این تشریک مساعی همچنین به همکاری نزدیک با سامسونگ و چندی دیگر از کارخانههای تولید چیپ دنیا منجر شد. و مرکز فعالیتهای تحقیقاتی این گروه هم کالج علوم نانو و مهندسی دانشگاه پلیتکنیک Suny نیویورک بوده است.
آیبیام میگوید که چیپهای ۷ نانومتری قادر خواهند بود که مرزهای تکنولوژی را به سرحدات تازهای گسترش دهند و تاثیر مستقیمی بر تقاضای روزافزون بازار برای محاسبات ابری، بزرگ داده، محاسبات ادراکی و محصولات موبایل قدرتمندتر داشته باشند. البته برخی صاحبنظران معتقدند که ۷ نانومتر دیگر حداقل اندازه ممکن فیزیکی برای چیپها است و محدودیتهای جهان ماده اجازه پیشروی بیشتر را نمی دهند.