وقتی سخن از اینترنت به میان میآید، دختران نوجوانی که اعتمادبهنفس پایینی دارند همیشه خودشان را با صداقت معرفی نمیکنند.
در ژوئن ۲۰۱۰، گروه تحقیقات دختران پیشاهنگ در امریکا، یک آمار ملی از ۱۰۲۶ دختر که بین ۱۴ تا ۱۷ سال سن داشتند انجام داد. نتایجات آمار نشان داد که دختران اغلب مشخصات مثبتشان را در سایتهای شبکههای اجتماعی بیاهمیت جلوه میدهند و بسیاری تصویری از خودشان، به عنوان دختری جذاب یا دیوانه، ارائه میدهند.
۷۴ درصد از کسانی که در این آمار شرکت میکنند بر این باورند که همکلاسیهای آنها از وبسایتهای شبکههای اجتماعی برای جذابتر به نظر رسیدن خودشان استفاده میکند و ۴۱ درصد نیز میگویند که آنها از اینترنت استفاده میکنند تا خودشان را متفاوت از آنچه در واقعیت است به تصویر بکشند.
در مجموع، گروه دختران پیشاهنگ در امریکا به نتایج مثبت و منفی رسیدهاند که نشان میدهد چه چیزی آنها را مورد آزار قرار میدهد و باعث میشود آنها خودشان را را درگیر سایتهای شبکههای اجتماعی کنند.
برخی از یافتههای آمار نشان داد که:
- ۸۲ درصد خودشان را باهوش معرفی کرده بودند
- ۷۶ درصد خودشان را مهربان معرفی کرده بودند
- ۵۹ درصد گفته بودند که دلنشین هستند
- ۸۴ درصد گفته بودند که شوخ هستند
- ۳۳ درصد از دخترانی که اعتمادبهنفس پایینی داشتند، در مقایسه با ۱۸ درصد از کسانی که اعتماد بهنفس بالایی دارند، گفتند که تصویر آنها در محیط آنلاین با تصویر حقیقی آنها مطابقت ندارد.
- ۲۲ درصد از دخترانی که اعتمادبهنفس پایینی دارند، در مقابل ۱۴ درصد از کسانی که اعتماد بهنفس بالایی دارند، خودشان را به عنوان فردی جذاب و سکسی به تصویر میکشند.
- ۳۵ درصد از دخترانی که اعتمادبهنفس پایینی دارند، در مقایسه با ۲۸ از کسانی که اعتماد به نفس بالایی دارند، هویت خودشان را به عنوان دختری دیوانه و احمق بروز میدهند.
- ۳۰ درصد از دختران میگویند شبکههای اجتماعی کیفیت دوستی آنها را بالا برده است و ۵۲ درصد از آنها میگویند آنها درگیر دلیلی هستند که در شبکههای اجتماعی آنلاین مشغولشان کرده است.
- ۸۵ درصد از آنها میگویند در مورد رفتار امن در شبکههای اجتماعی آنلاین با والدینشان مشورت میکنند.
- ۵۰ درصد گزارش دادهاند که همیشه در مورد چیزهایی که در سایتهای شبکههای اجتماعی میگویند و انجام میدهند دقت ندارند. ۶۸ درصد میگویند آنها تجربۀ آنلاین خوبی نداشتهاند؛ مثلاً مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند.
حدود ۴۰ درصد از دختران گزارش دادند که به خاطر انجام فعالیتهای اجتماعی آنلاین نگران بودند که با والدین یا معلمها دچار مشکل شوند، فرصت شغلی خود را از دست بدهند، به دانشگاه انتخابی خود راه پیدا نکنند یا احترام خود را از دست بدهند.
۸۲ درصد از شرکتکنندگان در این آمار گفتند که اگر استفاده از شبکههای اجتماعی به معنی نگه داشتن بهترین دوستشان باشد، آن را کنار میگذارند؛ دوستی که با او ارتباط فردی دارند. بیش از نیمی از کسانی که در آمار شرکت کردند اعلام کردند دوستان آنلاینی دارند که هرگز آنها را به طور شخصی ملاقات نکردهاند.
کیمبرلی سالموند، محقق ارشد در مؤسسۀ تحقیقانی دختران پیشاهنگ، میگوید: «بزرگسالان و نوجوانان، درست مثل هم، به درک بیشتری در مورد شیوههایی که دختران خودشان را معرفی و در سایتهای شبکههای اجتماعی ارتباط برقرار میکنند نیاز دارند. اگر دختران تصویر متفاوتی از خودشان در محیط آنلاین نشان دهند، هویت، حس نفس و روابط را تحت تأثیر قرار میدهند.»
گروه دختران پیشاهنگ در امریکا گفتند یافتهها نشان داده که دختران نوجوان چگونه از شبکههای اجتماعی آنلاین استفاده میکنند و چطور سلامت عاطفی آنها میتواند تحت تأثیر قرار گیرد.
سعیده اکبری