بسیاری از این کودکان دچار عوارض جانبی مانند حمله صرعی، بینظمی ضربان قلب یا فشار خون بالا شدند. این کودکان اکثراً زیر ۶ سال سن داشتند و این نوشیدنیها را بدون اطلاع از محتویاتش نوشیده بودند.
یکی از محققان به نام Dr. Steven Lipshultz میگوید: «این کودکان نوشابههای انرژیزا را خودشان نخریدند، بلکه نوشابهها در یخچال خانه آنها وجود داشته و توسط پدر و مادر و خواهر یا براداران بزرگتر خریداری شده است».
نوشابههای انرژیزا معمولاً میزان بسیار زیادی شکر دارند و حداقل به اندازه یک فنجان قهوه، کافئین دارند. این نوشابهها به دلیل ترکیبی از محتویات دیگر، انرژی را نیز افزایش میدهند. از دیگر محتویات این نوشابهها میتوان به تارین، الکارنیتین، آمینو اسید و جینسنگ که یک گیاه دارویی چینی است، اشاره کرد. اما تحقیقات نشان میدهد که علیرغم این ترکیب خاص از محتویات، نوشابههای انرژیزا انرژی را بیشتر از یک فنجان قهوه، افزایش نمیدهند.
نوشابههای انرژیزا عوارض جانبی خطرناکی نیز دارند. در سال ۲۰۰۷، این محقق متوجه شد که کودکان و بزرگسالانی که نوشابههای انرژیزا مصرف کردهاند، به اورژانس بیمارستان مراجعه میکنند. وی بررسی علت این مسئله را آغاز کرد. در نتیجه وی و همکارانش دادههای مرکز کنترل مسمویت در سراسر جهان را جمعآوری کردند.
در سال ۲۰۱۱، وی و همکارانش مواردی از بیماری مرتبط با مصرف نوشابههای انرژیزا را گزارش دادند. افرادی که یک سری عوارض جانبی مانند مشکلات قلبی، آسیب به کبد، حمله صرعی و حتی مرگ را نشان داده بودند. طی یک تحقیق دیگر، دولت آمریکا متوجه شد میزان بیمارانی که به دلیل مصرف نوشابه انرژیزا به اورژانس بیمارستانها مراجعه میکنند، بین سال ۲۰۰۵ و ۲۰۱۱، به شدت افزایش یافته است.
طی تحقیق جدیدی، محققان دریافتند ۵۱۵۶ نفر به مراکز کنترل مسمویت معرفی شدهاند که از این تعداد، حدود ۴۰ درصد کودکان زیر ۶ سال بودند.
علاوه بر این نوشیدنیهایی که دارای افزودنیهای خاصی مانند آمینواسیدها و عصاره گیاهی بودند، نسبت به نوشابههایی که پودر کافئین داشتند، مشکلات شدیدتری را ایجاد میکردند. عصارههای گیاهی ممکن است دارای کافئین بیشتری باشد که احتمالاً روی برچسب نوشیدنی ذکر نشده است. همچنین، عصارههای گیاهی ممکن است ترکیباتی داشته باشند که تحقیقات زیادی بر روی آنها صورت نگرفته و احتمالاً عوارض جانبی ناشناختهای به همراه دارند.
بیشتر افراد از عوارض جانبی جدی و خطرناک نوشابههای انرژیزا آگاهی ندارند. در نتیجه پدر و مادرها ممکن است این نوشیدنیها را در دسترس کودکان قرار دهند و ندانند که با این کار کودکان را در معرض خطر قرار دادهاند.
این محقق میگوید: «اگر از بیشتر افراد در این رابطه سؤال کنید، میگویند نوجوانان و جوانان از این نوشابهها مینوشند و مشکلی ندارد، اما این افراد نمیدانند که کودکان آسیبپذیرتر هستند».
استفاده از برچسب هشداری مشابه آنچه بر روی جعبههای سیگار میبینیم، میتواند باعث کاهش مصرف ناآگاهانه شود.
کودکان و بزرگسالانی که فاکتورهای ریسکی مانند بینظمی ضربان قلب دارند یا مستعد فشار خون بالا هستند، نیز مانند کودکان عادی باید خطرات این نوشیدنی را بدانند و از مصرف این نوشیدنیها خودداری کنند.
پریا اقدامی