1
آن طور که شنیده می شود، قرار نیست غول ابزارهای الکترونیک ژاپنی (که پیش از این تامین باتریهای لیتیوم-یون مدل اس تسلا را بر عهده داشت) تجهیزات خود را به خاک آمریکا کوچ دهد. بلکه قرار است این دو شرکت کارخانه ای تاسیس کنند تا تسلا سلولهای لیتیوم یون را از ژاپن وارد کرده و در اینجا به شکل جعبه های باتری سر هم کند. همین کار احتمالا نیمی از فضای ۹۳۰ هزار مترمربعی ابرکارخانه Gigafactory را اشغال خواهد کرد.
تسلا قرار است ۲.۳ میلیارد دلار از هزینه تخمینی ۵ میلیارد دلاری این کارخانه را تامین کند. البته با احتساب ین های ژاپنی که قرار است پاناسونیک راهی چاه ویل این ابرکارخانه کند، به نظر می رسد التون ماسک (صاحب تسلا، اسپیس ایکس و چند صنعت عجیب دیگر) برای راه اندازی ابرکارخانه باتری ساز خود به سرمایه گذاری های بیشتری نیاز دارد.
تسلا اعلام کرده طی چند ماه آینده از بین ۵ منطقه رنو-نوادا، آریزونا، کالیفرنیا، نیومکزیکو و تگزاس، محل ساخت کارخانه را انتخاب خواهد کرد. البته تا کنون شانس رنو نوادا بیش از دیگر مکان ها برآورد می شود. گفته می شود التون ماسک در تلاش است تا قبل از معرفی مدل ۳ تسلا در سال ۲۰۱۶ (و به عنوان محصول سال ۲۰۱۷) این کارخانه را افتتاح کند.
شاید بتوان گفت عرضه این مدل تسلا در سال ۲۰۱۶ دلیل اصلی تاسیس چنین ابرکارخانه ای باشد. زیرا تسلا برای اینکه بتواند مدل ۳ را با قیمت هدف ۳۵۰۰۰ دلاری به فروش برساند، باید به شکل چشم گیری هزینه های تولید باتری آن را کاهش دهد. البته این شرکت امیدوار است بتواند به تامین کننده اصلی باتریهای الکتریکی برای دیگر اتومبیل سازان تبدیل شود و حتی بازار باتری مورد نیاز شرکت های تولید کننده ابزارهای الکتریکی (همچون اپل) را نیز به تسخیر خود در آورد.