شرکت ژاپنی تویوتا طی ۵ سال آینده حدود ۵۰ میلیون دلار برای تأسیس مراکز تحقیقاتی مشترک با دانشگاههای فناوری ماساچوست و استنفورد سرمایهگذاری خواهد کرد. محققان این مراکز بر روی ساخت سیستمهایی کار خواهند کرد که از هوش مصنوعی برخوردارند. همچنین این محققان نحوه به کارگیری این سیستمها در اتومبیلهای خودران آینده را مورد تحقیق و بررسی قرار خواهند داد.
طبق گفته دکتر گیل پرت که اخیراً به تویوتا پیوسته تا سرپرستی این پروژه تحقیقاتی را بر عهده بگیرد، این کار تحقیقاتی مشترک بر روی بهبود توانایی وسایل نقلیه برای شناسایی اشیاء در محیطهای مختلف، توانایی قضاوت درست از شرایط و برقراری تعامل ایمن با سایر وسایل نقلیه و عابران پیاده متمرکز خواهد بود. دکتر پرت قبلاً در دارپا یا سازمان پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا و به عنوان سرپرست پروژههای روباتیک کار کرده است.
شرکت تویوتا معتقد است اتومبیلهای خودرانی که از هوش مصنوعی برخوردارند، علاوه بر کاهش تعداد تصادفات و بهبود کارایی، حملونقل تعداد زیادی از انسانها را نیز ممکن خواهند ساخت. این اتومبیلها به افراد مسن و معلول اجازه میدهند استقلال بیشتری داشته باشند. طبق گفته شرکت تویوتا، فناوری حاصل از این تحقیقات را میتوان در حوزه بهداشت و سلامت عمومی نیز به کار گرفت.
شرکت تویوتا در مورد اهداف خاص یا اطلاعات دقیقتر این برنامه تحقیقاتی حرفی نزد؛ اما متخصص روباتیک این شرکت اظهار داشت این سرمایهگذاری از سایر تلاشهای تویوتا برای تولید نمونه آزمایشی یک اتومبیل خودران مجزا است.