مردم در سراسر دنیا با هم فرق دارند. زندگیهای روزمره هرکسی مختص خودش است و نمیتوان فرهنگ شهرهای مختلف را به هم تشبیه کرد. حتی در یک کشور واحد که همهشان یک کتاب درسی را مطالعه میکنند و به یک هدف مشترک میاندیشند نیز زندگیها رنگوبوی متفاوتی از هم دارند؛ چه برسد به کشورهای مختلف که همه چیزشان با هم فرق دارد! همین تفاوتهایی که اتفاقا شباهتهای جالبی هم در دل خود دارند، ما را بر آن داشت تا مجموعهای سریالی تهیه کنیم و فرهنگ عادی انسانها در کشورهای مختلف جهان را در قاب تصاویر عادی نمایش دهیم.
روزمرهگیهایی که در فیلمها و مطالب گردشگری نمیتوانید ببینید را در این مجموعه چندین قسمتی و دنبالهدار، مشاهده خواهید کرد.
در این قسمت، بازار سبز «الماتی» در کشور قزاقستان را برایتان انتخاب کردهایم. همه این عکسها در ژانویه سال ۲۰۱۵ میلادی برداشتهاند. آلماتی (سیبدار) بزرگترین شهر قزاقستان است. پیش از تماشای عکسها جا دارد به طور خلاصه با قزاقستان آشنا شوید. با ما همراه باشید.
قزاقستان، یکی از کشورهای آسیای میانه است. پایتخت این کشور، آلماتی در جنوب بود و از حدود ۲۰ سال پیش به آستانه در شمال منتقل شد. زبانهای رسمی این کشور، قزاقی و روسی و واحد پول آن تِنگه است. جالب است بدانید، قزاقستان بزرگترین کشور محصور در خشکی در دنیا است.
قزاقستان، پس از فروپاشی شوروی توانست به استقلال دست یابد و در حال حاضر، حکومت آن دمکراتیک و از نوع جمهوری ریاستی است.
این کشور از شمال با روسیه، از شرق با چین، در جنوب شرقی با قرقیزستان، در جنوب با ازبکستان و در جنوب غربی با ترکمنستان همسایه است. قزاقستان، دریا ندارد اما رودها و دریاچههای متعددی در آن جریان دارند. تابستانهای قزاقستان گرم و زمستانهای آن سرد هستند. بارندگی در این کشور نسبتاً کم است و اراضی آن در شرایط خشک تا نیمهخشک قرار دارند.
اقتصاد این کشور تا حد زیادی به بخش کشاورزی متکی است. قزاقستان بیشترین تولید ناخالص داخلی و درآمد سرانه را در میان جمهوریهای تازه استقلال یافته دارد. کشف و استخراج نفت در مناطق غربی در کنار دریای خزر، این کشور را جزو کشورهایی با درصد رشد اقتصادی بالا در میان جمهوریهای اتحاد شوروی سابق قرار داده است.
خوب است بدانید، قزاقستان سالانه میلیاردها دلار از ذخایر خود خرج میکند تا از افزایش تورم و کاهش ارزش ارز خود جلوگیری کند. با اینکه این کشور از شوروی جدا شده است، اما همچنان از نظر اقتصادی به روسیه وابسته است و همانند دیگر کشورهای اتحاد شوروی سابق، در سال ۲۰۱۴ میلادی، تحت تاثیر کاهش ۵۰ درصدی ارزش روبل در جهان قرار گرفت.
در ادامه نیز عکسهایی از مردم در حال خرید و چشمانداز کلی بازار سبز الماتی را مشاهده میکنید. از فروش عمده خشکبار گرفته تا نانهای محلی و میوهها و سبزیجات تازه که در این بازار فروخته میشوند.