۱٫ برنامه کنونی خود را ارزیابی کنید. ایجاد یک تناسب درست بین مطالعه، زندگی اجتماعی و خواب مهم است. میتوانید برنامه مطالعه خود را با توجه به نیازها و شیوه مطالعه متناسب سازید. آیا به دلیل این که تا شب کار می کنید نیاز است آخر هفتهها وقتی را به مطالعه اختصاص دهید؟ آیا میتوانید به فایل صوتی کنفرانس حین ورزش در باشگاه گوش دهید؟
۲٫ لیستی را از موضوعاتی مورد نیاز برای مطالعه تهیه کنید. اگر کتاب راهنمای مطالعاتی دارید، از آن کمک بگیرید. بعد از نوشتن لیست، آن را با توجه به اهمیت مطالعاتی مرتب کنید و اگر دستتان باز بود، با توجه به علاقه و احساس راحتی که با آن موضوع دارید لیست را اولویتبندی کنید. میزان اهمیت را میتوانید با کلمات کم، متوسط یا زیاد مشخص کنید. با این کار، میتوانید تمرکز و زمان بیشتری روی مسائل داشته باشید.
۳٫ از دفتر برنامهریزی استفاده کنید. تاریخها و وقایع مهم را که نمیوانید تغییر دهید(مثل امتحان نهایی یا میانترم) یادداشت کنید. حالا، روزهای هفته را که همیشه در آن روزها وقت برای مطالعه دارید بررسی کنید. مثلاً، ممکن است ساعت ۳ تا ۴ عصر سهشنبهها و پنجشنبهها وقتتان خالی باشد.
۴٫ برنامهریزی خود را زمانبندی کنید. اگر مطالعه خود را در اوقات ثابتی که همیشه آزاد هستید برنامهریزی کنید بهتر است؛ زیرا داشتن روال منظم به یک عادت ذهنی تبدیل میشود و به شما سرعت میبخشد.
۵٫ جلسات مطالعه را به بخشهای ۲۰-۳۰ دقیقهای زمانبندی کنید. زمانبندیهای کوتاهتر برای برنامهریزی راحتتر از زمانبندیهای ۱ ساعته و بیشتر هستند. با تعیین حدود ۲۰-۳۰ دقیقهای به صورت خودکار زمانهای استراحت هم مهیا میشوند. اینگونه میتوانید به چشمهایتان استراحت دهید، کش و قوسی کنید و حتی یک میان وعده سالم بخورید.
۶٫ مشخص کنید در هر جلسه مطالعاتی چه بخشی را مطالعه میکنید. این کمک میکند که با نظم پیش بروید، حد مشخصی برای مطالعه تعیین کنید و کتابها و مطالعهتان را جلوتر از زمان تعیین شده سازماندهی کنید. اگر در مورد موضوعی خاص سوال یا نگرانی دارید، میدانید چه چیزی را کِی خواندهاید و اگر از کسی راهنمایی بخواهید، میتوانید به سادگی به آن مطلب دسترسی داشته باشید.
۷٫ به برنامه پایبند باشید. اگر نباشید، برنامهریزی فایدهای نخواهد داشت. البته شروعش سخت خواهد بود. سعی کنید نگاه کردن منظم به برنامه یا تقویم برایتان یک عادت شود، ترجیحاً روزانه این کار را بکنید. این کار به شما کمک میکند که نگذارد "در باغ نباشید". هنگامی که به یک روال منظم رسیدید، ممکن است ذهنتان به انجام خودکار بعضی کارها عادت کند؛ مثلا، نشستن پشت میز مطالعه و باز کردن کتاب با حالت مطالعه. با عادت کردن به مطالعه، میتوانید راحتتر حواس پرتی را از خود دور کرده و روی مطالعه تمرکز کنید.
عماد ساعدی
0 نظر
بسیار عالی مرسی از زحماتتون 🙂