اتومبیلی که میتواند بدون دخالت انسان و به صورت کاملا خودکار رانده شود و سرنشینان خوش اقبال خود را به بدون هیچ گونه آسیب و تهدیدی به مقصد برساند.
توقف کن، نظاره کن و گوش فرا ده!
اگرچه ایده رانندگی خودکار اتومبیل آینده نگرانه به نظر میرسد، اما مهندسان خستگی ناپذیر مرسدس بنز، در حال پیشبرد این پروژه هستند تا این ایده جذاب و رویایی را به حقیقتی از آینده دنیای خودرو تبدیل کنند. نحوه عملکرد این ایده در درجه اول با نصب دوربین هایی فوق هوشمند در قسمتهای مختلف اتومبیل آغاز میگردد. این دوربینها به صورت لحظه ای اطلاعات را از دنیای اطراف دریافت و به کدهای دیجیتال قابل تشخیص برای رایانه ها تبدیل میکنند. فناوری ماهوارهای نیز، اتومبیل هایی را که از طرفین نزدیک میشوند، تشخیص میدهد. همچنین چراغ های راهنمایی و رانندگی، توسط دوربینی مخصوص با لنز پهن ۹۰ درجه شناسایی میگردند.
چشم مصنوعی
چگونه اتومبیل میتواند تشخیص دهد که چه چیزی در اطراف آن است؟
ایبرهارد کاوس، مدیر ارشد این پروژه در این رابطه میگوید: همانند چشم انسان، توسط فناوری دید استریو، میتوانید فاصله بین اجسام از یکدیگر را تشخیص دهید. شما به تصویری نیاز دارید که توسط دو دوربین مجزا با لنز پهن دریافت میگردند. مقایسه این دو عکس، اختلاف و عدم توافق اجسام را از یکدیگر تشخیص میدهد به این معنا که این مقایسه، فاصله بین اجسام را در مقابل خودرو محاسبه میکند.
این دوربینها چگونه به رانندگی خودکار کمک میکنند؟
دوربینها در این کانسپت، همانند چشمان ما عمل میکنند اما به تکنولوژهای دیگری نیز نیاز است تا در موقعیت های مختلف همانند شرایط مختلف آب و هوایی، عملکردی دقیق داشته باشیم. در این پروژه، دوربینهایی به کار گرفته شدهاند که دیدی ۳۶۰ درجه از اطراف را در اختیار پردازنده ها قرار میدهند.
مزیتهای اصلی این پروژه کدامند؟
رانندگان در آن واحد، تنها میتوانند بر یک نقطه متمرکز شوند؛ با تشخیص و تحلیل ۳۶۰ درجه از فضای اطراف، اتومبیل دیدی گسترده تر و در نتیجه تمرکز بیشتری خواهد داشت. همچنین رانندگان خسته میشوند و این در حالیست که فناوری خستگیناپذیر است.
زمان آن فرا رسیده است!
تحقیقات و توسعه در رابطه با خودروهای خودگردان، موجب ترغیب همکاری بین شرکتها گشته است. پر واضح است که دلیل اصلی پیشرفت فناوری مکانیک خودرو و در نتیجه عملکرد بهتر خودروها در قرن بیستم، تنها به لطف پیشرفتهای غیر قابل تصور علم الکترونیک امکانپذیر گشته است. اصلیترین بخش این پروژه، چگونگی به کارگیری فناوریهای دیجیتال بوده است که به طور مشخص، باید توسط شرکتی متخصص در این زمینه تامین گردد. در این پروژه محدودیتهای پردازش نقشههای سه بعدی، در همکاری با بخش دیجیتال کمپانی نوکیا به نام HERE از بین رفته است. مهندسان و برنامه نویسان، نقشهای دیجیتال طراحی کردهاند که اطلاعاتی دقیق از وضعیت چراغ های راهنمایی و رانندگی و نشانه ای کنار جاده ای در اختیار پردازنده ها قرار میدهد. این اطلاعات در واقع اصلی ترین منابع برای شناخت محیطی از اطراف هستند.
اتومبیلهای خودگردان اگرچه ایدهای بلند پروازانه به نظر میرسند، اما تکنولوژی موجود در خودروهای فعلی، نشان میدهند که این امر چندان دور به نظر نمیرسد. برای مثال، سیستم کمکی ترمز مرسدس بنز با نام BAS PLUS، قابلیت تشخیص عبور و مرور ترافیکی و پیاده روها را داراست. همچنین، سیستم هایی نظیر DISTRONIC PLUS به همراه سیستم کمکی در فرمان پذیری و سیستم Stop&go، این قابلیت را دارند که به صورت خودکار و خودگردان، اتومبیل را در شرایط مختلف ترافیکی کنترل کنند. این سیستم ها و تحقیقات رو به رشد کمپانی، همگی نشان از آن است که فاصله چندانی با یکی از بزرگترین اختراعات این قرن باقی نمانده است.
ستاره بنز