بلومبرگ از سال ۲۰۰۷ میلادی تاکنون ردهبندی جهانی نوآوری را منتشر میکند که در این گزارش اطلاعات بیش از ۲۰۰ کشورجهان را مورد ارزیابی قرار میدهد. بلومبرگ این اطلاعات را از منابعی نظیر صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی، سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه (OECD) و مرکز مطالعات علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل، اخذ میکند.
در ردهبندی جدید بلومبرگ از شاخص نوآوری کشورهای جهان، پس از کره جنوبی، ژاپن، آلمان و فنلاند در ردههای دوم تا چهارم قرار گرفتهاند و مراکش نیز آخرین رتبه را بهخود اختصاص دادهاست.
از نکات جالب توجه ردهبندی شاخص نوآوری بلومبرگ این است که ردهبندی حاضر برای رقابت و برتری کشورها بر دیگری اعلام نمیشود بلکه هدف از اعلام آن این است که مشخص شود آیا یک فرمول وسیع برای نوآوری قابل تعریف است یا خیر و اینکه دولتها و کمپانیها برای تولید این فرمول چه فعالیتهایی باید انجام دهند.
کرهجنوبی با قرارگیری در رتبه نخست این ردهبندی ثابت کرد که کشورها میتوانند خودشان را با کمک فعالیتی متشکل از حمایتهای بخش دولتی و بخش خصوصی بالا بکشند. این درحالی است که در سال ۱۹۵۷ میلادی و تنها اندکی پس از جنگ کره، حجم تولید ناخالص ملی کرهجنوبی با حجم تولید ناخالص ملی غنا برابر بود. بنابراین اگر بخش تحقیقات و توسعه این کشور تنها به فعالیتهای آزمایشگاهی محدود میشد این کشور اکنون شاهد چنین پیشرفتی نبود.
در بسیاری از کشورها نظیر فرانسه، دانشمندان که تحت استخدام دولت هستند، در آزمایشگاهها و انستیتوهای بسیار پیشرفته و مشهور فعالیت میکنند. بنابراین هیچگونه انگیزه و مشوقی برای تجاری کردن و سودآوری از فعالیتهای خود ندارند. بنابراین میزان سودآوری بخش دولتی از نوآوریهای دانشمندان اندک است.
«برانوین هال» استاد اقتصاد دانشگاه کالیفرنیا با بیان این مطلب افزود: یکی از بهترین الگوهای کارآمد در زمینه انتقال تکنولوژی متعلق به آمریکاست که ۹۴ درصد از کمکهزینههای تحقیقاتی خود را به دانشجویان و استادان فعال در آزمایشگاههای دانشگاهی و کمپانیها اعطا میکند. در این کشور، تنها دولت نیست که وظیفه پیشبرد خلاقیت را برعهده دارد. در کرهجنوبی نیز کمپانیهای تحقیقات محور، به پرچمداری سامسونگ، کل اقتصاد این کشور را متحول کردهاند.
بنابر گزارش شاخص نوآوری ۲۰۱۵ بلومبرگ، در بخش «تولید»، کشورهای سوییس، ایرلند، سنگاپور، آلمان و استرالیا، به ترتیب در ردههای اول تا پنجم قرارگرفتهاند. در شاخص «کمپانیهای پیشرفته» نیز آمریکا، چین، ژاپن، کرهجنوبی و ژاپن، پنج کشور اول جهان در این شاخص هستند. همچنین عنوان ۱۰ کمپانی بزرگ دارای «بیشترین سهم در سرمایه بازار» تا ۱۶ ژانویه به ترتیب به کمپانیهای اپل، مایکروسافت، گوگل، فیسبوک، اوراکل، اینتل، آیبیام، کمپانی چینی تنسنت، سیسکو و کوآلکام تعلق گرفتهاست.
بنابر اعلام بلومبرگ، در بخش «آموزشعالی»، کشورهای کرهجنوبی، روسیه و فنلاند سه کشور پیشرو محسوب میشوند. همچنین در شاخص «کارکنان بخش تحقیقاتی»، فنلاند، ایسلند و دانمارک سه کشور نخست هستند. این اتفاق درحالی برای فنلاند میافتد که با خداحافظی نوکیا از بازار تولید تلفنهای همراه، مردم این کشور عزم خودرا برای تنوع و استفاده بهتر از استعداد مهندسی خود جزم کردند. از نظر شاخص «ثبت اختراع» نیز کشور کرهجنوبی به لطف حضور کمپانی سامسونگ پیشتاز است و کشورهای ژاپن، چین، آمریکا و آلمان را پشت سر خود میبیند.
0 نظر
سلام خسته نباشید این اولین سایتی هست که خیلی دوست دارم تا مطالبشو پیگیری کنم و با دقت میخونم واقعا دستتون درد نکنه خیلی سایت با حال و منظمی
سلام- این سایت به صورت ناخواسته معرفی شد.ولی از مطالب آن خیلی خوشم آمد.متشکرم و خداقوت
سلام من هم این سایت رو تصادفا دیدم اما الان بیشتر از 70 صفحه رو باز کردم و مطالب مختلف رو می خونم ، سایت جالب و بسیار متنوعیه خیلی ممنون از این همه مطالب خوب
موفق باشید. خوشحالیم سایت ما کارآمد بود
به دوستان خود پیشنهاد دهید
آدرس تلگرام @footofan