آناند چاندراسکر رئیس واحد نوپای سرور کوالکام میگوید: «ما احساس کردیم که سریعترین راه برای مشارکت در بازار چین، سرمایهگذاری مشترک است. ما به بازار چین به عنوان دومین بازار بزرگ سرور جهان تا سال ۲۰۲۰ مینگریم و این بازار سریعترین سرعت رشد سالهای اخیر در این زمینه را داشته است.»
البته شرکت کوالکام راه طولانی پیش رو دارد. والبته به عنوان بزرگترین سازنده تراشههای تلفن همراه، و یکی از چندین رقیب شرکت اینتل، به دنبال بیرون راندن اینتل از بازار پرسود پردازندههای قدرتمند ویژه ماشینهای دیتاسنتر است. شرکت اینتل بزرگترین سازنده نیمههادی، همه مخالفان را از میدان به در کرده و بیش از ۹۹ درصد سهام بازار را در اختیار دارد. به گونهای که برای برخی مدلهای پردازنده خود قیمتهایی بیش از ۷۰۰۰ دلار را مطالبه میکند. این میزان هزینه بیش از هفت برابر قیمت گرانترین دسکتاپهای حال حاضر بازار است.
فرصتهای بازار
بر اساس گفتههای چاندراسکر، با وجودی که محصولات اولیه سرمایهگذاری مشترک کوالکام- گوئیژو، در اصل به همان شکل تراشه آمریکایی ارائه خواهند شد؛ محصولات آینده این شرکت تازه تاسیس با گذشت زمان به سمت سفارشی شدن تراشهها برای تأمین نیازهای مشتریان محلی خواهد رفت.
شرکت کوالکام به دنبال توسعه بازار تراشه خود به خارج از حوزه موبایلهای هوشمند است. حیطهای که چندی است در آن با افزایش رقابت و کاهش فروش مواجه شدهاست. از اکتبر گذشته این شرکت سازنده تراشه ارسال نمونههای تراشه سرور خود را به مشتریان بالقوه آغاز کرده است.
چاندراسکر معتقد است که این بازار تا سال ۲۰۲۰ یک فرصت ۱۵ میلیارد دلاری برای شرکت است که تنها بیش از ۶ میلیارد دلار آن از چین خواهد بود. شرکتهایی نظیر APM و AMD در حال تلاش برای تضعیف جایگاه شرکت اینتل، با کمک تراشههایی بر اساس طراحیهای ARM هستند. این تکنولوژی توسط شرکت کوالکام هم به کار گرفته شده است. کوالکام معتقد است که طراحیهای ARM به لحاظ توان مصرفی کارآمدتر و ارزان تر هستند و قیمتگذاری بهتری را برای مشتریان به ارمغان میآورند.