برای کاهش احتمال ضعف سیستم عصبی، باید به سلامتی خود رسیدگی کنید. با اعمال تغییرات ساده در شیوه زندگی و رژیم غذایی و استفاده از برخی روشهای خانگی، میتوانید سیستم عصبی خود را تقویت کرده و زندگی سالمی داشته باشید.
در ادامه به ۱۰ روش برای تقویت سیستم عصبی میپردازیم:
۱– تنفس عمیق
تنفس عمیق یک تکنیک ساده و موثر برای مقابله با یک سیستم عصبی ضعیف است. این کار باعث آرامش و کاهش استرس در فرد میشود.
علاوه بر این، تنفس عمیق توانایی بازسازی بدن را بالا میبرد و با اثرات استرس و اضطراب مقابله میکند.
- در مکان راحتی بنشینید یا دراز بکشید و دستان خود را بر روی شکمتان قرار دهید.
- یک نفس عمیق از بینی خود بکشید؛ به طوری که ریههایتان پر از هوا شود.
- نفس خود را به مدت ۳ ثانیه نگه دارید. سپس به آرامی هوا را از طریق دهانتان به بیرون بازدم کنید.
- این دم و بازدم عمیق را به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه تکرار کنید.
- شما میتوانید ۲ الی ۳ بار در روز این تنفس عمیق را انجام دهید.
۲– پا برهنه راه رفتن
پابرهنه راه رفتن حدود ۳۰ دقیقه در روز بر روی زمین مرطوب، چمن نرم یا یک ساحل شنی تا حد زیادی برای سیستم عصبی و سلامت عمومی بدن مفید است.
زمانی که پابرهنه راه میروید، الکترونهای سطح زمین به بدن شما انتقال مییابد و باعث ترویج تغییرات فیزیولوژیکی و بهبود سلامت بدن میشود.
پابرهنه راه رفتن بر روی چمن، به خصوص صبح هنگام، باعث تعادل سیستم عصبی میشود.
۳– نور خورشید
نور خورشید با کمک به تولید ویتامین دی در بدن، باعث تنظیم سیستم عصبی میشود.
طبق یک تحقیق منتشر شده در سال ۲۰۱۳، میان کمبود ویتامین دی و افزایش خطر ابتلا به بیماریهای سیستم عصبی مرکزی، به ویژه در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی ارتباط مستقیم وجود دارد.
برای افزایش سطح ویتامین دی، صبح زود بدون استفاده از کرم ضد آفتاب، بدن خود را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زیر نور خورشید قرار دهید.
همچنین میتوانید ویتامین دی را از مواد غذایی مختلف به دست آورید. ماهی قزل آلا، ماهی تن، شیر، تخم مرغ و غلات غنی شده دارای ویتامین دی هستند و شما میتوانید این مواد غذایی را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
۴– یوگا و مدیتیشن
شما میتوانید با اختصاص دادن بخشی از زندگی روزمره خود به یوگا و مدیتیشن، سیستم عصبی خود را تقویت کنید. ترکیبی از سه عنصر یوگا، مانند حالتهای آسانا، مدیتیشن و عمل تنفس مناسب به تقویت سیستم عصبی بسیار کمک میکند.
علاوه بر این، یوگا برای بهبود خلق و خوی، کاهش سطح کورتیزول، تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش سلامت جسمی و روانی بسیار مفید است.
۵– منیزیم
منیزیم یک ماده معدنی مهم برای برخورداری از یک سیستم عصبی سالم است. کمبود این ماده معدنی بر روی انتقال دهندههای عصبی که وظیفه انتقال سیگنال بین سلولهای عصبی را بر عهده دارند، اثر بازدارنده دارد.
علاوه بر این، منیزیم به تولید سروتونین در بدن کمک میکند و باعث تسکین سیستم عصبی و بهبود خلق و خوی میشود. منیزیم همچنین باعث ترویج آرامش عضلانی میشود.
مواد غذایی مانند شکلات تلخ، اسفناج، کاهو، موز، زردآلو، بادام، گردو، عدس، برنج قهوهای و دانه کدو تنبل غنی از منیزیم هستند.
۶– اسیدهای چرب امگا ۳
برای کاهش خطر ابتلا به سیستم عصبی ضعیف، مواد غذایی غنی از امگا ۳ مصرف کنید.
اسیدهای چرب امگا ۳ برای توسعه و عملکرد سیستم عصبی مرکزی بسیار مهم هستند. این اسیدهای چرب برای عملکرد نورون و بهبود انتقال عصبی لازم هستند.
از مواد غذایی سرشار از امگا ۳ میتوان به تخم کتان، دانه چیا، گردو، ماهی ساردین، ماهی قزل آلا، کلم بروکسل، گل کلم، اسفناج و روغن کانولا اشاره کرد.
۷– ورزش
ورزش منظم نیز برای تقویت سیستم عصبی بسیار مهم است.
طبق یک تحقیق، ورزش منظم اثرات عمیقی بر روی سیستم بیولوژیک بدن از جمله سیستم عصبی مرکزی دارد و میتواند سلامت روانی و عملکرد شناختی را بهبود بخشد.
پیادهروی، دو، شنا و دوچرخه سواری برخی از ورزشهایی هستند که میتوانند باعث حفظ سلامت سیستم عصبی شوند.
۸– سولفات دومنیزی
حمام گرفتن با سولفات دومنیزی برای سیستم عصبی بسیار خوب است. این ماده باعث عملکرد درست عضلات و اعصاب میشود. همچنین منیزیم موجود در آن باعث افزایش سروتونین در مغز، کاهش استرس و ترویج آرامش میشود.
- یک فنجان سولفات دومنیزی را در وان آب گرم ریخته و کاملاً هم بزنید.
- بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه خیس بخورد.
- از این روش یک الی دو بار در هفته استفاده کنید.
۹– چای سبز
چای سبز نیز دارای تأثیرات مثبتی بر سیستم عصبی است. اسید آمینه موجود در چای سبز که به عنوان التیانین شناخته میشود، به افزایش سطح دوپامین و سروتونین در بدن کمک میکند که به نوبه خود باعث بهبود خلق و خوی و کاهش استرس فرد میشود.
علاوه بر این، کافئین موجود در چای سبز باعث افزایش هوشیاری، تمرکز، توانایی و تفکر میشود. همچنین، آنتیاکسیدانهای موجود در آن باعث بهبود سیستم عصبی خودکار قلبی و عروقی، کاهش خطر ابتلا به سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، چاقی، آلزایمر و پارکینسون میشود.
- یک قاشق چایخوری برگ چای سبز یا یک کیسه چای سبز را داخل یک فنجان آب گرم بگذارید.
- سپس سر فنجان را به مدت ۵ دقیقه بپوشانید.
- چای حاضر شده را با عسل شیرین کنید.
- ۲ یا ۳ فنجان در روز از این چای بنوشید.
۱۰– بابونه
بابونه یکی از گیاهان دارویی معروف است که به عنوان یک آرامشبخش ملایم برای تسکین اعصاب و کاهش اضطراب مورد استفاده قرار میگیرد.
- ۲ قاشق چایخوری بابونه خشک را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. در فنجان را بپوشانید و ۵ دقیقه منتظر بمانید. سپس چای بابونه را با عسل شیرین کرده و بنوشید. روزانه ۲ الی ۳ فنجان چای بابونه بنوشید.
- همچنین میتوانید چند قطره عصاره بابونه به آب وان اضافه کنید و ۱۵ دقیقه داخل آن دراز بکشید تا اعصابتان آرام شود.
7 نظر
تشکر ادمین مطلب مفیدی بود
خیلی عالی
موفق باشید
و تبارک الله و احسن الخالقین;-) 😉
ایرانی که شما گفتین درمان نیست.رفع موضعی اظطراب در اون لحظه هستش.متاسفم.
مطالب خوب بود ولی اساسی نبود اصل کار دست خانوم هاست که رو اعصاب آقایون نرند
جواب شما عالی بود بخدا باید با با طلا نوشت حرف شما را مسیحا جان
آفرین برآقا مسیحا کل حرف دل مردم ایران رازده ای احسن برشما