۱. در ایالات متحده آمریکا، حدود ۴۰ درصد از محصولات کشاورزی، هرگز فروخته نمیشوند؛ زیرا ظاهر زشتی دارند!
طبق گزارش شورای دفاع از منابع طبیعی آمریکا، سالیانه حدود ۶ میلیارد پوند میوه و سبزیجات در ایالات متحده به علت ظاهر زشتشان دور ریخته میشوند.
۲. لعاب و روکش ژلاتین مانند و براق روی شکلاتها و قرصها از مدفوع حشرات به دست میآید!
لعاب روی شکلاتها و قرصها از ترشحات نوعی حشره ماده که بومی هند و تایلند است، به دست میآید. در روکش شیرینیها از لاک جلا نیز استفاده میشود. بدین منظور تکههای طبیعی لاک را با اتانول مخلوط کرده و بر روی مواد غذایی اسپری میکنند.
۳. بسیاری از تولیدکنندگان نان صنعتی، برای نرم شدن و افزایش طول عمر نان، از ال-سیستئین که یک عامل نرمکننده است، استفاده میکنند. ال-سیستئین از موی انسان و پر اردک ساخته شده است!
این اسیدآمینه غیرضروری از طریق حل کردن موی انسان در اسید و جدا کردن ال-سیستئین از طریق یک فرایند شیمیایی تولید میشود. در صورت در دسترس نبودن موی انسان، از پرهای اردک، مرغ و شاخ گاو برای استخراج ال-سیستئین استفاده میکنند.
۴. مردم آزتک از شکلات به عنوان ارز رایج استفاده میکردند!
در ارتفاعات خشک مکزیک شرایط موردنیاز برای پرورش و رشد درخت کاکائو وجود نداشت. به همین دلیل آزتکها برای به دست آوردن دانههای این گیاه مجبور به مبادله با اقوام مایا و دیگر مردمان آن روزگار بودند.
۵. موم استفاده شده در تنقلاتی با طعم میوه مانند پاستیل همان مومی است که در ماشین نیز استفاده میشود!
یکی از محصولات استفاده شده برای افزایش ماندگاری تنقلات میوهای، موم کارنوبا است. این موم از شیره درخت خرما حاصل میشود و برای براق شدن اتومبیلها، کفپوشهای چوبی، جلای کفش و تخته موجسواری نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
۶. در دهه ۱۸۰۰ از سس گوجهفرنگی به عنوان دارویی برای درمان دلپیچه و اسهال استفاده میشد!
در سال ۱۸۳۴ پزشکی از اهالی اوهایو به نام جان کوک بنت با این عقیده که سس گوجهفرنگی برای درمان اسهال، سوءهاضمه و حملات صفراوی مفید است، دستورالعملی برای تهیه سس کچاب منتشر کرد و بعد از آن از این ماده به صورت قرص و برای مصارف پزشکی استفاده میشد!
۷. عسل از شهد و استفراغ زنبورعسل ساخته میشود!
زنبور عسل شهد گل را استخراج کرده و در معدهاش ذخیره میکند. شهد ذخیرهشده با آنزیمهای داخل معده زنبور مخلوط و ترکیب شیمیایی و PH آن تغییر میکند. زمانی که زنبورعسل به کندو بازمیگردد، شهد جمعآوری شده را از طریق استفراغ به دهان زنبور دیگر منتقل میکند. پس از آن فرایند تبخیر و حذف آب صورت گرفته و عسل تولید میشود.
۸. کاسو مارزو که در زبان ایتالیایی به معنای پنیر فاسد است، نوعی پنیر است که از شیر گوسفند ساردنی تهیه میشود. این پنیر در حالی سرو میشود که لارو زنده حشرهای موسوم به مگس پنیر در آن زندگی میکند!
تهیه کاسو مارزو از شیر گوسفند ساردنی دارای یک مرحله تخمیر طبیعی اضافی است. در این مرحله لارو مگس به پنیر اضافهشده و اسید دستگاه گوارش این موجودات باعث به وجود آمدن سوراخهای موجود در آن میشود.
۹- در گذشته از بادامزمینی در ساخت دینامیت استفاده میشد؛ اما حالا دانشمندان راهی برای تولید الماس از کرده بادام زمینی کشف کردهاند!
یک دانشمند آلمانی به نام دن فراست توانسته با قرار دادن کمی کره بادامزمینی در میان دو تکه الماس، آن را به الماس تبدیل کند. البته الماس به دست آمده از این ماده، خلوص چندانی ندارد؛ اما در هر حال الماس است.
۱۰. پوزول (Pozole) یک خورشت سنتی مکزیکی است که در گذشته با گوشت انسان طبخ میشده، اما با از بین رفتن آدمخواری، از گوشت خوک به عنوان جایگزین آن استفاده شد!
پوزول به معنای ذرت پوستکنده است. از آنجا که ذرت در میان آزتکها گیاهی مقدس بود از آن فقط در مراسم خاص مذهبی استفاده میکردند.
۱۱. مرغهای امروزی نسبت به مرغهای ۴۰ سال قبل ۲۲۶ درصد چربی بیشتر و ۳۳ درصد پروتئین کمتر دارند!
در گذشته از مرغ به عنوان کمچربترین و سالمترین فراوردههای گوشتی یاد میکردند؛ اما این موضوع دیگر صحت ندارد. طبق یک تحقیق جدید، نسبت چربی در مرغهای امروزی بسیار بیشتر از میزان پروتئین در آن است.
۱۲. ژله خوراکی از مادهای به نام کلاژن که از پوست، استخوان و بافت مفصلی حیواناتی مانند گاو، خوک، اسب، مرغ و ماهی استخراج میشود، به دست میآید!
ژلاتین ماده اصلی سازنده ژلههای خانگی است؛ مادهای شفاف که به صورت ورقهای، پودری و گرانول در دسترس عموم قرار دارد. ظاهراً این ماده از پوست، استخوان و بافت مفصلی حیواناتی مانند گاو، خوک، اسب، مرغ و ماهی استخراج میشود.
۱۳. مصرف مداوم فست فود اثری مشابه هپاتیت بر روی کبد دارد. هپاتیت در نهایت منجر به نارسایی کبد میشود!
طبق یک تحقیق، مصرف منظم مواد غذایی سرخشده منجر به بروز نوعی بیماری به نام کبد چرب میشود. اگر یک ماه به طور مداوم فست فود بخورید، آنزیمهای کبد به شدت تغییر میکنند.
۱۴. مصرف منظم و طولانی مدت نودل منجر به بیماریهای قلبی، دیابت و سکته میشود!
طبق تحقیقات جدید، مصرف ۲ الی ۳ مرتبه در هفته نودل، خطر ابتلا به بیماریهای عضله قلب را افزایش میدهد. زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
۱۵. قبل از اختراع یخچال، مردم روسیه برای جلوگیری از فاسد شدن شیر، یک قورباغه زنده را داخل آن میانداختند. ظاهراً ترشحات پوست قورباغه از ترش شدن شیر جلوگیری میکرد!
تحقیقات دانشمندان دانشکدهای در مسکو نشان میدهد پوست قورباغه حاوی مقدار زیادی ترکیبات ضد میکروب و پپتید است که باکتریهای بیماری سالمونلا و استافیلوکوکوس را از بین میبرند.