1
- شما روغن زیتون رقیق میخرید تا کالری کمتری جذب کنید.
تمام روغنهای زیتون، تقریباً کالری و چربی یکسانی دارند؛ تقریباً هر قاشق سوپخوری، ۱۲۰ کالری و ۱۴ گرم چربی دارد. رقیق بودن روغن زیتون، تنها باعث میشود که رنگ روغن زیتون روشنتر و مزه آن کمتر باشد. این روغنهای رقیق شده فرآوری شدهاند تا نسبت به انواع دیگر روغن زیتون مزه کمتری داشته باشند.
- از پختوپز با روغن زیتون اجتناب میکنید.
این درست است که روغن زیتون خالص نسبت به انواع دیگر روغن زیتون، در درجه حرارت پایینتری میسوزد. روغنهای مختلف در درجه حرارتهای متفاوتی شروع به دود کردن میکنند و مزه بدی میگیرند؛ به عنوان مثال روغن بادامزمینی در ۲۳۲ درجه سانتیگراد و روغن هسته انگور در ۲۲۹ درجه سانتیگراد میسوزند. روغن زیتون خالص در ۲۱۰ درجه سانتیگراد میسوزد، در نتیجه برای پختوپز در درجه حرارتهای ملایم کاملاً مناسب است. روغن زیتون خالص، خالصترین نوع روغن زیتون است و بیشترین میزان اسید اولئیک که برای سلامتی مفید است را دارد. در نتیجه تنها برای سالاد از این روغن زیتون استفاده نکنید.
- روغن زیتونهایی را که مزه تلختری دارند، کنار میگذارید.
روغن زیتونی را که مزه تلختری دارد، دور نیندازید. مزه تلخی نشاندهنده وجود آنتیاکسیدانها است. یک روغن زیتون خالص و تازه باید مزه زیتون بدهد.
- روغن زیتون را در کنار اجاقگاز میگذارید.
هیچ چیزی نمیتواند سریعتر از گرما و نور روغن زیتون را فاسد کند. روغن زیتون را در شیشههایی به رنگ تیره یا ظرفهای حلبی ریخته و در جای خنک و به دور از نور خورشید نگهدارید.
- زمانی که قیمت روغن زیتون مناسب باشد، چند شیشه بیشتر میخرید.
اگر مصرف روغن زیتون شما بالا است، میتوانید چند شیشه یکجا بخرید، در غیر این صورت به میزانی روغن زیتون خریداری کنید که در عرض ۶ هفته مصرف شود.
- روغن زیتون را در یخچال میگذارید تا از کیفیت آن مطمئن شوید.
این روش درست نیست؛ یعنی زمانی که روغن زیتون را در یخچال قرار میدهید و روغن زیتون به روغن جامد تبدیل میشود، به این معنی نیست که کیفیت بهتری دارد. متأسفانه بیشتر افراد فکر میکنند، اگر روغن زیتون در یخچال جامد شود، کیفیت خوبی دارد.
بهترین راه برای اطمینان از کیفیت خوب روغن زیتون، چیست؟ روی شیشه روغن زیتون به دنبال نشان استاندارد یا تأیید وزارت بهداشت یا شماره پروانه بهداشتی ساخت بگردید.
بهترین راه برای اطمینان از کیفیت خوب روغن زیتون، چیست؟ روی شیشه روغن زیتون به دنبال نشان استاندارد یا تأیید وزارت بهداشت یا شماره پروانه بهداشتی ساخت بگردید.
پریا اقدامی