نکته اول: برخی از میوهها و سبزیها را اصلاً نباید در یخچال گذاشت
- اگر گوجهفرنگی را در یخچال بگذارید، رنگ و رو رفته و بیمزه میشود. گوجهفرنگی را در دمای اتاق نگه دارید تا برسد و تنها گوجهفرنگیهای بریده شده را در یخچال بگذارید.
- انواع گیاهان خانواده کدو که گوشت آبدار و خوراکی و تخم فراوان دارند، مانند طالبی و خربزه اگر در یخچال گذاشته شوند، مثل لاستیک کشسان میشوند. با این حال قرار دادن هندوانه در یخچال مشکلی ایجاد نمیکند. قبل از بریدن این گونه محصولات که پوست سفتی دارند، مانند آووکادو، آناناس و کدو مسما، آنها را با آب و صابون خوب بشویید و بعد کامل آب بکشید تا هیچ میکروبی روی سطح محصول باقی نماند.
- کدو حلوایی را باید در جای تاریک و خنک نگهداری کنید، نه در یخچال.
- سیبزمینی را نیز نباید در یخچال بگذارید. نشاسته سیبزمینی در یخچال به شکر تبدیل شده و سیبزمینی را شیرین میکند.
نکته دوم: یک سری میوهها قبل از گذاشته شدن در یخچال، باید برسند
- میوههایی مانند آووکادو، کیوی و میوههای هستهدار مانند هلو، آلو، شلیل و غیره را در دمای اتاق نگه دارید تا برسند و بعد در یخچال قرار دهید. همچنین این گونه میوهها را بایستی در عرض چند روز مصرف کنید.
- موز را نیز باید در دمای اتاق نگه دارید. اگر موز را در یخچال بگذارید، پوست آن قهوهای میشود؛ اما این موضوع بر روی مزه آن تأثیری ندارد. اگر موزهایی بسیار رسیده دارید، میتوانید آنها را با پوست در فریزر بگذارید. به هنگام استفاده، آنها را از فریزر خارج کرده، زیر آب گرم پوستشان را بکنید و با آنها اسموتی درست کنید یا در پخت و پز از آنها استفاده کنید.
- به محض رسیدن به منزل، توتهایی که خریدهاید را بررسی کنید تا اگر برخی از آنها خراب شدهاند، از بقیه جدا کنید؛ زیرا کپک به سرعت در میان توتها پخش میشود. انواع توت را باید در جای خشک نگه دارید. آنها را داخل ظروف پلاستیکی در دار یا کیسههای پلاستیکی و در صورت امکان به صورت لایه لایه بگذارید. همچنین میتوانید توتها را داخل حولههای کاغذی قرار دهید تا رطوبت اضافی را جذب کنند. توتها را نباید تا قبل از مصرف، آب بکشید.
- انواع لوبیاجات و نخودفرنگی بایستی بلافاصله پس از خرید، در یخچال نگهداری شوند و سریع مصرف شوند.
نکته سوم: برای نگهداری برخی میوه و سبزیجات از کیسههای پلاستیکی سوراخ سوراخ استفاده کنید تا در عین حفظ رطوبت، هوا در میان آنها جریان داشته باشد
- پیاز را باید از سایر مواد غذایی، به ویژه سیبزمینی دور نگه دارید. پیاز را داخل بستههای توری و در جای تاریک و خنک نگه دارید تا چند ماه ماندگاری داشته باشند. همچنین میتوانید پیاز را در یخچال بگذارید؛ اما توجه داشته باشید بوی شدید پیاز روی مواد غذایی دیگر مینشیند. البته پیازچه از این قاعده مستثنی است و میتوانید آن را داخل کیسه پلاستیکی در کشوی مختص میوه و سبزی یخچال نگه دارید.
- بهترین روش برای نگهداری مارچوبه این است که ۲.۵ سانتیمتر از ته آن را ببرید و داخل کمی آب به صورت ایستاده قرار دهید.
نکته چهارم: نگهداری در آب برای گیاهان معطر، به ویژه جعفری، گشنیز، آویشن، مریم گلی، مرزنگوش، ریحان، رزماری، ترخون، نعناع و تره نیز مناسب است
- سبزیجات برگدار بزرگ مانند کلم برگ، برگ چغندر و کلم کولارد را خوب آب بکشید، ریشه سفتشان را بکنید و برگها را به شکل نواری ببرید. آنها را داخل یک کیسه پلاستیکی با یک حوله کاغذی نم قرار دهید تا تر و تازه بمانند.
- سر سبزیهایی مانند چغندر، شلغم، تربچه، هویج و غیره را بکنید و به طور جداگانه در کیسههای پلاستیکی به همراه یک حوله کاغذی نم قرار دهید تا پلاسیده نشوند. سر این سبزیجات را در عرض چند روز مصرف کنید. ریشهها را میتوانید مدت طولانیتری نگه دارید. قبل از مصرف این ریشهها، اگر نمیخواهید آنها را پوست بگیرید، حتماً با یک برس محکم، شکافها و گوشههای آنها را بشویید.
نکته پنجم: همیشه لازم نیست سبزیهای ریشهای را پوست بکنید. شما میتوانید آنها را برس بکشید
- سبزیهای مختص سالاد را تا زمان مصرف، در یخچال نگه دارید. به هنگام مصرف، آنها را داخل یک لگن پر از آب بریزید و کمی سرکه سفید به آن اضافه کنید. به آرامی آنها را داخل ظرف جابهجا کنید تا خاک و کثیفیها شسته شود. سپس آب کثیف را خالی کرده و مجدداً آب تمیز بریزید. این کار را تا زمانی که آب کثیف نشود، تکرار کنید. سپس آنها را داخل کیسه پلاستیکی یا کاسهای که ته آن حوله کاغذی نم قرار دادهاید، نگه دارید.
- مراحل شستشوی کلم بروکلی و گل کلم نیز به همان ترتیبی است که گفته شد.
نکته ششم: کاهوی پیچ میتواند رطوبت بیشتری را جذب کند تا ترد بماند. در نتیجه لازم نیست قبل از قرار دادن در یخچال، آن را کاملاً خشک کنید
- هرگز قارچ را داخل آب رها نکنید. اگر قارچ کثیف است، سریع آنها را آب بکشید.