به گفته افراد محلی جنگجویی ریش دار که لباس و عبای محلی افغانستان را بر داشته، اعلام کرده "این کتابها کفر و سرپیچی از خداوند را ترویج میکنند و باید سوزانده شوند." رسانههای مختلف عراقی گزارش دادهاند با این که تلاشهای بسیاری از طرف رهبران عمومی صورت گرفته، آنها نتوانستهاند مراسم کتاب سوزی عمومی که توسط گروه داعش در خیابانها برگزار شده را متوقف کنند. چند روز بعد نیز جهادیان داعش به کتابخانه دانشگاه موصل حمله کرده و کتابها را در برابر چشمان دانشجویان سوزاندهاند.
یکمی از اساتید دانشگاه موصل که خواسته ناشناس بماند به آسوشیتد پرس میگوید که گروه داعش کتاب سوزیهای گسترده را از ماه دسامبر آغاز کرده و به تخریب یک کتابخانه مسلمانان سنی، خسارت به کتابخانه موزه موصل که دستنوشتههایی متعلق به ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد در آن وجود دارد و تخریب آرشیوهای کلیسای «پدران روحانی دومینیکن» که متعلق 265 سال پیش است، اشاره کرد.
این استاد دانشگاه اضافه میکند با اینکه بیشتر این دستنوشتههای تاریخی احتمالا از بین رفتهاند، بعضی از آثار نایاب و باستانی ممکن است به بازار سیاه راه یافته و فروخته شده باشند. فروش آثار باستانی فرهنگی و هنری، یکی از منابع مهم کسب درآمد برای گروه داعش است.