انسجام، کارایی و سبک؛ اینها کلیدواژه های طراحی و چیدمان اتاق پذیرایی هستند. اینکه اجزا و وسایل خانه تان را چطور بچینید به سلیقه و نظر شما برمی گردد اما برای داشتن چیدمانی اصولی و درست باید از یک مجموعه قانون و روش های تاییدشده پیروی کنید. بسیاری از مردم هنگام خرید وسیله ای مثل مبل، به زیبایی و رنگش نگاه می کنند و عده ای دیگر جنس و مواد استفاده شده در آن را ملاک قرار می دهند، در حالی که نقشه خانه و سبک چیدمان را در نظر نمی گیرند و بعد از خرید متوجه می شوند که انتخابشان دقیق نبوده و آن مبل برایشان مناسب نیست. ما اینجاییم که اشتباه های متداول در چیدمان مبلمان خانه را فهرست کنیم و بگوییم راه حلشان چیست.
۱- نادیده گرفتن نقطه کانونی
اتاق پذیرایی شما به طور طبیعی یک نقطه کانونی دارد که خانه و وسایلش بر اساس آن چیده شده؛ در واقع شما حتی اگر با این اصطلاح آشنا نباشید، باز هم ممکن است به طور ناخودآگاه، خانه را بر اساس آن بچینید. کسی شاید پنجره اتاق را مرکز قرار دهد و شخص دیگری کتابخانه یا تلویزیون را. این تا حدی به نظر شما بستگی دارد که چه چیزی نقطه اصلی باشد. اولین کار در چیدمان داخلی خانه، تعیین کردن این نقطه است؛ اگر این کار را نکنید با چیدمانی به هم ریخته و نامنظم مواجه می شوید.
مشخص شدن این نقطه حتی می تواند روی خرید وسیله ها هم تاثیر بگذارد. برای مثال وقتی تلویزیون نقطه کانونی باشد، طبیعتا باید دنبال میز تلویزیون ساده و شیک باشید، چرا که توجه روی آن بیشتر از سایر بخش های خانه است.
۲- اندازه نگرفتن مبلمان
به نظر عجیب می آید ولی این اتفاق می افتد. عده ای به خاطر اینکه هنگام خرید با مبلی روبرو می شوند که قیمت بسیار مناسبی دارد، وسوسه می شوند و آن را می خرند. یا شاید صرفا زیبایی یک مبل به شدت چشم شما را می گیرد و بدون در نظر گرفتن نقشه خانه و متراژ اتاق پذیرایی، اقدام به خرید می کنید. اندازه مبل یکی از اساسی ترین ملاک هایی است که نباید به سادگی از آن رد شوید. دقیق بودن هیچ اشکالی ندارد؛ خانه را به خوبی اندازه بگیرید و حتی محل قرار گرفتن مبل را با یک تکه چسب کاغذی مشخص کنید. این به شما کمک می کند تصور بهتری از چیدمان خانه داشته باشید. غیر از مبل ها، به تکه ها و اقلام مختلفی مثل میز عسلی یا میز کنسول مدرن که قرار است در اتاق پذیرایی بگذارید، فکر کنید و اندازه شان را در نظر بگیرید.
۳- راحتی تردد در خانه
هرچند این موضوع تا حدی به انتخاب اندازه مناسب مبل برای خانه مربوط می شود، اما شکل قرارگیری اجزای مختلف هم روی حرکت در خانه و عبور از میان مبل ها تاثیر دارد. بعضی از طراحان داخلی قاعده ای را ملاک قرار می دهند. گفته می شود بعد از اینکه محل مناسبی برای کاناپه مشخص کردید، میز جلو مبلی را با آن میزان کنید؛ بهتر است این میز چیزی بین 40 تا 45 سانتیمتر با کاناپه فاصله داشته باشد. حالا سایر تکه ها را براساس فضای خالی موجود، قرار دهید. البته این فقط یکی از روش هاست و طبیعتا راه های دیگری هم وجود دارد. حرف اصلی این است که طوری مبلمان را بچینید که حرکت بین آن و نشست و برخاست راحت باشد و ضمنا زیبایی چیدمان هم حفظ شود.
۴- از جزئیات غافل نشوید
اقلام کوچکی که شاید از نظرتان کم اهمیت باشد و در دید کلی شما از خانه به چشم نیاید، در چیدمان و تزئین نقش دارند. برای مثال، قالیچه یا تکه فرش های کوچک می توانند مهمان ها را به سمت اتاق نشیمن دعوت کنند. پیشنهاد می شود چند کوسن به مبل ها اضافه کنید؛ اینها باعث می شوند مهمان شما احساس راحتی بیشتری داشته باشد. اقلام دیگری نظیر کتاب، آثار هنری و گلدان ها رنگ و بوی دیگری به خانه می دهند و وجهی از شخصیت شما را به نمایش می گذارند. حین انتخاب گیاه و کتاب و تابلوی اتاق نشیمن این موضوع را مدنظر قرار دهید که این اقلام حتی می توانند بیانگر دیدگاه شما باشند.
۵- صندلی اضافه
تعداد مبل ها بر اساس میزان فضا، تعداد ساکنان خانه و مهمان های احتمالی در نظر گرفته می شوند، اما وقتی تعداد افراد از حد انتظار کمی بالاتر برود، حالت ناخوشایندی پیش می آید. پس فارغ از مبلمانی که دارید، یک صندلی هم تهیه کنید؛ این صندلی هم جلوه بهتری به طراحی و چیدمان خانه شما می دهد و هم در مواقع لزوم بسیار کاربردی خواهد بود. شاید شما هم شاهد این اتفاق بوده اید که وقتی فقط یک مهمان دیگر به جمع اضافه شده، احساس معذب بودن دست می دهد. ضمن اینکه وقتی مهمانی ندارید، می توانید صندلی را کنار میز اپن آشپزخانه یا میز بار بگذارید که نمای بهتری هم به این بخش از خانه می دهد.
۶- تلویزیون مرکز خانه نیست
درست است که در بخش ابتدایی گفتیم می توانید تلویزیون را نقطه کانونی در نظر بگیرید (که عمده مردم هم همین کار را می کنند) اما در عین حال باید توجه داشته باشید که اتاق پذیرایی صرفا برای تماشای تلویزیون نیست. بعضی از چیدمان ها به شکلی هستند که کاربردهای دیگر اتاق نشیمن را نادیده می گیرند. برای مثال مبل ها را طوری می چینند که افراد نمی توانند به خوبی با هم ارتباط چشمی برقرار کنند و حرف بزنند. یا اینکه خوردن میوه و تنقلات در این اتاق را که بسیار هم رایج است، در نظر نمی گیرند و به همین خاطر یا میزها در جای درستی نیستند یا فاصله بین اجزای مبلمان بیش از حد معمول می شود.
۷- اندازه فرش
نامرتبط نیست. یکی از اشتباه های متداول، انتخاب فرش خیلی بزرگ یا خیلی کوچک است که اولی باعث کمرنگ شدن زیبایی و هماهنگی می شود و دومی خانه و اتاق را کوچکتر از آنچه هست، نشان می دهد. چه اندازه ای مناسب است؟ کارشناسان طراحی داخلی می گویند اگر مبل شما کنار دیوار قرار ندارد، باید هر چهار پایه مبل روی فرش باشد و حاشیه ای هم برای آن در نظر بگیرید. اگر نمی دانید فرشتان کوچک است یا نه، ببینید که آیا یک میز عسلی یا چای خوری روی آن جا می گیرد یا نه؛ اگر جوابتان مثبت است اندازه اش کوچک است.
منبع: سایت سه گامه (www.segameh.com)
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد