وحید اسفندیاری درباره آخرین اقدامات انجام شده درمورد برپایی بازار فیلم فجر اظهارداشت: تمرکز ما در هفدهمین بازار فیلم فجر، برای حضور خریداران خارجی و شرکت هایی است که تا به حال از بازار فیلم ایران بازدید نکرده اند و امکان حضور آنان در کشور فراهم نشده است.
وی یادآور شد: فروشندگان و توزیع کنندگان فیلم های سینمایی، انیمیشن و مستند و همچنین خریداران خارجی فیلم های ایرانی و مسئولان و یا نمایندگان جشنواره های بین المللی فیلم در دنیا از جمله حاضران در هفدهمین بازار فیلم فجر خواهند بود.
مسئول برگزاری هفدهمین بازار فیلم فجر توضیح داد که تاکنون بیش از ٣٠ کشور برای حضور در هفدهمین بازار جشنواره فیلم فجر اعلام آمادگی کرده اند و روز گذشته نیز فراخوان حضور در این بازار، برای شرکت ها و توزیع کنندگان ایرانی ارسال شد.
اسفندیاری ادامه داد: توزیع کنندگان و تهیه کنندگان ایرانی به مدت ١٠ روز فرصت دارند درخواست خود را برای حضور در بازار فیلم جشنواره فجر ارائه کنند.
وی از تغییر محل برگزاری بازار فیلم فجر خبر داد و گفت: این بازار که پیشتر در سالن همایش های برج میلاد و در طبقه فوقانی برگزار می شد امسال به طبقه دوم زیر برج انتقال می یابد و در فضای جدید غرفه های بهتری برای شرکت کنندگان دایر خواهد شد.
وی درباره حضور خریداران واقعی آثار ایرانی در بازار فیلم فجر یادآور شد: این بحث مفصلی است؛ بازار فیلم در ابتدا برای غرفه داران ایرانی و خریداران خارجی ایجاد شد و تعداد غرفه های ما در سال اول پنج غرفه بود که این تعداد بعدها به ١۵ عدد رسید.
اسفندیاری در این باره توضیح داد: ١۶ سال پیش تعداد توزیع کنندگان ایرانی ما به حدی نبود که بازار فیلم بزرگی تشکیل دهیم؛ در آن زمان فقط تهیه کنندگان وتوزیع کنندگان محدودی تولیدات خود را به خریداران و نماینده جشنوارها برای خرید یا انتخاب در جشنواره ارایه می کردند و چون برخی مالکان فیلم توزیع بین المللی فیلم را امری جدی و تخصصی نمی دانستند، بعضا تهیه کننده یا مالک فیلم ،خود عرضه فیلم را هم انجام می داد که البته آثار نامطلوبی هم بر بازار می گذاشت.
وی گفت: از دوره هفتم بازار فیلم فجر به این نتیجه رسیدیم که این بازار قابلیت بین المللی شدن دارد.
به گفته مسئول برگزاری بازار فیلم فجر، برخی فروشندگان حاضر در بازارهای فیلم خودشان خریدار هم هستند مثلا بنیاد سینمایی فارابی و یا سازمان صدا و سیما حقوق فیلم های خارجی را برای نمایش در ایران خریداری می کنند و در عین حال فروش حقوق فیلم های ایرانی را هم در بازار پی گیری می کنند و یا مثلا شبکه ان اچ کی ژاپن و یا شرکت سونی پیکچرز آمریکا به همین صورت عمل می کنند.
اسفندیاری ادامه داد: وقتی تصمیم به سمت برگزاری بازار بین المللی گرفته شد کم کم برای خارجی ها این بازار محلی به عنوان پل ارتباطی میان منطقه، اروپا و امریکا قلمداد شد و ما نیز به هدفمان در این بخش به عنوان بزرگترین بازار فیلم در منطقه باوجود مشکلات و کمبود های متعدد رسیدیم.
وی با بیان اینکه خریدار فیلم های ایرانی در بازار فیلم فجر در سال های اخیر کمتراز قبل شده است، گفت: عوامل مختلفی در این مسئله دخیل است، انبوه تولیدات متنوع در دنیا، برگزاری رویداد ها و بازارهای مختلف و همزمان، توجه به سینما و فیلم سایر کشورهای و هم چنین اوضاع بد اقتصادی دنیا را می توان نام برد.
هفدهمین بازار بین المللی فیلم فجر همزمان با برگزاری سی و دومین جشنواره فیلم فجر بهمن ماه در برج میلاد برگزار می شود.
منبع:ایرنا
آمادگی ٣٠ کشور برای حضور در بازار بین المللی جشنواره فیلم فجر
1