خرید لاستیک تأثیر مستقیم بر روی ایمنی سرنشینان اتومبیل خواهد داشت. علاوه بر آنکه نوع لاستیک می تواند شتاب و عملکرد خودرو را بهتر نموده و رانندگی برای فرد حس خوشایندی داشته باشد. تنوع برند و مدل های لاستیک موجود در بازار جهانی و داخل کشور بسیار بالا می باشد چون به طبع آن، شرکت های خودروسازی اقدام به عرضۀ انواع اتومبیل با مشخصات فنی متفاوت نموده اند. البته شرایط آب و هوایی که راننده اتومبیل را می راند از دیگر موارد مهم و کلیدی است که موجب تولید و عرضۀ انواع تایر به بازار مصرف شده است.
لاستیک از مهمترین اجزای اتومبیل است که نوع آن نقش پر رنگ در عملکرد خودرو دارد. انتخاب نوع لاستیک فابریک اتومبیل بر اساس عوامل متعددی صورت گرفته است و مجموعۀ فروشگاه چرخ و یدک اقدام به تهیۀ این مقالۀ اختصاصی نموده تا شما را با نکات مهم خرید لاستیک خودرو آشنا سازد. مالکین خودرو با کسب دانش در خصوص ویژگی های لاستیک استاندارد خودرو، بتوانند تایرهایی متناسب با مدل اتومبیل تهیه نمایند.
نحوۀ تشخیص و خرید لاستیک استاندارد
چگونگی تشخیص و خرید لاستیک استاندارد نیاز به آگاهی و تجربه دارد. به عبارتی درج مشخصات فنی تولید لاستیک به صورت یک سری حروف لاتین و اعداد بر روی تایر حکاکی می شود و عموم افراد با یک نگاه به نوشته ها نمی توانند به مفاهیم آنها پی ببرند. در همین راستا فروشگاه چرخ و یدک به عنوان یکی از فروشندگان بزرگ در حوزۀ فروش لاستیک های ایرانی و خارجی، توانسته با گرد آوری این مقاله، شما را در این امر یاری رساند. اگر جهت خرید لاستیک سواری و هر تایر دیگری مبتدی هستید، پیشنهاد می کنیم، تنها چند دقیقه از وقت خود را برای مطالعۀ این مقاله اختصاص دهید.
اجزای اصلی تشکیل دهندۀ لاستیک
تایر از چند لایۀ مختلف با الیاف طبیعی و مواد پلیمری ساخته می شوند. از اجزای اصلی لاستیک می توان به خطوط داخلی، مهره داخلی، دو لایه پارچۀ مخصوص، گام تایر، دو کمربند مخصوص، دیواره کناری، لایه های سرپوش، تسمه محافظ فولادی، منجید، لایهه نگهدارنده بید، زهوار و کننده، آستر داخلی، شانه، نوار آج، بلوک آج، فرورفتگی آج، لایه زیر آج و آج اشاره نمود. شرکت های تولید کنندۀ تایر بر اساس مدل های مختلف اتومبیل، انواع لاستیک با مشخصات فنی استاندارد تولید و در دسترس صنایع مختلف قرار می دهند.
قسمت دیواره یا سایدوال لاستیک متشکل از قسمت های لایه، سیم های طوقه، فلیپر، چیفر، خط فلنج رینگ، گارد محافظ، ناحیه شانه، لایه تقویت کنندۀ طوقه و بریکر اشاره نمود.
جهت ساخت رویۀ لاستیک یا همان قسمت آج لاستیک از لایۀ آج، ایجاد خطوط شیار، لایۀ زیرۀ آج و قطعۀ گودرپی پشت طوقه استفاده شده است. در مجموع لایه های بدنۀ تایر با عنوان کارکاس شناخته می شود و قسمت طوقه نیز متشکل از قسمت های گودی پشت، پاشنه و پنجه می باشد.
هدف از ذکر موارد فوق، آشنایی شما با قسمت های تشکیل دهندۀ اصلی تایر می باشد چون بر روی افزایش کارایی اتومبیل تأثیرگذار می باشند و هنگام خرید لاستیک خودرو باید سطح کیفیت بدنۀ تایر مورد بررسی دقیق قرار گرفته شود.
البته طرح گل و آج تایر جهت زیبایی ظاهری لاستیک در نظر گرفته نشده اند بلکه بر روی بهینه سازی کارکرد تایرها در شرایط رانندگی بر روی سطح جادۀ بارانی و برفی جهت انجام ترمزگیری و میزان ایجاد خط ترمز تأثیرگذار می باشد.
خرید لاستیک سواری و مشخصات ساختاری آن
مبحثی که در قسمت فوق بدان اشاره نمودیم، به طور جامع در خصوص قسمت های تشکیل دهندۀ انواع لاستیک پرداختیم. در ادامه تصمیم به مشخصه های اصلی لاستیک سواری و غیر سواری بپردازیم، تا زمان خرید لاستیک بتوان مناسب ترین تایر را متناسب با مدل اتومبیل تهیه نمود.
تولید تایر از نظر ساختار در دو دسته بندی اصلی لاستیک رادیال و لاستیک بایاس ساخته می شوند و هر کدام از آنها ویژگی های منحصربفرد خاص خود را شامل می شوند. عمدتاً گفته می شود، لاستیک بایاس در ساخت تایرهای قدیمی به کار برده می شد.
لاستیک بایاس متشکل از لایه های لاستیکی و متقاطع با زاویۀ 30 درجه بر روی یکدیگر قرار گرفته می شوند و جنس متریال به کار رفته در ساخت آنها از پارچه های نایلونی می باشد.
بر خلاف تایرهای بایاس، جهت ساخت لاستیک رادیال از تکنولوژی روز بهره گرفته شده است و متشکل از دو بخش مجزا می باشد. در قسمت ابتدایی، لایه ای از کابل یا رشته های فولادی قرار گرفته و سپس با لایه ای از لاستیک پوشانده می شوند. البته رشته های فولادی به واسطۀ یک مهره به یکدیگر متصل می شوند.
زمانی که قصد خرید لاستیک رادیال برای اتومبیل خود را دارید، بهتر می توانید مشخصۀ “رادیال” را درک کنید.
نکتۀ مهم که در خصوص لاستیک های رادیال و بایاس وجود دارد، تفاوت اساسی آنها از نظر عملکرد، استحکام، میزان مقاومت در برابر حرارت بالا و عمر تایر می باشد. اکثراً خرید لاستیک سواری رادیال را توصیه می کنند چون مستحکم تر از تایر بایاس می باشد چون متشکل از دو لایۀ مجزا می باشد و در صورت پارگی لایۀ بیرونی تایر، می توان آن را ترمیم نمود و مدت زمان بیشتری با احتیاط بیشتر از آن استفاده نمود. در عین حال لاستیک رادیال به دلیل داشتن دو لایه، توان تحمل حرارت بالا هنگام مسافرت های طولانی و سرعت بالا را خواهند داشت و عمر مفید لاستیک رادیال عمدتاً بیشتر از تایر بایاس می باشد.
اهمیت دانستن مشخصات فنی برای خرید لاستیک
فروشگاه چرخ و یدک با گردآوری این مقاله تلاش نموده تا شما را در راستای خرید بهترین لاستیک خودرو همراهی کند و اطلاعات مختصر و مفیدی در خصوص ساختارهای تایر به شما ارائه دهد تا نگاهی دقیق تر در رابطه با انتخاب تایر داشته باشید و اینکه نوع تایر نقش پر رنگ در عملکرد اتومبیل خواهد داشت.
در ادامۀ مقاله اگر فرصت کافی در اختیار داشته باشیم، قصد اشاره به مشخصات فنی مندرج بر روی لاستیک داریم :
اگر قصد خرید لاستیک داشتید، توصیه می کنیم مشخصات حک شده را با لاستیک فابریک اتومبیل خود تطابق دهید و در صورت عدم تطابق، با کارشناسان فروش مشورت بخواهید تا مناسب ترین تایر را برای اتومبیل سواری، شاسی بلند، باری و غیره تهیه نمائید. برای مثال : P 185 / 75 R 14 82 S
کلاس خودرو با حرف لاتین P، پهنای تایر با عدد سه رقمی (185)، ارتفاع دیواره یا فاق با عدد دو رقمی (75)، نوع تایر از نظر رادیال یا بایاس با حرف لاتین R، قطر رینگ با عدد دو رقمی (14)، شاخص بار با عدد (82) و شاخص سرعت نیز با حروف لاتین (S) تعیین می گردد که البته متناسب با برند و مدل های مختلف تایر، ارقام و حروف متفاوت از یکدیگر درج شوند.
شرکت های تولید کنندۀ تایر متناسب با شرایط آب و هوایی مختلف، توانسته اند امکان خرید لاستیک چهار فصل، لاستیک زمستانی و یا لاستیک تابستانی را برای دارندگان اتومبیل های مختلف فراهم نمایند چون هر کدام از آنها نسبت چسبندگی متفاوتی نسبت به سطح جاده حین رانندگی دارند.
نکتۀ انتهایی که کارشناسان فروش مجرب مجموعۀ چرخ و یدک می خواهد بدان اشاره داشته باشد، در نظر گرفتن سال تولید تایر و اینکه مدت زمان اعتبار و دوام اکثر لاستیک ها بین 4 الی 6 سال پس از تاریخ تولید می باشد و به هیچ عنوان لاستیک های تاریخ گذشته که 3، 4 سال از تاریخ ساخت آنها می گذرد، به دلیل قیمت ارزان خریداری نکنید.
https://charkhoyadak.com/
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد