دستگاههای تلفن ثابت چه بیسیم و چه رومیزی، مانند هر دستگاه الکترونیکی دیگری، ممکن است دچار خرابی شوند. در این شرایط، اولین راهحلی که به ذهن صاحبان این دستگاهها میرسد، مراجعه به یک واحد تعمیرات تخصصی و معتبر مانند تعمیر تلفن پاناسونیک ایده آل گستر است. این روش، قطعا بهترین روش است و باعث میشود تلفن شما در کمترین زمان ممکن، دوباره آماده استفاده شود. اما برای کاهش هزینهها، میتوانید برخی از ایرادهای دستگاههای تلفن را خودتان و در منزل برطرف کنید. برای آشنایی با رایجترین مشکلات تلفن بیسیم و رومیزی و روش حل آنها، در ادامه با ما همراه باشید.
روشن نشدن گوشی بیسیم
رایجترین مشکلی که کاربران تلفنهای بیسیم با آن مواجه میشوند، روشن نشدن گوشی بیسیم است. در این مواقع، تلفن شما باید توسط یک تکنسین فنی و متخصص باز شده و مدار داخلی آن، مورد عیبیابی و تعمیر قرار بگیرد. اما گاهی وقتها، مشکلات بسیار سادهای باعث خاموش شدن گوشی شدهاند و شما خودتان میتوانید آنها را به سادگی برطرف کنید!
قبل از هر چیز به شارژ گوشی بیسیم توجه کنید و مطمئن شوید که شارژ آن تمام نشده است. به این منظور، گوشی برای برای چند ساعت روی دستگاه پایه قرار داده و سپس، دوباره آن را روشن کنید. اگر گوشی همچنان روشن نشد، سعی کنید از یک شارژر دیگر استفاده کنید تا مطمئن شوید که شارژر سالم است. گاهی وقتها هم ممکن است عمر مصرفی باتریها تمام شده باشد. فراموش نکنید که هر باتری، عمر مشخصی دارد و دیر یا زود، غیر قابل استفاده میشود. در این صورت، باید با مراجعه به مراکز و نمایندگی تعمیرات پاناسونیک، باتریهای متناسب با گوشی بیسیم خود را خریداری نموده و آنها را با باتریهای قدیمی، جایگزین کنید.
در صورتی که هیچ کدام از روشهای بالا نتوانستند به شما کمک کنند، احتمالا مدار داخلی گوشی بیسیم دچار خرابی شده است. در این شرایط، چارهای جز ارسال دستگاه به یک واحد تعمیرات معتبر و مجاز نخواهید داشت.
ست نبودن گوشی بیسیم با دستگاه پایه
گاهی وقتها ارتباط میان دستگاه پایه و گوشی بیسیم قطع میشود. در این مواقع دستگاه پایه، گوشی بیسیم را نمیشناسد و در اصطلاح، گوشی با دستگاه ست نمیشود. در این شرایط، پیغام No Link to Base را روی گوشی بیسیم مشاهده خواهید کرد. خوشبختانه برای رفع این مشکل، معمولا نیازی به مراجعه به تعمیرگاه ندارید و خودتان در منزل، میتوانید گوشی بیسیم را دوباره رجیستر کنید.
برای ست کردن دوباره گوشی بیسیم با دستگاه پایه یا همان رجیستر کردن، مراحل زیر را دنبال کنید:
- گوشی بیسیم را در نزدیکی دستگاه پایه قرار دهید.
- روی گوشی بیسیم، کلید Menu و سپس # و در نهایت، عدد 130 را شمارهگیری کنید.
- در این مرحله، کلید Locator را روی دستگاه پایه، به مدت 5 ثانیه فشار دهید.
- سپس روی گوشی بیسیم کلید Ok را فشار دهید.
- اکنون گوشی با دستگاه پایه ست شده است و عبارت “Registering” روی صفحه نمایش آن ظاهر میشود.
- بعد از چند لحظه، عبارت “Handset Registered” روی نمایشگر گوشی بیسیم نشان داده میشود.
- تمام شد! گوشی شما با موفقیت رجیستر شد.
در صورتی که بعد از انجام مراحل بالا، باز هم گوشی بیسیم با پایه ست نشد، باید هر دو (هم بیسیم و هم پایه) را برای بررسی دقیق و عیبیابی، به یک واحد تعمیرات مجاز ارسال نمایید.
خش خش کردن گوشی بیسیم
خش خش کردن یا همان وجود نویز در مکالمات، کیفیت صدا را به شدت پایین میآورد. بنابراین باید در اولین فرصت، به دنبال رفع این مشکل باشید. خوشبختانه این بار هم میتوانید در منزل و بدون مراجعه به تعمیرگاه، خش خش تلفن خود را برطرف کنید. اصلیترین دلیل خش خش کردن گوشی بیسیم، تداخل امواج آن با سایر دستگاههای وایرلس یا اینترنت ADSL است. اگر روی خط تلفن خود، از اینترنت ADSL استفاده میکنید، نصب یک اسپلیتر میتواند مشکل نویز تلفن را به صورت کامل رفع کند.
همچنین برای کاهش نویز، میتوانید تلفن بیسیم را تا حد امکان، از سایر وسایل الکترونیکی دور کنید، گاهی اوقات هم ایراد در خط شهری باعث ایجاد خش خش میشود. برای اطمینان از این موضوع، دستگاه تلفن خود را در جلوی درب ورودی ساختمان به خط تلفن وصل کنید و ببینید آیا همچنان شاهد نویز هستید یا خیر. اگر پاسخ مثبت است، سریعا با اداره مخابرات محل سکونت خود تماس گرفته و آنها را در جریان قرار دهید.
نزدیک بودن خطوط تلفن و برق در سیم کشی ساختمان هم یکی دیگر از عواملی است که میتواند باعث ایجاد نویز یا خش خش شود.
زنگ نخوردن تلفن
یکی دیگر از ایرادهای رایج تلفنهای ثابت که در منزل قابل رفع شدن است، زنگ نخوردن تلفن است. قبل از هر چیز، مطمئن شوید که ایراد از خط شهری نیست. به این منظور، یک دستگاه تلفن دیگر را به خط تلفن خود وصل کرده و ببینید که آیا گوشی زنگ میخورد یا خیر. اگر تلفن همچنان زنگ نمیخورد، ایراد از خط شهری است و باید اداره مخابرات محل سکونت خود را در جریان قرار دهید. گاهی وقتها قرار گرفتن تلفن در وضعیت بیصدا هم میتواند باعث زنگ نخوردن آن شود. بنابراین مطمئن شوید که صدای زنگ تلفن، کاملا باز است و آن را در حالت سایلنت قرار ندادهاید.
سفت شدن کلیدهای صفحه کلید
سفت شدن کلیدها، یکی دیگر از خرابیهای رایج تلفنهای ثابت محسوب میشود. این اتفاق معمولا به دلیل استفاده طولانی مدت از دستگاه تلفن و تمام شدن ذغال زیر کلیدها رخ میدهد. برای رفع این مشکل، راهی جز مراجعه به یک واحد تعمیرات معتبر و مجاز ندارید. در این مراکز، تلفن شما باز شده و یک تلق جدید، زیر کلیدها قرار میگیرد. به این ترتیب، کلیدها دوباره نرمی اولیه خود را به دست میآورند.
سایر خرابیهای رایج تلفنهای ثابت
علاوه بر مواردی که در بالا به آنها اشاره شد، خرابیهای دیگری هم میتوانند در کمین دستگاه تلفن شما باشند. البته اکثر این موارد را نمیتوانید در منزل تعمیر کنید و برای رفع آنها، باید به واحد تعمیرات مجاز مراجعه کنید:
- آب خوردگی (نفوذ آب به مدار داخلی تلفن)
- برق خوردگی (اتصال تلفن به پریز برق)
- شکستگی یا سوختن صفحه نمایش
- مشکلات صدا
- …
در پایان این مقاله توصیه میکنیم در صورت نیاز به تعمیر تلفنهای ثابت، فقط به نمایندگیهای معتبر و واحدهای تعمیرات مجاز اعتماد کنید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد