در سال 2012 میلادی، اقتباسی از مجموعه رمان بازیهای گرسنگی (The Hunger Games) نوشته سوزان کالینز (Suzanne Collins) ساخته شد. این اقتباسها، یکی از آخرین آثار موفق در ژانر بزرگسال جوان به شمار میرود. در این مجموعه فیلم، جنیفر لارنس (Jennifer Lawrence) نقش یک قهرمان زن به نام کتنیس اوردین را به تصویر میکشد. با وجود اولین و دومین فیلم مجموعه فیلمهای بازیهای گرسنگی، دو فیلم بعدی این مجموعه کمتر مورد توجه قرار گرفتند. با این حال، این مجموعه از جمله برترین مجموعه فیلمهای ژانر بزرگسال جوان به شمار میرود. در ادامه همراه با ما باشید تا به رتبهبندی فیلمهای بازیهای گرسنگی بپردازیم.
4- فیلم بازیهای گرسنگی: زاغ مقلد – بخش دوم (The Hunger Games: Mockingjay – Part 2)
این فیلم توسط فرانسیس لارنس (Francis Lawrence) کارگردانی شده و در سال 2015 میلادی اکران شده است. بخش دوم فیلم بازیهای گرسنگی: زاغ مقلد، عمدتا به رمان وفادار بوده و پایان این مجموعه حماسی بوده است. متاسفانه، این فیلم همانند رمان، به موفقیت بزرگی از نظر منتقدان دست پیدا نکرده بود. آخرین فیلم از مجموعه فیلمهای بازیهای گرسنگی، دارای سرعتی نامنظم و سریع بوده است. بخش پایانی این فیلم عمدتا ناهماهنگ است. بسیاری از خطوط داستانی فیلم بیش از صیقل داده شدهاند و نیاز بوده تا زمان بیشتری به آن اختصاص داده شود. کاراکترهای مهم و اصلی مجموعه همچون کاراکتر کتنیس و کاراکتر گیل با بازی لیام همسورث (Liam Hemsworth)، دچار تغییراتی میشوند که عمدتا بدون بررسی باقی میمانند. با این حال، همچنان لحظات بسیار خوبی در این فیلم وجود دارند. سه فیلم ابتدایی مجموعه بازیهای گرسنگی، زمینهسازی لازم برای یک پایان حماسی را کرده بودند، با این حال، این فیلم اندکی نتوانسته تا به خوبی این پایان را ارائه نماید.
3- فیلم بازیهای گرسنگی: زاغ مقلد – بخش اول (The Hunger Games: Mockingjay – Part 1)
همانند فیلم قبلی، این فیلم که سومین فیلم در مجموعه فیلمهای بازیهای گرسنگی به شمار میرود، توسط فرانسیس لارنس کارگردانی شده و در سال 2014 میلادی روی پرده سینماها اکران گردیده است. این فیلم درست در دوره شروع کاهش محبوبیت فیلمهای ژانر بزرگسال-جوان یا YA اکران شده بود. با وجود موفقیت دو فیلم ابتدایی این مجموعه، اشتیاق و هیجان زیادی پیرامون فیلم بازیهای گرسنگی: زاغ مقلد – بخش اول وجود نداشت و همین، نشانهای از کاهش محبوبیت این سبک آثار بوده است. با این حال، این فیلم با وجود عدم موفقیتش، فیلم بدی نیست. همانند بسیاری از آثار اقتباسی از این ژانر، سومین فیلم مجموعه، نتوانسته بود تا فرمول موفقیتآمیز فیلمهای قبلی خود را تکرار نماید و بیشتر روی دنیاسازی گسترده تمرکز کرده بود. با این حال، این فیلم شامل صحنههای جذاب و قدرتمند زیادی بوده است.
2- فیلم بازیهای گرسنگی (The Hunger Games)
فیلم بازیهای گرسنگی محصول سال 2012 میلادی را گری راس (Gary Ross) کارگردانی کرده است. این فیلم، اولین فیلم از مجموعه فیلمهای بازیهای گرسنگی به شمار میرود و از زمان فیلمهای هری پاتر (Harry Potter) یکی از مورد انتظارترین فیلمهای این ژانر بوده است. این فیلم موفق شده بود تا انتظار مخاطابن را بر آورده سازد. بازیگران این فیلم به خصوص جنیفر لارنس، نقشآفرینی بسیار قابل قبولی از خود به جای گذاشتهاند. جنیفر لارنس که بیشتر در فیلمهای مستقل بازی میکرده بود، با این فیلم و نقشآفرینی برجسته و درخشان خود، به یکی از برجستهترین بازیگران تبدیل شد. این فیلم حضوری قدرتمندانه در گیشه داشت و نوید یک مجموعه فیلم بزرگ را میداد. فیلم بازیهای گرسنگی، یک اثر پیروزمندانه و موفق برای طرفداران رمانها و همچنین دیگر مخاطبان به شمار میرود.
1- فیلم بازیهای گرسنگی: اشتعال (The Hunger Games: Catching Fire)
این فیلم توسط فرانسیس لارنس کارگردانی شده است. این فیلم، دومین فیلم از مجموعه فیلمهای بازیهای گرسنگی به شمار میرود که در سال 2013 میلادی روی پرده سینماها اکران گردیده است. این با وجود موفقیت بسیار زیاد فیلم اول، توانسته تا در صدر فهرست رتبهبندی فیلمهای این مجموعه قرار بگیرد. این فیلم به معرفی برخی از ماندگارترین کاراکترهای این مجموعه از جمله فینیک با بازی سم کلافلین (Sam Claflin) و جوآنا با بازی جینا مالون (Jena Malone) پرداخته است. در این فیلم، تمام قهرمانان به میادین بازگشتهاند و مجبور هستند تا پای مرگ، با یکدیگر رقابت نمایند. با بازگشت قهرمانان، این فیلم بیشتر به درون سیاستهای این بازیها عمیق میشود و اتحادهایی برای اطمینان از نجات کتنیس به عنوان نمادی از انقلاب صورت گرفته است. این فیلم همچنین احساسات متقابل کتنیس نسبت به پیتا را به نمایش میگذارد. مصمم بودن آنها برای اطمینان حاصل کردن از بقاء بقیه حتی با وجود مرگ خودشان، واقعا برجسته است و تکامل رابطه آنها پس از نجات از بازیهای اول را نشان میدهد. به جرات میتوان گفت که رابطه کتنیس و پیتا از جمله برجستهترین روابط در این آثار به شمار میرود و این فیلم به خوبه توانسته تا این حس را به مخاطبان منتقل کند.