با توجه به خطراتی که شیشه دارد، امروزه از طلق هایی به نام پلی کربنات به عنوان جایگزین شیشه در ساختمانها استفاده میشود. نورگیر آپارتمان ها، سقف پاسیو، درب های ورودی و پارکینگ ساختمان، نرده های جلو تراس و… بخش های از ساختمان ها هستند که میتوان از طلق پلی کربنات به جای شیشه استفاده در آن استفاده کرد؛
پلی کربنات
پلی کربنات، قویترین نوع پلاستیک شفاف است که در صنعت ساختمان کاربردهای زیادی مخصوصا به عنوان جایگزین شیشه دارد. این ماده علاوه بر مصارف ساختمانی، در ساخت لنز های عینک، دی وی دی، شیشه های ضدگلوله، صنعت هوا فضا و… کاربرد های بسیاری دارد.
ماده پلی کربنات که از پلمیرهای ترموپلاست تشکیل شده یکی از مقاوم ترین پلاستیک ها در زمینههای تغییرات حرارتی و قالب سازی میباشد. سختترین ماده شفاف جایگزین شیشه در بخشهای مختلف ساختمان پلی کربنات است که به عنوان فولاد پلاستیکی هم میتوان از آن نام برد!
حوادث طبیعی مانند طوفان، تگرگ، زلزله و… از عوامل تاثیرگزار در انتخاب مصالح ساختمانی میباشد که با توجه به شفافیت و ضربهپذیری و مقاوم بودن استفاده از ورق پلی کربنات بسیار متداول شده است. وزن کم ورق های پلی کربنات نیز از دیگر مزیتهای این ماده است، همانطور که میدانید سبک بودن مصالح نقش بهسزایی در مقاومت ساختمان در برابر زلزله دارد، از طرف دیگر وزن پایین هزینههای حمل و نقل را بطور چشم گیری کاهش میدهد.
ورق های پلی کربنات دوجداره (مخصوصا ورقهای ضخیم) عایق های حرارتی و صوتی مناسبی برای ساختمان ها هستند. شبکه بندی داخل ورق ها به علاوه جنس پلاستیک استفاده شده، پلی کربنات را عایق حرارتی مناسبی در برابر سرما و گرما کردهاست. همینطور ورق های دوجداره صدا را تا حدودی میگیرند! لایه UV ضدآفتاب قرارگرفته بر روی ورق های پلی کربنات از ورود اشعه ماورابنفش که برای انسان سرطانزا است را به داخل ساختمان میگیرد.
ورق های شفاف شیشه ای همانطور که از اسم شان پیداست نور را به طور کامل و مانند شیشه از خود عبور میدهند و دید 100درصدی دارد، اما ورق پلی کربنات مات نور را تا حدود زیادی از خود عبور میدهد اما کدر بودن آن باعث می شود که داخل آپارتمان یا ساختمان دید نداشتید باشد.
از دیگر ویژگی هایی که پلی کربنات را جایگزین شیشه در ساختمان میکند، غیرقابل اشتعال بودن و خاصیت ضدحریق آن است. پلی کربنات شعلهور نمی شود و در دمای بالا به کندی و آرام آرام آب می شود.
ورق پلی کربنات دوجداره
ورق پلی کربنات دوجداره بخاطر قیمت مناسب و همینطور مزایایی که بالاتر اشاره کردیم، یکی از پر کاربردترین نوعهای ورق پلاستیکی در صنعت ساختمان می باشند. ابعاد ورق پلی کربنات دوجداره 210 سانتیمتر در 6متر طول است و ضخامت های مختلفی (4میل، 6میل، 8میل و…) دارد. نوع شفاف ورق های دوجداره پلی کربنات نور را از خود عبور میدهد و دید نسبتا مناسبی دارد ولی نسبت به شیشه مات تر است. نوع مات این ورق ها در دو نوع وجود دارد که مدل ترانسپرنت نور را از خود عبور میدهد و دید ندارد و یک مدل دیگر هم وجود دارد که به طور کامل مات است و این نوع طلق دیدی از سمت دیگر ندارد. رنگبندی ورق های پلی کربنات متنوع است و معمولا فروشگاه های طلق فروشی رنگ های اصلی بعلاوه ورق شفاف را موجود دارند.
معمولا در ساختمان ها و برای پوشش های خارج از خانه از پلی کربنات دوجداره به علت مناسب تر بودن قیمت استفاده می شود، پلی کربنات دوجداره ساختاری شبکهبندی شده مانند کارتن دارد و ضدآفتاب هست؛
به طور کلی ورق های پلی کربنات دوجداره پوششی مناسب و زیبا برای سقف و دیواره های ساختمان است که نیاز به نوردهی دارند. بطور مثال برای سقف پاسیو و نورگیر، پوشش جلو تراس، ورق طلق برای درب ورودی حیاط یا پارکینگ، پوشش نردههای ساختمان و… از این ورق های دوجداره استفاده می شود.
پلی کربنات تخت
ورق پلی کربنات تخت جنسی بسیار مقاوم، انعطاف پذیر، ضدآفتاب و کاملا شفاف به مانند شیشه است. کیفیت بالای این جنس آن را به عنوان فولاد پلاستیکی معرفی کرده است به طوری که ضخامت های بالای آن به جای شیشه ضدگلوله مورد استفاده قرار میگیرد!
پلی کربنات تخت را می توان با کیفیت ترین طلق پلاستیکی موجود در بازار نامید. ابعاد ورق پلی کربنات تخت معمولا 205*305 سانت می باشد؛
کاربرد ورق های تخت به مانند دوجداره می باشد، ازین ورق به عنوان جایگزین شیشه در فضای بیرونی و معرض آفتاب استفاده کرد، جنس ورق های تخت شیشه ای نسبت به شیشه پلاستیکی (پلکسی گلاس) بسیار مقاوم تر و نشکن تر است و از ضخامت 1میل به بالا دارد که ضخامت های بالای آن نسبت به طلق دوجداره گران قیمتتر است.
کاربردهای ورق پلیکربنات در ساختمان
تا به اینجای مطلب با نوع جنس و انواع ورقهای پلی کربنات موجود در بازار آشنا شدیم و اشاره ای به کاربردهای آن کردیم، در ادامه بیشتر با این کاربردها و نوع نصب ورق پلی کربنات آشنا می شوید؛
طلق مناسب برای سقف نورگیر پاسیو
نورگیر پاسیو ها در پشت بام نیاز به طلق شفاف برای تامین نور و همینطور مقاوم دارند، در گذشته که از شیشه استفاده میشد خطر شکستن وجود داشت، اما پلی کربنات دوجداره میتوان جایگزین شیشه در نورگیر ساختمان باشد و به عنوان ایرانیت یا شیروانی پلاستیکی مورد اشتفاه قرار گیرد.
برای نصب پلی کربنات دوجداره و سایر ایرانیتهای پلاستیکی روی نورگیر، ابتدا باید فریمبندی با فاصله نزدیک به هم صورت گیرد و سپس ورق از رو با پیچ و واشر ضد نفوذ آب وصل گردد؛
ورق پلاستیکی برای درب حیاط و پارکینگ
یکی از مشکلات دربهای پارکینگ فلزی و نرده ای، دید داشتن محوطه پارکینگ از پشت در هست؛ در گذشته اکثر درب های پارکینگ و درب ورودی ساختمان ها شیشه خور بودند، که بخاطر وجود خطرات و همینطور جلوگیری از سنگین شدن در ، پیشنهاد میشود که از طلق به جای شیشه استفاده شود، زیرا طلق ها علاوه بر شفاف بودن و منعکس کردن نور، جلوی دید داخل را هم تا حدود زیادی می گیرند. همینطور بخاطر پوشش کاملی که دارد جلوی ورود سرما و گرما را به پارکینگ و داخل ساختمان می گیرد.
از بین نمونه های طلق می توان پلیکربنات دوجداره را به عنوان مناسب ترین گزینه برای نصب پشت درب پارکینگ معرفی کرد، زیرا علاوه بر بافت دوجداره و حالت انعطافی که دارد، به راحتی می توان آن را به نرده ها و کلاف دور درب پیچ کرد. مهم تر از همه اینکه ضدآفتاب است و مقاومت بالایی در فضای باز دارد!
پلی کربنات استخر
معمولا برای استخرهای خانه های ویلایی از سقف های شفاف استفاده میشود، این سقف میتواند به طور ثابت و یا متحرک بر روی استخر روباز در حیاط منزل نصب گردد. ورق پلی کربنات شفاف تخت و یا دوجداره گزینه ی مناسبی برای اینکار میباشد.
همینطور برای دیوارههای استخر و یا پارتیشن بندی قسمتی از آن، طلق مات پلیکربنات گزینه ی مناسب و به صرفهای است.
طلق شفاف برای بالکن
در خانه های آپارتمانی شهرهای بزرگی مانند تهران، فضای کم و یا دلگیر داخل خانه ما را به این فکر می اندازد که از حداقل امکانات نهایت استفاده را ببریم! به طور مثال همین تراس های کوچک آپارتمان های مان می تواند فضایی دل نشین برای استراحت و یا حتی یک فضای اضافه برای انباری و قرار دادن یخچال باشد. اما بخاطر بافت های درهم و برهم شهری، مسئله ی همسایه مجاور داشتن و یا دید داشتن بالکن از خیابان باعث شده تا فکر استفاده از تراس فراموش کنیم…
اما مثله تمام مشکلات این مسئله نیز راه حل های سادهای دارد که می توان به پوشاندن بالکن با حصیر و یا اسفاده از طلق پلاستیکی برای جلوگیری از دید تراس اشاره کرد. مزیتی که طلق های پلاستیکی نسبت به پرده یا حصیر دارند، این است که علاوه بر جلوگیری از دید، جلوی ورود سرما و گرما را نیز تا حدود زیادی می گیرند!
برای نصب پلی کربنات به عنوان پوشش تراس، شما نیاز به یک فریم دارید که ورق های خریداری شده را به آن متصل کنید؛ برای این منظور میتوان از نرده های بالکن استفاده کرد، اما اگر قصد دارید که به طور کامل جلوی تراس را ببندید باید یک چهارچوب فلزی یا چوبی ابتدا درست کنید و سپس طلق را به آن وصل کنید. ورق پلی کربنات به نرده یا چهارچوب شما باید ثابت شوند، برای نصب میتوانید از پیچ، سیم و یا بست های کمربندی پلاستیکی استفاده کنید؛
قیمت و راهنمای خرید پلی کربنات
همانطور که گفته شد پلی کربنات تخت نسبت به دوجداره گران قیمت تر است، معمولا پلی کربنات ها بصورت ورق کامل و به طول 6متری بفروش میرسند. حدود قیمت ورق های دوجداره دومیلیون تومان است، خرید آنلاین پلی کربنات از فروشگاه های اینترنتی مثل دیجی کالا امکان پذیر نیست، چون ابعاد آن و حمل آن مقداری مشکل است باید سراغ طلق فروشی های بازار بروید. به عنوان مثال از طلق فروشی سایبانکار برای استعلام قیمت روز پلی کربنات میتوانید استفاده کنید، همینطور آموزش ها و بخش دیدگاه های این سایت جوابگوی بسیاری از پرسش های شماست. اکثر توضیحات این مطلب هم برای سایت سایبانکار می باشد که لینک آن را به عنوان منبع قرار دادیم؛
منبع:
sayebankar.ir/product/ورق-پلی-کربنات-دوجداره/
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد