امروزه بورس جهانی یا فارکس به نامی آشنا برای همگان تبدیل شده است اما بورس جهانی چیست و شامل چه بازارهایی می شود؟ بورس جهانی یا فارکس در واقع یک بازار بین بانکی است که در آن بانک های بزرگ و کوچک و افراد زیادی به معامله جفت ارزها می پردازند.
شما با سرمایه ای حتی به اندازه ده دلار می توانید، یک حساب معاملاتی باز کنید و در این بازار به معامله گری بپردازید. برای شروع کار در این بازار جهانی، مراحل ثبت نام در فارکس را گام به گام انجام دهید تا بتوانید به دنیایی پر از فرصت های معاملاتی سودآور وارد شوید. در این بازار جهانی که ۲۴ ساعته باز است می توانید از دوشنبه تا جمعه به انجام معاملات بپردازید. با این که فارکس بازاری با پتانسیل بالای سوددهی است اما در صورت نداشتن آگاهی و دانش کافی از این بازار، این پتانسیل سوددهی می تواند به پتانسیل ضرردهی تبدیل شود.
پس از ثبت نام در بروکرها یا کارگزاری های فارکس که به عنوان یک رابط بین معامله گران و دنیای بزرگ فارکس عمل می کنند، علاوه بر جفت ارزها، می توانید دارایی های دیگری مثل طلا، نفت و … را نیز معامله کنید (البته نوع این دارایی ها در بروکرهای مختلف، متفاوت است).
آشنایی با بازار فارکس
فارکس، بازاری جهانی برای تبادل ارزها است که به خاطر گستردگی و دسترسی آسان همگانی به آن به یکی از بزرگ ترین بازارهای جهان که نقد شوندگی بسیار بالایی دارد تبدیل شده است. در این بازار جفت ارزها در مقابل یکدیگر معامله می شوند. مثلا جفت ارز EUR/USD به معنی معامله یورو در مقابل دلار آمریکا است. فارکس بازاری دوطرفه است که فرصت های بیشماری برای انجام معاملات در آن وجود دارد.
شما می توانید با پیش بینی افزایش قیمت وارد معاملات خرید شوید و با بیشتر شدن قیمت سود کنید. همچنین اگر پیش بینی کنید که قیمت کاهش خواهد یافت می توانید وارد معاملات فروش شوید و با کم شدن قیمت به کسب سود بپردازید. پیش از شروع معامله گری بهتر است که کاملا با این بازار آشنایی پیدا کرده و به یادگیری معامله گری بپردازید. منابع یادگیری فارکس به شما کمک می کند تا با چشمانی باز و دانشی کافی پا به عرصه این جهان پر از فرصت های بیشمار برای ثروتمند شدن، بگذارید.
تا قبل از جنگ جهانی اول مفهوم پول با سکه های نقره و طلا تعریف می شد. پس از ویرانی هایی که در اثر جنگ دوم جهانی به وجود آمده بود، قراردادی به نام «قرارداد برتون وودز» به وجود آمد. در این قرارداد جدید ارزش پول کشورها به جای طلا با دلار آمریکا سنجیده می شد.
دلارهایی که دولت آمریکا با طلایی به همان میزان از آن ها پشتیبانی می کرد تا این که در سال ۱۹۷۱ این قرارداد هم منسوخ شد و از آن پس تا به امروز ارزها آزادند تا قیمت خود را براساس عرضه و تقاضایی که در بازار جهانی برایشان وجود دارد، تعیین کنند.
در ادامه به پنج نوع بازار مهم که در فارکس وجود دارد، می پردازیم.
بازار اسپات یا لحظه ای (Spot)
بیشتر حجم معاملات در فارکس در بازار اسپات انجام می شود. بازار اسپات در واقع به خرید و فروش ارزها با قیمت لحظه ای که در بازار وجود دارد، گفته می شود.
بخش اعظمی از این معاملات توسط بانک های بزرگ و بروکرها به شکل روزانه انجام می شود و به علت این که مکان متمرکزی برای انجام این معاملات وجود ندارد، معامله گران در هر نقطه از دنیا و در هر زمانی قادرند در این بازار شرکت کنند.
قیمت در بازار اسپات بر اساس عرضه و تقاضا و فاکتورهای دیگری همچون نرخ بهره، وضعیت اقتصادی و گاهی هم بر اثر جریان هایی که رخدادهای سیاسی ایجاد می کنند، تعیین می شود.
بازار فوروارد (Forward)
در قرارداد فوروارد، دو طرف معامله توافق می کنند تا یک ارز خاص را با یک قیمت و حجم مشخص در تاریخ مشخصی در آینده معامله کنند. این نوع از قرارداد به عنوان نوعی محافظت و پوشش در برابر خطرات احتمالی نوسان قیمت در آینده برای هر دو طرف معامله در نظر گرفته می شود.
یکی از معایب قراردادهای فوروارد متمرکز نبودن معاملات و نقدینگی نسبتا کم آن است چرا که فقط دو گروه درگیر معامله هستند. علاوه بر این به علت نوسانات قیمت یکی از طرفین دچار زیان خواهد شد.
بازار آتی (Futures)
پایه و اساس بازار آتی همانند بازار فوروارد است. تفاوت بزرگ این دو این است که قراردادهای آتی در صرافی های متمرکز وجود دارند و ریسکی که در قراردادهای فوروارد یکی از طرفین را تهدید می کرد در بازار آتی وجود ندارد. به همین دلیل بازار آتی نقد شوندگی بالایی نسبت به بازار فوروارد دارد.
بازار سوآپ (Swap)
در این معاملات که بیشتر توسط شرکت ها انجام می شود، توافقی برای تبدیل ارزها صورت می گیرد. در این نوع از قرارداد طرف اول ارزی را از طرف دوم قرض می گیرد و به صورت همزمان ارز دیگری را به طرف دوم قرض می دهد.
بازار اختیار معامله (Option)
اختیار معامله قراردادی است که به موجب آن معامله گر اختیار دارد دارایی خاصی را با قیمت مشخصی و در زمان معینی که در تاریخ سررسید ذکر شده است، خرید و فروش کند. زمانی که معامله گر قرارداد اختیار معامله ای را بفروشد، باید در زمان تاریخ سررسید، دارایی مالی اشاره شده در قرارداد را با قیمت تعیین شده بخرد.
در این مقاله در رابطه با این موضوع که بورس جهانی چیست و شامل چه بازارهایی می شود، سخن گفتیم. با بازار فارکس و پتانسیل بالای آن برای کسب سود آشنا شدیم و یاد گرفتیم که برای شروع کار در این بازار بزرگ بایست ابتدا آموزش ببینیم.
همچنین با تاریخچه بازار فارکس آشنا شدیم و دانستیم که امروزه مهم ترین عاملی که بر قیمت ارزها تاثیر گذار است مفهوم عرضه و تقاضا است. به پنچ مدل بازار در فارکس اشاره کردیم. مهم ترین آن ها بازار اسپات است که به نوعی بازار نقدی محسوب می شود و حجم بالایی از معاملات را به خود اختصاص می دهد. چهار نوع دیگر که شامل بازار آتی، فوروارد، سوآپ و اختیار معامله می شود جز بازار مشتقه هستند.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد