قاب بندی عکسها هم هنر خاص خودش را میطلبد. شاید به صورتی گذرا یک صحنه را جالب و خوب دیده باشید اما یافتن و انتخاب یک شی خوب از میان این صحنه هم کار دشواری باشد. در هنگام قاب بندی عکسها باید عناصری را که میخواهید در عکس قرار بگیرند و آنچه که نباید در عکس قرار داشته باشد را در نظر داشته باشید.
۱) یافتن سوژه
- اولین چیز یافتن سوژهای مناسب برای تصویری است که قرار است ثبت کنید. اگر می خواهید از شی خاصی عکس بگیرید این کار بسیار آسان خواهد بود. اما اگر دوربینتان را برداشته اید و راهی عکاسی شده اید ، باید مقداری زمان برای یافتن سوژه مناسب صرف کنید.
- سعی کنید که به صحنه مثل یک عکاس نگاه کنید تا یک عابر. به دنبال بافت ها ، الگوها ، اشکال و رنگ های خاص بگردید.
- اگر مطمئن نیستید که یک سوژه برای عکاسی مناسب است ، از آن عکس بگیرید. با دوربین های دیجیتال این کار هزینه ای برای شما در پی نخواهد داشت ، پس صبور باشید و به عکاسی ادامه دهید.
- به دنبال درهم ریختگی ها و نامرتبی های موجود در قاب بگردید. می توانید تمامی اشیا مزاحم را با استفاده از فتوشاپ حذف کنید اما اگر آنها را قبل از ثبت عکس از صحنه بیرون ببرید ، کار آسانتری پیش روی تان خواهد بود.
- اگر خیلی جذب سوژه تان شوید ، ممکن است متوجه تیرهای چراغ برق یا کامیون های باربری که در پس زمینه تصویر وجود دارند نشوید. با صرف زمان برای ثبت عکس و تنظیم ترکیب بندی ، میتوانید پیش از عکاسی از وجود چنین اشیایی در صحنه اجتناب نمایید.
- به خاطر داشته باشید که عکسی که ثبت می کنید کمی وایدتر از آن چیزی است که در منظره یاب شاهد آن هستید.
۲) در نظر گرفتن سطح دوبین
- ثبت ضعیف افق ها می تواند به قیمت از دست رفتن اعتبار یک عکاسی مناظر طبیعی تمام شود. به خوبی منظره را قبل از عکاسی بررسی کنید.
- خیلی راحت می توانید جذب زیبایی منظره شوید و تا رفتن به خانه متوجه کجی خط افق در عکس هایتان نشوید. حتی کجی دو درجه ای دوربین می تواند در تصویر نهایی به خوبی احساس شود. از نقاط فوکوس خودکار در منظره یاب برای بررسی سطح خط افق استفاده کنید. از نقاط عمودی می توانید برای مرتب کردن ستونها و راهرو ها در هنگام عکاسی از ساختمان ها استفاده کنید.
- به دلیل اینکه افق ها همیشه هموار و مسطح نیستند ، استفاده از یک سطح مرجع می تواند شما را از مشکلات رهایی دهد. برای این کار می توانید از سه پایه های مجهز به این امکان یا ابزارهای خاص این کار استفاده نمایید .
۳) انتخاب صحیح تنظیمات لنز
- از لنزهای زوم برای اطمینان از ثبت بیشتر صحنه در قاب استفاده کنید.
- تنظیمات لنز به شما اجازه خواهند داد تا فاصله تان را نسبت به سوژه تغییر دهید.
- عکس را قاب بندی کنید تا فضای بیهوده ای در آن قرار نداشته باشد. این به آن معنا نیست که آنقدر به سوژه نزدیک شوید تا چیزی غیر از آن را در عکس مشاهده نکنید. میزانی فضای خالی همیشه مفید خواهد بود و به سوژه فضایی برای نفس کشیدن خواهد داد.
۴) انتخاب زاویه خوب
استفاده از یک لنز ۳۰۰ میلی متری زوم این منظره بریتانیایی را از اشیای مزاحم اطرافش رهایی می دهد.
- بعد از یافتن سوژه ، تنها از یک زاویه به عکاسی از آن نپردازید.در اطراف آن حرکت کنید و به تغییرات نور در هنگام حرکت تان هم توجه نمایید.
- با انتخاب زوایای متفاوت ، پس زمینه و پیش زمینه های متفاوتی هم در عکس های تان خواهید داشت.
- سعی کنید بعضی مواقع دوربین را در سطح بالاتری نگهدارید. به دنبال نیمکت ها یا دیوارهایی
بگردید که می توانید روی آنها بایستید. می توانید از ساختمان هایی هم که دیدی وسیع را برای شما مهیا می کنند ، بدین منظور استفاده نمایید. از نشستن یا خوابیدن روی زمین برای ثبت یک عکس خجالت نکشید و شرمسار نباشید.
- همیشه از زوم برای نزدیک تر شدن به سوژه استفاده نکنید.
- از پاهایتان استفاده کنید. با فاصله گرفتن از سوژه دورنمایی از صحنه در اختیارتان خواهد بود و با حرکت در اطراف آن می توانید بر روی قسمت های مختلفی از صحنه تاکید کنید.
۵) منتظر لحظه درست بمانید
۱:۴۲ بعد از ظهر
- صحنه ها در نور روز بسته به زمانی که در آن هستیم متفاوت دیده می شوند. عکاسان مناظر طبیعی یا معماری ها بیشتر از نورهای با زوایای کم استفاده می کنند.
- خیابان های شهر و دره های بین کوه ها معمولا تا نیمه روز در سایه قرار دارند.
۱:۴۳ بعد از ظهر
- هوای متغیر بریتانیا می توانید صحنه ها را حتی در وقفه های یک دقیقه ای تغییر دهد. بهتر است منتظر باشید تا نور از شکاف های بین ابرها به صورت مناسبی روی سوژه اصلی شما بتابد.
۱:۴۴ بعد از ظهر