درزگیرها یکی از کاربردیترین محصولاتی هستند که در صنایع ساختمانی و نگهداری و تعمیر برخی تاسیسات ساختمانی استفاده میشوند. هدف از تولید این محصولات، آب بندی و پر کردن درز و شکافهایی است که باید نسبت به رطوبت، هوا یا گرما و سرما عایق بندی شوند.
درزگیرها در انواع پلی یورتان (پلی اورتان)، سیلیکونی و اکریلیک تولید شدهاند و از نظر شکل ظاهری به هم شباهت دارند. ولی این شباهت فیزیکی نباید ما را به اشتباه بیندازد، چون هر کدام از این محصولات کاربردهای خاص خود را دارند. اگر در زمینه تعمیرات و نگهداری از تأسیسات ساختمانی فعالیت میکنید و به دنبال یک درزگیر مناسب برای کار خود هستید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. میخواهیم شما را با انواع درزگیرها و موارد مصرف آنها آشنا کنیم.
با انواع درزگیرهای پلی اورتان، سیلیکونی و اکریلیک آشنا شوید
اگرچه درزگیرهای پلی اورتان، سیلیکونی و اکریلیک از نظر ماهیت و شکل ظاهری به هم شبیه هستند، ولی با توجه به اینکه همه آنها در بازار به عنوان درزگیر شناخته شدهاند، ممکن است انتخاب برای شما سخت شود. بنابراین پیش از اینکه به سراغ مقایسه آنها برویم، شما را با مشخصات فنی و کاربردهای متنوع این درزگیرها آشنا میکنیم:
درزگیر پلی یورتان (Polyurethan)
درزگیر پلی یورتان یکی از درزگیرهای پرمصرف برای آب بندی سطوح است که بر پایه رزینهای پلی یورتان تولید میشود. این محصول حالت خمیری دارد و خاصیت الاستیسیته آن، باعث انعطاف پذیری و چسبندگی بالای این محصول شده است. درزگیر پلی یورتان مقاومت بسیار بالایی در برابر نفوذ آب، مواد خورنده و حلالهای نفتی دارد. این درزگیرها قابلیت چسبندگی به انواع سطوح سیمانی، بتنی، سطوح شیشهای، فلزی و سرامیکی را دارند و میشود بعد از خشک شدن سطح آنها را رنگ آمیزی کرد.
· کاربردهای درزگیر پلی اورتان
از مهمترین کاربردهای درزگیرهای پلی اورتان (پلی یورتان) میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- آب بندی درزهای مخازن آب و استخرها
- عایق کردن کانالهای آب زیرزمینی
- آب بندی عرشه بتنی پلها
- آب بندی بولتهایی که در قالب بندی نصب میشوند
- پر کردن ترکها و درزهای سطوح بتنی و سیمانی
- آب بندی درزهای شیشهای
- عایق کردن درزهای پنجرهها
- پر کردن درزهای انبساطی عمودی یا افقی
- عایق کردن قطعات پیش ساخته بتنی
درزگیر سیلیکونی (Silicone)
درزگیرهای سیلیکونی از مواد اولیهای با درصد بالای سیلیکون (بالای 98 درصد) تولید میشوند. این درزگیرها خاصیت ارتجاعی دارند، ضد قارچ و ضد کپک هستند و در گذر زمان دچار کاهش حجم نمیشوند. از انواع درزگیر سیلیکونی در هر شرایط آب و هوایی میتوان استفاده کرد، چون مقاومت بالایی در برابر تغییرات دمایی دارند (50- الی +150 درجه سانتیگراد). به همین دلیل از درزگیرهای سیلیکونی برای عایق کردن سطوحی که دائماً در معرض باران یا آفتاب قرار دارند، استفاده میشود.
· کاربردهای درزگیر سیلیکونی
از مهمترین کاربردهای درزگیرهای سیلیکونی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- چسبندگی بالا و استفاده در انواع اتصالات عمومی (شیشهای، فلزی، سرامیکی و سنگی)
- درزگیری اطراف درب و پنجرههای آلومینیومی، ترمال بریک، نمای یوچنل، نمای فریملس و اسکایلایت
- خاصیت چسبندگی به فلزات پوشش دار و متریال های ساختمانی
- آب بندی حمام، آشپزخانه و سایر سرویس های بهداشتی
- نصب پنجرههای آلومینیوم، قاب و پنجرههای PVC
- درزگیری انواع درزهای انبساطی
- چسباندن شیشه اتومبیل
درزگیر اکریلیک (Acrylic)
درزگیرهای اکریلیک نوعی درزگیر تک جزئی بر پایه اکریلیک هستند که به دلیل داشتن افزودنیهای سیلیکونی در ساختار خود، خاصیت الاستیسیته دائمی دارند. این درزگیرها بر پایه آب و بدون حلال هستند، خیلی سریع خشک میشوند و بین 10 تا 15 درصد انعطاف پذیری دارند. خرید درزگیر اکریلیک برای درزگیری سطوحی که نیاز به رنگ آمیزی دارند، پیشنهاد میشود. چون این درزگیرها با انواع رنگهای بر پایه پلی اورتان و اکریلیک پوشش داده میشوند.
· کاربردهای درزگیر اکریلیک
- درزگیری اطراف در و پنجرههای دوجداره UPVC
- درزگیری پنجره های آلومینیومی و پنجره های دوجداره PVC
- عایق کردن پروفایل UPVC و پروفایل آلومینیوم به دلیل چسبندگی و ماندگاری بالا
- درزگیری بین کاشی و سرامیکهای کف و دیوار سرویس بهداشتی و حمام
- درزگیری بین ورقهای آگوستیک و تایلهای تزیینی دکوراسیون داخلی
تفاوتهای درزگیرهای پلی یورتان، سیلیکونی و اکریلیک
در بخش قبلی با انواع درزگیرهای پلی یورتان، سیلیکونی و اکریلیک آشنا شدید. در ادامه به صورت جزئی به بررسی تفاوت این محصولات میپردازیم:
1. ویژگیهای محصول
- مقاومت در برابر UV: درزگیرهای پلی یورتان و سیلیکون مقاومت بالایی در برابر اشعه یووی دارند. در حالی که درزگیر سیلیکونی اصلاً این طور نیست.
- خاصیت ضد قارچ و ضد کپک: هر 3 محصول ضد قارچ و ضد کپک هستند. ولی درزگیرهای سیلیکونی آنتی باکتریال هم هستند.
- مقاومت در برابر عوامل جوی (برف و باران): فقط درزگیر سیلیکونی نسبت به هوای خیلی سرد یا خیلی گرم و برف و باران مقاوم است.
- سرعت خشک شدن: درزگیرهای سیلیکونی در مقایسه با درزگیر پلی یورتان و اکریلیک کمی زودتر خشک میشوند.
- قابلیت استفاده در محیط داخلی و خارجی: هر 3 در فضای داخلی و خارجی قابل استفاده هستند.
2. موارد استفاده و کاربردها
- درزگیرهای پلی یورتان انتخاب خوبی برای آب بندی درز و شکافهای سطوح بتنی، سیمانی و بتنی و عایق کردن درزهای پنجرهها است.
- درزگیرهای سیلیکونی با توجه به مقاومت بالایی که نسبت به تغییرات دما و شرایط سخت آب و هوایی دارند، برای درزگیری سطوحی که به طور مداوم در معرض آب هستند یا فضاهای خارج از خانه گزینه بسیار خوبی هستند.
- چسبهای اکریلیک برای استفاده در فضای باز مناسب نیستند، ولی برای آب بندی درز و شکافهای سرامیکها و کاشیها و همچنین در و پنجرههای آلومینیومی نسبت به درزگیر پلی یورتان و سیلیکونی گزینه بهتری هستند.
3. مدت زمان ماندگاری (دوام درزگیر)
- ماندگاری درزگیرهای پلی اورتان در صورت استفاده از مواد اولیه با کیفیت، در حدود 4 سال و در مورد برندهای معتبر تا 8 سال است.
- دوام درزگیرهای سیلیکونی در صورت استفاده از مواد اولیه با کیفیت، در حدود 6 سال است.
- ماندگاری درزگیرهای اکریلیک نیز در مورد برندهای معتبر در حدود 2 الی 3 سال است.
4. چسبندگی به سطوح
چسبندگی به سطوح در هر 3 محصول تقریباً مشابه است. فقط در مورد سطوح شیشهای نمیتوان از درزگیرهای اکریلیک استفاده کرد. ولی برای سطوح چوبی، سنگی، سیمانی، آهنی، آلومینیومی و انواع فلزات از هر سه درزگیر پلی یورتان، سیلیکونی و اکریلیک میتوانیم استفاده کنیم.
5. دمای کاربری
دمای کاربری هر سه محصول در حدود 5+ تا 35+ درجه سانتیگراد است.
6. مقاومت دمایی
مقاومت دمایی این درزگیرها با توجه به کیفیت محصولات شرکت تولید کننده با هم تفاوت دارد. در این مورد توصیه میکنیم قبل از خرید برگه مشخصات فنی محصول را بررسی کنید.
خرید آنلاین انواع درزگیرهای صنعتی با بهترین قیمت
امیدواریم توانسته باشیم به خوبی این 3 محصول را به شما معرفی کنیم، به طوری که در زمان خرید دچار سردرگمی نشوید. البته اگر میخواهید کارتان را راحت کنید و درزگیر مورد نیاز خود را از یک فروشگاه آنلاین معتبر تهیه کنید، ما فروشگاه آنلاین رایمند تجارت را به شما توصیه میکنیم.
فروشگاه اینترنتی رایمند تجارت (https://www.raymandtejarat.com/) یکی از معتبرترین عرضه کنندگان انواع درزگیرهای صنعتی و چسبهای پلی اورتان، سیلیکونی و آکریلیک با بهترین کیفیت و قیمت در ایران است که در زمینه تأمین و فروش محصولات بهترین برندهای تولید کننده چسب در جهان از جمله ANTIA، ABC، Sika، Weiss و HILTI فعالیت میکند.