پنل ال ای دی یکی از محبوبترین چراغهای LED در انواع فضاهای مختلف از جمله فضاهای اداری، بانکی، بیمارستانی و حتی تجاری و مسکونی است. این چراغهای فوق کم مصرف باعث کم شدن هزینههای خرید و نگهداری ادوات نورپردازی و روشنایی شدهاند و این یکی از مهمترین دلایل محبوبیت پنل الایدی در فضاهای مختلفی است که به نور یکدست و یکپارچه نیاز دارند. در واقع طول عمر و شار نوری بالا، مصرف پایین و نور بدون خیرگی پنلهای الایدی، این چراغها را به یکی از بیدردسرترین و بهترین گزینههای روشنایی تبدیل کرده است.
میزان روشنایی پنل الایدی
پنل الای دی از جمله چراغهایی است که نور غیر مستقیم پخش میکند به این صورت که در مقابل منبع نور این چراغها پوششی از جنس پلی کربنات قرار گرفته است و باعث یکدست پخش شدن نور و جلوگیری از خیرگی میشود. ضخامت این پوشش و یا همان دیفیوزر بسیار با اهمیت است چراکه رابطه مستقیمی با میزان نور پنل الایدی دارد؛ اگر ضخامت آن کم باشد باعث ایجاد خیرگی میشود و جلوه بصری پنل الایدی را نیز تحت تاثیر قرار میدهد و اگر بیش از اندازه ضخیم باشد قطعا میزان نور خروجی را تحت تاثیر قرار میدهد و نور به اندازه کافی از چراغ ساطع نمیشود.
میزان روشنایی پنلهای الایدی علاوه بر ضخامت و جنس دیفیوزر به چینش چیپهای LED در پشت آن نیز وابسته است و به همین دلیل میزان روشنایی در پنل های LED متفاوت است.
برای مثال میزان روشنایی در پنل LED ۶۰*۶۰ اکووات در دمای رنگ مهتابی، ۶۰۲۸ لومن است. یعنی میتوان روشنایی معمول اتاقی با مساحت 24 متر مربع به میزان 450 لوکس را با نصب 4 عدد پنل 60 وات LED بک لیت اکووات به خوبی تامین کرد. بابراین با ستفاده از این چراغهای پر نور میتوان فضا را به صورت مقرون به صرفه کاملا روشن کرد.
انواع پنل الایدی
پنل الایدی در اندازه، ابعاد و اشکال مختلفی مانند 30 در 30، 60 در 60 و یا انواع شکلهای مربع، مستطیل و دایرهای در بازار روشنایی موجود هستند. از نظر توان مصرفی و نور ساطع شده هم پنلهای 30 وات،40وات و 60 وات از انواع محبوب این چراغها هستند.
پنل الایدی از نظر نوع نصب نیز به سه حالت روکار، توکار و آویز تقسیم میشود که در ادامه هرکدام از آنهارا به طور خلاصه مورد بررسی قرار میدهیم.
پنل LED توکار
پنل الایدی توکار یکی از گزینههای اصلی روشنایی و نورپردازی در بین سقف کاذب و یا تایل است چرا که ظاهر این چراغ به شکل یک صفحهی نورانی، جلوه مدرن و زیبایی به فضا میدهد. در نصب پنل LED یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در انتخاب چراغ، ضخامت پشت آن است.
در حالت کلی پنلها به دو دستهی پنل بک لیت و پنل اسلیم تقسیم میشوند. اصلیترین تفاوت این دو در نحوه قرار گیری چیپهای LED و ضخامت پشت چراغ است؛ البته پنل بک لیت از نظر ساخت از پنل اسلیم جدیدتر بوده و نور با کیفیتتری نیز ساطع میکند.
پنل الایدی روکار
در بعضی از فضاها که امکان ایجاد تغییر در سقف وجو ندارد و فضایی هم برای نصب پنل به صورت توکار تعبیه نشده است، میتوان با استفاده از قاب پنل و قرار دادن پنل توکار داخل قاب، آن را به صورت روکار نصب کرد.با استفاده از پنل سقفی به صورت روکار میتوان همچنان نوری یکنواخت و یکدست داشت و از زیبایی و ظرافت آن نیز کاسته نمیشود.
پنل الایدی آویز
در بسیاری از پنلهای الایدی از جمله پنل 60 در 60 اکووات این امکان فراهم شده است که بتوانید با اتصال کابل آویز به پشت بدنهی چراغ از آن به عنوان یک چراغ آویز استفاده کنید. طبیعی است که در چراغهای آویز با نزدیک شدن منبع نور به زمین، روشنایی سطح مورد تابش بیشتر میشود به همین دلیل از این نوع نصب در فضاهایی استفاده میشود که ارتفاع سقف نسبتا زیاد باشد، علاوه بر این موضوع نصب پنل الایدی به صورت آویز میتواند جنبهای دکوراتیو نیز در فضا ایجاد کند.
منبع: ecowat.com
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد