همان طور که والکس درباره مارکت کپ اشاره کرده است، ارزش بازار کل یا Total Market Cap، اطلاعات بازار یک دسته از رمزارزها مانند بیت کوین، اتریوم، ریپل و لایتکوین است. این شاخص کمک میکند که تصویری کاملتر و واقعیتر از نحوۀ عملکرد رمزارزها داشته باشیم. هرچه مارکت کپ کل بالاتر برود، یعنی رویکرد مردم نسبت به رمزارزها بهتر شده و امکان رشد این بازار فراهم است. هنگام تحلیل بازارهای مالی، مفهوم مارکت کپ یا ارزش بازار میتواند عامل مهمی برای سرمایه گذاران بازار سهام باشد. اما برای سرمایهگذاران ارز دیجیتال، موضوع کمی متفاوت است. در حالی که مارکت کپ سهام (ارزش کل سهام یک شرکت) میتواند به سرمایهگذاران کمک کند تا یک سبد سرمایهگذاری متعادل ساخته و آن را نگهداری کنند، کارشناسان بر این عقیده هستند که چنین قواعد و قوانینی برای سرمایهگذاران کریپتو به طور دقیق اعمال نمیشود. این مقاله برای سرمایهگذاران ارز دیجیتال است و به آنها میگوید که مارکت کپ در بازار ارزهای دیجیتال چه نقشی دارد، چگونه باید و چگونه نباید روی سرمایهگذاری آنها تاثیر بگذارد.
مارکت کپ ارز دیجیتال چیست؟
مارکت کپ ارزهای دیجیتال به معنای ارزش کل بازار یک ارز دیجیتال است و بزرگی ارز دیجیتال با آن سنجیده میشود. همانطور که در بازار سهام، مارکت کپ با ضرب قیمت یک سهم در تعداد کل سهام به دست میآید، در بازار ارزهای دیجیتال نیز مارکت کپ از طریق ضرب یک کوین یا توکن در تعداد کل کوینها یا توکنهای در گردش محاسبه میشود.
به عنوان مثال وقتی میخواهیم مارکت کپ ارز دیجیتال بیت کوین را محاسبه کنیم، ابتدا از منابع معتبر تعداد کل کوینهای در گردش را استعلام میکنیم و عدد به دستآمده را در یک کوین ضرب میکنیم.
همزمان با نوسان قیمت یک ارز دیجیتال، مارکت کپ آن نیز بالا و پایین میشود. به عنوان مثال، مارکت کپ بیت کوین در سه نقطه قیمتی را مشاهده خواهیم میکنیم. فرض بر این است که ۱۸.۸ میلیون توکن بیت کوین استخراج شده و در گردش هستند.
۴۵۰۰۰ دلار در ۱۸.۸ میلیون کوین = ۸۴۶ میلیارد دلار
۵۰۰۰۰ دلار در ۱۸.۸ میلیون کوین = ۹۴۰ میلیارد دلار
۵۵۰۰۰ دلار در ۱۸.۸ میلیون کوین = ۱۰۳۴ میلیارد دلار
اجازه دهید اتریوم را در مقام مقایسه با بیت کوین قرار دهیم. مارکت کپ اتریوم با قیمت ۳۰۰۰ دلاری و تعداد ۱۱۷ میلیون توکن در گردش، ۳۵۱ میلیارد دلار است. با وجود اینکه تعداد کوینهای در گردش اتریوم بسیار بیشتر است، ارزش بیتکوین باعث میشود که Market Capitalization آن بسیار بیشتر باشد.
مارکت کپ ارزهای چه معنایی برای سرمایهگذاران دارد؟
در بازار سهام، دانستن ارزش بازار یک شرکت آن را در یکی از دستههای سرمایهگذاری کوچک، متوسط و بزرگ طبقهبندی میکند. یک سرمایهگذار ممکن است به دلایل مختلفی ترکیب سبد سرمایهگذاری خود بر اساس این دستهبندیها تنظیم کند؛ بنابراین دانستن مارکت کپ مهم است. در بازار سهام، مارکت کپ برای اشاره به ارزش یک شرکت استفاده میشود و این ارزش میتواند در میزان ریسک سرمایهگذاری در آن شرکت تاثیر بگذارد. شرکتهای با ارزش بالا ریسک کمتر اما رشد کندتری دارند. در مقابل، شرکتهای کوچک ریسک بیشتر اما رشد سریعتری دارند.
مارکت کپ ارزهای دیجیتال
وقتی سخن از ارزهای دیجیتال میشود، پای یک بازار جوان و جدید در میان است. در واقع آنقدر جدید، که این دستهبندیها هنوز شکل نگرفتهاند و از آنجایی که کارشناسان میگویند باید به بیت کوین و اتریوم پایبند باشید و اجازه ندهید که کریپتو بیش از ۵ درصد از کل سبد شما را تشکیل دهد، سرمایهگذار نیاز کمتری به استفاده از مارکت کپ در تعیین تصمیمات سرمایهگذاری خود دارد.
اگر میخواهید دامنه یا پتانسیل یک ارز دیجیتال خاص را بدانید، دانستن ارزش بازار آن ممکن است جالب باشد؛ اما نباید آنقدر در تصمیمهای سرمایهگذاری شما نقش داشته باشد که در بازار سهام نقش دارند.
جولی آلما تاوراس، کارشناس امور مالی شخصی در اینوستینگ لاتینا (Investing Latina) میگوید: «در رابطه با ارز دیجیتال، تشخیص اینکه [نقش مارکت کپ در تصمیمگیریهای سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال] کاملاً با بازار سهام متفاوت است، بسیار مهم است. این یک دنیای کاملاً متفاوت است.»
در حالی که Market Capitalization نقش کمرنگتری در بازار ارزهای دیجیتال بازی میکند، به طور بالقوه میتواند از یک طریق شما را در سرمایهگذاری روی بیتکوین و اتریوم راهنمایی و کمک کند.
مارکت کپ وزنی در بازار ارزهای دیجیتال
جرمی اشنایدر، کارشناس امور مالی شخصی در پرسونال فایننس کلاب (Personal Finance Club) اخیراً گفتهاست که یک استراتژی به نام مارکت کپ وزنی میتواند در تصمیمهای سرمایهگذاری به سرمایهگذاران کمک کند؛ حتی اگر آنها قصد دارند فقط در بیت کوین و اتریوم سرمایهگذاری کنند.
استراتژی مارکت کپ وزنی به این معنی است که شما بر اساس ارزش بازار، سرمایهگذاری متناسبی را روی داراییهایی که مد نظر دارید انجام میدهید. بنابراین اگر مجموع مارکت کپ بیتکوین و اتریوم را در نظر بگیرید و سپس محاسبه کنید که از این مجموع به دست آمده، هر کدام از داراییها چه مقدار سهم دارند، متوجه خواهید شد که ۷۱ درصد به بیت کوین و ۲۹ درصد به اتریوم تعلق دارد.
سپس اگر میخواهید روی این دو دارایی سرمایهگذاری کنید، بودجه مورد نظر خود را به دو بخش ۷۱ و ۲۹ درصدی تقسیم میکنید تا ۷۱ درصد بودجه خود را روی بیت کوین و ۲۹ درصد باقیمانده را روی اتریوم سرمایهگذاری کنید.
این رویکرد میتواند به شما کمک کند تا تعیین کنید چگونه ۱۰۰ دلار را در دو ارز دیجیتال بزرگ سرمایه گذاری کنید؛ به طور تقریبی ۷۱ دلار در بیت کوین و ۲۹ دلار در اتریوم. در حالی که کارشناسان میگویند نباید خود را درگیر سایر آلتکوینها کنید، اما اگر خواستید سبد متنوعتری از ارزهای دیجیتال را در اختیار داشته باشد، از همین رویکرد میتوانید برای ترکیببندی سبد خود استفاده کنید.
فقط باید مجموع مارکت کپ همه داراییهایی که میخواهید روی آن سرمایهگذاری کنید را به دست آورده و سپس محاسبه کنید که هر کدام از داراییها، چه سهمی این کل را به خود اختصاص میدهد. در نهایت شما نیز بودجه خود را به همان نسبت روی داراییها تقسیم کنید.
حداقل این است که چنین رویکردی تضمین میکند مقادیر بسیار کمتری از بودجه خود را روی در سایر ارزهای دیجیتال قرار میدهید و بیشتر دارایی خود را روی بیتکوین و اتریوم که در مقایسه با آنها نسبتاً امنتر هستند سرمایهگذاری میکنید.
نکته پایانی
با وجود تمام مواردی که گفته شد، بسیار مهم است که نکتهای را همیشه به یاد داشته باشید: از آنجایی که قیمت ارزهای دیجیتال به شدت در نوسان است، مارکت کپ آنها نیز دائما در حال تغییر است. نوسان بالا در بازار ارزهای دیجیتال باعث میشود که کارشناسان همواره توصیه کنند سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتال را محدود نگهدارید و اجازه ندهید که بیش از ۵ درصد سبد شما به ارزهای دیجیتال اختصاص یابد. همچنین، حتما با پولی وارد بازار شوید که با از دست دادن آن مشکلی ندارید.
نوشته شده با توجه به مقاله بلاگ صرافی ارز دیجیتال والکس و :