کنسرن آمریکایی گوگل همچنان گسترش مییابد. به نوشته نشریه "والاستریت ژورنال"، این غول اینترنتی شرکت بریتانیایی "دیپمایند" (DeepMind) را هم تصاحب کرده است.
دیپمایند در عرصه هوش مصنوعی فعالیت میکند و از جمله در طراحی سرویس "Google Now" با گوگل همکاری کرده است. این سرویس از جهاتی شبیه به "سیری" در دستگاههای اَپل عمل میکند، دستیار شخصی کاربر است، دستورات شفاهی او را اجرا میکند و بهعنوان مثال کاربر را از قرارهای ملاقات، مسیر حرکت به سوی محل قرار یا برنامههای سینماهای اطراف و … با خبر میسازد.
همانطور که پیداست در این سرویس باید حجم بزرگی از اطلاعات (برنامه هفتگی، اوقات فراغت، دیدنیهای اطراف، نقشه محیط، برنامه فرودگاهها، راهآهن و …) طبقهبندی و تجزیه و تحلیل شوند. کارشناسان از مدتها پیش میگفتند که گوگل برای تحلیل بهتر دادههای پرحجم میتواند از امکانات عرصه هوش مصنوعی استفاده کند.
بهای خرید دیپمایند بهطور رسمی اعلام نشده اما منابع مختلف نوشتهاند که گوگل برای این معامله بین ۴٠٠ تا ۵٠٠ میلیون دلار هزینه کرده است.
از قرار معلوم فیسبوک، بزرگترین شبکه اجتماعی جهان، هم در هفتههای پایانی سال ٢٠١٣ مشغول مذاکرات جدی برای خرید دیپمایند بوده است. مشخص نیست چرا این گفتوگوها ادامه نیافتند. از سوی دیگر گفته میشود که گوگل مبلغ بیشتری به دیپمایند پیشنهاد کرده است.
تشکیل "شورای اخلاق"
همزمان گزارش شده که گوگل یک "شورای اخلاق" تشکیل میدهد تا از امکانات "دیپمایند" سوء استفاده نشود. این خبر را پایگاه اینترنتی "theinformation" به نقل از منابع نزدیک به دستاندرکاران تشکیل شورا منتشر کرده است.
این دومین خرید بزرگ گوگل در دو هفته اخیر است. این کنسرن اینترنتی چندی پیش شرکت آمریکایی "نِست" را به مبلغ ٢/ ٣ میلیارد دلار خرید. نست دتکتور دود (اطفای حریق) و ترموستات شوفاژ تولید میکند.
تجهیزات ساخت این شرکت قابل اتصال به اینترنت هستند. گوگل بدین ترتیب به عادات زندگی و کاری میلیونها کاربر خانگی و تجاری دست خواهد یافت، حتی اگر این افراد از کامپیوتر یا موبایل خود استفاده نکنند.
منبع: DW.DE