طلاق می تواند زمان سختی برای یک خانواده باشد. هنگامی که والدین طلاق می گیرند، اثرات طلاق بر فرزندان می تواند متفاوت باشد. برخی از کودکان به طلاق به روشی طبیعی و قابل درک واکنش نشان می دهند. در حالی که کودکان دیگر ممکن است با وجود این وضعیت به چالش کشیده شوند.
در اینجا با کمک مشاوره خانواده می توان انتقال طلاق را به عنوان یک سازگاری و نه یک بحران تجربه کرد. از آنجایی که فرزندان در طلاق از لحاظ خلق و خو و سن متفاوت هستند، تأثیرات طلاق بر فرزندان نیز متفاوت است. مرکز مشاوره این مسئله را درک می کند. بر همین اساس نیز متخصصان مشاوره کودک و مشاوره خانواده به فرزندان نزدیک می شوند و چالش های آنها را حل می کنند.
مشکلات کودکان طلاق در بزرگسالی
با در نظر گرفتن این موضوع، برخی از متداولترین و طولانی ترین تأثیراتی که طلاق بر روی کودکان میگذارد، در این محتوا آورده شده است. برای جلوگیری از طلاق و تاثیرات منفی که بر روی کودکان شما دارد، پیش از اقدام به ازدواج به مشاوره قبل از ازدواج فکر کنید.
تعارضات حل نشده در کودکان طلاق ممکن است منجر به خطرات غیرمنتظره در آینده شود. تحقیقات نشان داده است که کودکانی که در 20 سال گذشته طلاق را تجربه کردهاند، بیشتر احتمال دارد در جنایات شرکت کنند. از طریق رفتارهای مخربی که به سلامت کودک آسیب میزند، سرکشی کنند. گزارش نشان می دهند که آنها در روابط اجتماعی بسیار مخرب عمل می کنند. ممکن است در بزرگسالی به راحتی در دام اعتیاد و جنایت گرفتار شوند.
1- عملکرد ضعیف در دانشگاه و مدرسه
طلاق برای همه اعضای خانواده سخت است. برای کودکان طلاق، تلاش برای درک پویایی در حال تغییر خانواده ممکن است آنها را منحرف و سردرگم کند. این وقفه در تمرکز روزانه آنها دیده می شود. عدم تمرکز در کودکان طلاق می تواند بر تحصیل آنها تاثیر مستقیم بگذارد. هر چه فرزندان ظلاق حواسشان پرت تر باشد، احتمال اینکه نتوانند روی کارهای مدرسه و دانشگاه خود تمرکز کنند بیشتر است.
2- از دست دادن علاقه به فعالیت های اجتماعی
تحقیقات حاکی از آن است که طلاق می تواند بر کودکان تأثیر اجتماعی بگذارد. کودکان طلاق، ممکن است مشکل بیشتری در برقراری ارتباط با دیگران داشته باشند. آنها همچنین تمایل دارند که ارتباطات اجتماعی کمتری داشته باشند. گاهی اوقات کودکان احساس ناامنی می کنند. بر طبق مطالعات احساس تنهایی و ناامنی تا بزرگسالی نیز همراه کودکان طلاق خواهد بود. اگر شما فرزند طلاق هستید حتما به مرکز مشاوره مراجعه کنید. مرکز مشاوره خانواده می تواند در بازگشت احساس امنیت به شما کمک کند.
روند طلاق و اثرات آن بر فرزندان می تواند استرس زا باشد. برخورد با این مسائل می تواند عوارض خود را از جمله مشکلات جسمانی نشان دهد. کودکانی که طلاق را تجربه کردهاند، درک بالاتری نسبت به بیماری دارند، که میتواند ناشی از عوامل بسیاری از جمله مشکل در خوابیدن باشد. همچنین، علائم افسردگی می تواند ظاهر شود، این احساس از دست دادن بهزیستی را تشدید کند و علائم سلامتی را بدتر کند. همین امر موجب می شود تا علاقه کمتری به ارتباط با دیگران داشته باشند.
3- دشواری انطباق با تغییرات
کودکان طلاق احساس می کنند که هر لحظه باید خود را با تغییرات وفق دهند. تداوم این حس باعث بی انگیزگی در کودکی و بزرگسالی آنها می شود. آنها به نقطه ای می رسند که ترجیح می دهند همه چیز را به حال خود رها کنند. پویایی های جدید خانواده، خانه یا وضعیت زندگی جدید، مدرسه، دانشگاه، محل کار، دوستان و موارد دیگر، همگی ممکن است کودکان طلاق را تحت فشار قرار دهند.
4- سردرگمی در احساس عاطفی
طلاق می تواند انواع مختلفی از احساسات را برای خانواده به همراه داشته باشد. در کودکان طلاق احساسی از خشم، سردرگمی، اضطراب، و بسیاری موارد دیگر کودک را در بر می گیرد. طلاق می تواند باعث شود که کودکان احساس غرق شدن در منجلاب و حساسیت عاطفی کنند. کودکان نیاز به راه خروجی برای احساسات خود دارند. مشاوره خانواده و مشاوره کودک در این زمینه بهترین پیشنهاد است.
در برخی موارد کودکان طلاق نمی دانند چگونه به تأثیراتی که در طول طلاق احساس می کنند پاسخ دهند. ممکن است عصبانی یا تحریک پذیر شوند. کودکانی که طلاق را پردازش می کنند، ممکن است خشم خود را نسبت به والدین، خود، دوستانشان و دیگران نشان دهند. این موردی است که به شکل قابل ملاحظه ای تا بزرگسالی همراه کودکان است. آنها این خشم را با خود حمل می کنند. در بسیاری این خشم را به شریک عاطفی خود نیز منتقل می کنند.
احساس گناه یکی دیگر از احساساتی است که در کودکان بروز می کند. بچه ها اغلب تعجب می کنند که چرا طلاق در خانواده آنها اتفاق می افتد. آنها به دنبال دلایلی می گردند و در این فکر می کنند که آیا والدینشان دیگر یکدیگر را دوست ندارند یا کار اشتباهی انجام داده اند. این احساس گناه یکی از تاثیرات رایج طلاق بر روی کودکان است، اما همچنین می تواند منجر به بسیاری از مسائل دیگر شود. احساس گناه فشار را افزایش می دهد. می تواند منجر به افسردگی، استرس و سایر مشکلات سلامتی شود. مراجعه به مرکز مشاوره و مشاوره خانواده یا روانشناس و مشاوره کودک تا حد بسیار زیادی می تواند از مقدار این احساس بکاهد.
5- از دست دادن ایمان به واحد ازدواج و خانواده
در نهایت، علیرغم امید به داشتن روابط پایدار در زمانی که بزرگ میشوند، تحقیقات نشان داده است که کودکانی که طلاق را تجربه کردهاند، در روابط خود با احتمال بیشتری طلاق میگیرند. برخی تحقیقات نشان می دهد که این تمایل به طلاق ممکن است دو تا سه برابر بیشتر از کودکانی باشد که تجربه از سر گذراندن طلاق را ندارند. مجددا تاکید می کنیم که قبل از انتخاب همسر حتما به مرکز مشاوره پیش از ازدواج مراجعه کنید.
مراجعه به مرکز مشاوره
اینها برخی از اثرات احتمالی طلاق بر فرزندان است، اما این موارد به هیچ وجه مطلق نیستند. خانواده ها روز به روز بیشتر درک می کنند که طلاق چقدر برای فرزندانشان و همچنین خودشان استرس زا است. خانواده ها شروع به روی آوردن به خدمات حمایتی مانند مشاوره پیش از ازدواج، مرکز مشاوره، مشاوره خانواده و مشاوره کودک کرده اند. آنها به دنبال کمک برای یافتن راهی مسالمت آمیز برای طلاق هستند. انجام تست های روانشناسی مربوط به طلاق و جدایی، شخصیت شناسی، تست روانشناسی افسردگی و… می تواند به شما برای شناخت مشکلات روحی و ذهنی، کمک کند. اما بهترین مسیر برای درمان مشکلات روحی، کمک گرفتن از مشاور و متخصص است. ما از طریق برنامه طلاق مشارکتی خود در مرکز مشاوره بینش نوین، به خانواده ها کمک می کنیم تا با موفقیت بیشتری این انتقال را انجام دهند.