در دنیای پزشکی اقدام سریع و به موقع برای بهبود وضعیت بیماران و یا بعضی از حادثهدیدگان، تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت؛ به طوری که میتوانیم بگوییم سرعت دهی در خدمات، میتواند بیماران را نجات دهد. علاوه بر تلاش پرسنل و کادر درمان بیمارستان، داروها و لوازم اورژانس جزء مواردی هستند که برای انجام این امر ضروری میباشند. این داروها در یک وسیله متحرک با نام ترالی جای گرفتهاند. در این مقاله ما میخواهیم راجع به لیست داروهای ترالی اورژانس ۱۴۰۲ صحبت کنیم. پس تا انتهای مطلب همراه ما بمانید.
ترالی چیست؟
ترالی در واقع یک قفسه مجهز به انواع دارو و متحرک میباشد که در قسمتهای مختلف بیمارستان، مطابق نیاز و احتیاج آن بخش قرار گرفته است. اما در قسمت اورژانس و احیا وجود آن بسیار حیاتی میباشد.
این وسیله تجهیزات کاملی از داروها را درون خود جای داده است که در مواقع ضروری، پرسنل بیمارستان آن را بالای سر بیمار میآورند. در این قفسه باید داروهایی که در مواقع احتیاج، واجب هست وجود داشته باشد.
همه این داروها مهم هستند و معمولاً به بخش احیا مربوط میشود. اگرچه ترالی پزشکی انواع مختلفی مانند ترالی پانسمان، ترالی زیبایی، ترالی اورژانس و… دارد. اما ترالی اورژانس که به آن ترالی احیا نیز گفته میشود، مهمترین نوع ترالی میباشد که در این مطلب میخواهیم در رابطه با آن بیشتر صحبت کنیم.
ترالی احیا(ترالی اورژانس)چیست؟
این نوع ترالی همانطور که از نام آن پیداست، مخصوص زمانهایی است که وضعیت بحرانی میباشد و بیمار برای احیای قلب و… به کمک پزشکان نیاز شدیدی دارد. بدین ترتیب در ترالی احیا، ملزومات و داروها با نظم و طبقهبندی خاصی قرار گرفتهاند و همه پزشکان قسمت اورژانس و کادر درمان با آنها آشنایی کامل دارند و میدانند که چه موقع باید از کدام دارو استفاده کنند؛ زیرا این داروها و ملزومات باید با هدف خاصی استفاده شوند و هنگام مواجهه با شرایط بحرانی، با سرعت تمام و دقت از ملزومات موجود در ترالی اورژانس برای بیمار استفاده خواهد شد.
داروهای ترالی اورژانس و کاربردهای آن
در ترالی اورژانس وجود برخی از داروها ضروری میباشد. در این قسمت میخواهیم به برخی از مهمترین داروهایی که در ترالی اورژانس یا ترالی احیا وجودشان لازم است، اشاره کنیم:
- اتروپین: استفاده از اتروپین برای موارد خاص است؛ مثلاً از آن برای زمانی که ایست قلبی اتفاق میافتد، بهره گرفته می شود. باید هنگام استفاده از اتروپین برای بیماران سالخورده و افرادی که نارساییهای قلبی دارند، احتیاط زیادی شود.
- اپی نفرین: از اپی نفرین در مواردی که ایست قلبی اتفاق افتاده است و بیمار به شوک جواب نمیدهد، استفاده میکنند. این دارو نیز باید برای بیماران قلبی و افراد سالمند با احتیاط فراوانی مصرف گردد.
- لیدوکائین: این دارو موجب بالا رفتن میزان تحریک پذیری قلب بیمار خواهد شد. معمولاً برای بیمارانی که مبتلا به نارسایی شدید بطن چپ قلب هستند و یا دچار هیپوکالمی یا ایسکمی شدهاند، از لیدوکائین استفاده میشود.
- نیتروگلیسیرین: موارد مصرف این دارو معمولاً زمانی که نارسایی احتقانی قلب وجود داشته باشد، است و یا برای بیمارانی که دچار آنژین صدری و یا انفارکتوس میوکارد هستند؛ از نیتروگلیسیرین بهره گرفته میشود. فقط باید در حین استفاده از این دارو به موارد منع مصرف آن را توجه کرد.
- آدنوزین: این دارو نیز در شرایط اورژانسی به صورت وریدی تزریق شده و اگر تاثیرگذار نبود، یک دقیقه بعد یک دوز دیگر از آن را به بیمار تزریق میکنند.
علاوه بر پنج مورد فوق داروهای دیگری نیز در ترالی اورژانس وجود دارد؛ به عنوان مثال دوپامین، هپارین، وراپامین، فنیتوئین، کلسیم کلوکونات، هیدروکورتیزون، دیفنهیدرامین، دکستروز، متوکلومرامید سولفات، لابتوکل، دیگوکسین، فوروزماید، نالوکسان، لورازپام و…
در ترالی اورژانس ملزومات دیگری مانند کپسول اکسیژن و ماسک مخصوص لوله تنفسی برای اطفال و بزرگسالان، دستگاه شوکر، دستگاه مونیتورینگ سیار و انواع و اقسام سوزن ها، سرنگها و آنژیوکتها و… نیز وجود دارد.
آخرین ویرایش داروهای ترالی
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، لیست داروهای موجود در ترالی اورژانس باید در سریعترین زمان ممکن، در دسترس بیمار قرار گیرد تا پزشکان هر کدام را که صلاح میدانند برای او استفاده کنند که اکثر این داروها حیاتی هم به شمار میروند. ترالی اورژانس چند طبقه است و در هر طبقه لیستی از داروهای مختلف قرار گرفته است تا پزشکان بتوانند به راحتی در کمترین زمان ممکن به آن دسترسی پیدا کنند. در اینجا ما به آخرین ویرایش داروهای ترالی که در طبقات مختلف قرار گرفته است میپردازیم:
_داروهای ترالی در طبقه اول: در این قسمت اکثر داروهایی که برای احیای قلبی و ریوی و سایر مسائل اورژانسی نیاز است، وجود دارد؛ به عنوان مثال دوپامین، اپی نفرین، آتروپین، ویال لیدوکائین، آمیودارون، ایندارل، کلسیم کلراید، لازیکس، وراپامیل، هیدرالازین، نیتروگلیسیرین و…
_داروهای ترالی در طبقه دوم: در این طبقه علاوه بر موارد قبلی، تجهیزاتی مانند بانداژ و باندهای ویژه و لولههای آزمایش، گازها و دستکشها برای استفاده کادر درمان در شرایط اورژانسی وجود دارد.
_داروهای ترالی در طبقه سوم: در این طبقه محصولاتی مانند آنژیوکتهای آبی و سبز و صورتی و آجری و سرمهای مخصوص مانند سرم رینگر یا سرم نمکی شستشو قرار دارند. همچنین محصولاتی مانند چسبهای ضد حساسیت و چسبهای معمولی نیز در طبقه سوم ترالی قرار گرفتهاند.
_داروهای موجود در طبقه چهارم ترالی: تجهیزاتی مانند پنسها، بتادین، چراغ قوه، سوندها، پانسمانها، لوله تراشهها، لارنگوسکوپ و… در این طبقه از ترالی قرار دارند. وجود این تجهیزات در طبقه چهارم ترالی باعث میشود تا پزشکان و کادر درمان هنگام نیاز، به راحتی به آنها دسترسی داشته باشند.
نکات کلیدی در مورد ترالی اورژانس
ترالیهای اورژانس در انواع مختلفی طراحی و تولید شدهاند و روانه بازار میشوند. در واقع کشورهای مختلفی اقدام به ساخت این محصول کرده و آنها را با استفاده از متریالهای مختلف میسازند. معمولاً ترالیهای اورژانس دارای ۴ یا ۵ کشو هستند که کشوی اول ترالی، قفلدار است. همچنین اکثر ترالیها دارای امکاناتی مانند قابلیت حمل کپسول اکسیژن، قابلیت حمل پایه سرم و… میباشند. پس هنگام ترالی اورژانس باید به همه این نکات مهم دقت کنید تا بتوانید گزینه خوبی را انتخاب نمایید.
خرید ترالی اورژانس
هنگام خرید ترالی اورژانس به نکات زیر توجه کنید تا بتوانید متناسب با نیازهای خود، گزینه خوبی را انتخاب نمایید.
☆ جنس ترالی: ترالی اورژانس یا ترالی احیا، باید جنس محکم و با دوامی داشته باشد و بتواند وزنهای زیاد را تحمل کند؛ در عین حال نباید زیاد سنگین باشد تا در حین جابجایی مشکلی را ایجاد نکند.
☆ سایز و ابعاد: دقت داشته باشید که سایز و ابعاد ترالی اورژانس باید با مکانی که قصد استفاده ترالی در آن را دارید، تناسب و مطابقت داشته باشد؛ به عنوان مثال ترالی نباید هنگام عبور از راهروها و درها با مشکلی مواجه شود بتواند به راحتی در آسانسور محل مورد نظر جا بگیرد.
☆ قابلیت تنظیم ارتفاع: در صورتی که ترالی قابلیت تنظیم ارتفاع داشته باشد، استفاده از آن راحتتر بوده و کادر درمان میتوانند به راحتی به تجهیزات مورد نیازشان دسترسی داشته باشند؛ بنابراین هنگام خرید، به این مسئله دقت نمایید.
☆ قابلیت جابجایی: ترالی اورژانس باید دارای چرخهای مقاومی باشد تا هنگام حرکت به راحتی جابجا شده و قابلیت انعطاف خوبی داشته باشد.
☆ مقاوم در برابر آب و رطوبت: با توجه به اینکه معمولاً ترالیها در شرایط اورژانسی با مایعات مختلفی سروکار دارند؛ لذا بهتر است که جنس آنها به گونهای باشد که در برابر رطوبت و آب دوام و مقاومت بالایی داشته باشند.
☆ تنوع برچسبها: در صورتی که ترالی اورژانس دارای برچسبهای مشخص و مناسب برای محل دقیق قرارگیری تجهیزات روی آن باشد، موجب افزایش سرعت کادر درمان در شرایط اضطراری میشود. هنگام خرید ترالی اورژانس به این مسئله دقت کنید که روی آن برچسبهای مشخصی برای نشان دادن محل قرارگیری تجهیزات اورژانسی وجود داشته باشد.
☆ تجهیزات: یک اورژانس خوب باید تجهیزاتی را که برای نجات جان بیماران و اولویت بندی آنها لازم است را داشته باشد؛ به عنوان مثال تجهیزات مانند حجم سنجی پالس، الزار، فشار خون سنج و…
جهت خرید انواع ترالی مانند ترالی زیبایی ، ترالی اورژانس یا … باید به مراکز معتبر فروش تجهیزات پزشکی مراجعه نمایید. فروشگاه اینترنتی برانکارد به آدرس berankard.com یک فروشگاه اینترنتی معتبر و مجهز تجهیزات پزشکی است که می توانید با مراجعه به وبسایت فروشگاه و بررسی محصولات و همچنین مشاوره با متخصصان برانکارد، بهترین محصول مورد نظر خود را انتخاب و خریداری نمایید.
جمع بندی
همانطور که ملاحظه کردید، ترالیها جزء وسایل کاربردی و برای برخی از بخشهای بیمارستان مانند بخش اورژانس، حیاتی محسوب میشوند که به پزشکان کمک میکنند تا به موقع انواع داروهای مختلف را در اختیار داشته باشند و برای بیماران استفاده کنند. داروها و ملزومات موجود در ترالی خصوصاً ترالی اورژانس، باید همیشه چک شود تا اگر دارویی در ترالی وجود نداشت، حتماً جایگزین گردد؛ زیرا ممکن است در شرایط خاص، بیمار در اثر نبودن آن دارو جان خود را از دست دهد؛ لذا این مسئله حیاتی و مهم است.
ضمنا اگرچه وجود لوازم و ملزوماتی مانند ترالی در بیمارستان کمک کننده به کادر درمان میباشد؛ اما بد نیست بدانیم که همراهی و همکاری خانواده آسیبدیدگان نیز میتواند نقش زیادی در نجات جان بیماران داشته باشد. به این ترتیب که آنها با دادن اطلاعات دقیق و صحیح و رساندن به موقع بیماران به بیمارستان میتوانند در این زمینه کمک کننده باشند.
البته به هیچ وجه نباید در کار کادر درمان دخالت کنند و خلوت کردن محیط درمانی تاثیر زیادی روی بهبود روند درمان دارد. در این مقاله ما در رابطه با لیست داروهای ترالی اورژانس ۱۴۰۲ و مطالب مربوط به آن توضیحاتی ارائه کردیم. امیدواریم که از این مقاله بهره کافی را برده باشید. از اینکه تا انتها در کنار ما بودید، از شما عزیزان بسیار سپاسگزاریم.
سوالات متداول
۱_قیمت ترالی اورژانس چقدر است؟
قیمت این محصول بستگی به جنس و سایز آن دارد. هر چقدر متریال این محصول با کیفیتتر باشند، طبیعتاً قیمت آن نیز افزایش پیدا میکند. بدیهی است که ترالیهای سایز بزرگ نسبت به ترالیهای سایز کوچک قیمت بیشتری دارند.
۲_برای خرید ترالی اورژانس باید به کجا مراجعه کنیم؟
معمولاً این محصول در فروشگاههای مربوط به کالاهای پزشکی وجود دارد که میتوانید به صورت حضوری به آنجا مراجعه کرده و آن را خریداری نمایید. اما برای خرید بهتر و مقایسه قیمت ها، به فروشگاههای معتبر اینترنتی نظیر برانکارد به آدرس berankard.com نیز مراجعه کرده و در رابطه با کیفیت محصول و قیمت آن از کارشناسان فروش مجموعه اطلاعات لازم را کسب کنید. به طور کلی توصیه میکنیم برای خرید این محصول، از افراد متخصص و کارشناس مشورت بگیرید.
۳_ترالی زیبایی چیست؟
این نوع ترالی یکی از انواع ترالی پزشکی محسوب می شود که برای قرار دادن لوازم و وسایل مربوط به زیبایی است و معمولا در سالنهای زیبایی مراکز آرایشگاهی و کلینیکهای کاشت مو از آن استفاده میشود.