بیمه مسئولیت مدیر ساختمان یکی از انواع بیمههای ساختمانی، اعم از مسکونی، تجاری و اداری است. وقوع حوادث غیرقابل پیشبینی در هر زمان و هر مکانی اجتنابناپذیر هستند. مسئولیت حوادث پیشبینینشده از قبیل آتشسوزی، سقوط آسانسور و… در محیطهای ساختمانی، برعهده مدیر ساختمان است که میتواند از طریق بیمه، هزینه این خسارتها را از دوش خود بردارد. با مطالعهی این مطلب، اطلاعات بیشتری راجعبه این نوع بیمه، موارد تحت پوشش آن و خسارتهایی که بیمهگر مسئول آن نیست کسب خواهید کرد. همچنین درمورد هزینه و انواع بیمههای مسئولیت مدیر نیز صحبت کردهایم.
بیمه مسئولیت مدیران ساختمان چیست و چه مواردی را پوشش میدهد؟
مدیر ساختمان در قبال ساکنان، مشاعات و اشخاص ثالث در محوطهی ساختمان مسئول است و در صورت وقوع حادثه، باید خسارات وارده را پرداخت کند. بیمه مسئولیت مدیر ساختمان تحت شرایط مشخص و انجام بررسیهای لازم (احراز مدیر و در صورت نیاز بر طبق رأی محاکم قضایی)، مسئولیت پرداخت خسارات جانی و مالی در موارد مذکور را متحمل میشود.
این نوع بیمه به هر شخصی که سمت مدیر ساختمان (آپارتمان مسکونی، ساختمان اداری یا حتی مراکز خرید) را دارد تعلق میگیرد. چنین شخصی مسئولیت ساختمان را برعهده میگیرد. لذا لازم است خود را در برابر اتفاقات غیرمنتظره و هزینههای آن بیمه کند. شاید بد نباشد یک تعریف ساده از مدیر ساختمان و وظایف آن ارائه بدهیم:
مدیر ساختمان؛ وظایف و مسئولیتها
مدیر ساختمان به شخصی گفته میشود که مسئولیت مدیریت، کنترل و نظارت روزانهی فعالیتهای ساختمان را برعهده میگیرد. فرقی هم نمیکند که این ساختمان یک آپارتمان مسکونی، اداره یا مرکز خرید باشد. در تمامی ساختمانها، فعالیتهایی انجام میشود که ممکن است مشکلات و خطراتی درپی داشته باشد. برای مثال میتوانیم به برخورد با تخلیهی واحد، فعالیتهای مربوط به تعمیرات ساختمان، بررسی قرارداد اجارهها و دریافت شارژ ماهیانه و مواردی از این قبیل اشاره کنیم. وظیفه کنترل، نظارت و تصمیمگیری در شرایط مختلف برعهده مدیر ساختمان است.
مدیر از طریق این نوع بیمه میتواند خسارتهای ناشی از بروز برخی اتفاقات در ساختمان را پرداخت کند. در ادامه با انواع بیمه مسئولیت مدیران ساختمان، موارد تحت پوشش و مواردی که بیمهگر مسئولیت آن را برعهده نمیگیرد آشنا خواهید شد.
موارد تحت پوشش بیمه مسئولیت مدیر
بیمهگر در خصوص بیمه مسئولیت مدیر ساختمان، افراد زیر را تحت پوشش قرار میدهد و به بیانی دیگر هزینهی خسارتهای واردشده بر آنها در ساعتهای کاری و محدودهی ساختمان برعهده میگیرد:
بیمهگذار
بیمههای مسئولیت مدیر خسارات جانی و مالی وارده به شخص بیمهگذار را به شرط وقوع در محل بیمه و مطابق با موضوع بیمهنامه پرداخت میکنند.
اعضای خدماتی ساختمان
بیمههای مسئولیت مدیر خسارات جانی وارده به اعضای خدماتی ساختمان که شامل سرایدار، کارمندان بخش تأسیسات، تعمیرکاران، باغبان و نظافتچی میشود را نیز برعهده میگیرند. البته باید توجه داشته باشید که حادثه یا حوادث بهوقوع پیوسته باید در محل بیمه، یعنی مشاعات ساختمان، ساعتهای کاری و مطابق با خطرات موضوع بیمهنامه اتفاق افتاده باشد.
ساکنین و اشخاص ثالث
سایر کسانی که تحت پوشش بیمههای مسئولیت مدیر ساختمان قرار میگیرند، ساکنان ساختمان و اشخاص ثالث هستند. مسئولیت پرداخت خسارات جانی وارده به این افراد ناشی از آسانسور یا پلهبرقی برعهدهی این بیمه است.
خسارتهایی که توسط بیمهگر پرداخت نمیشود
بیمههای مسئولیت مدیر ساختمان مسئولیت پرداخت خسارت تمامی وقایع و حوادثی که در ساختمان و برای افغراد مختلف پیش میآید را پرداخت نمیکند. بهعنوان مدیر ساختمان بهتر است بدانید که بیمه مذکور در موارد زیر خسارتی پرداخت نخواهد کرد:
-
خسارتهای ناشی از بلایای طبیعی همچون زلزله، رانش زمین و سیل؛ مگر در مواردی که بروز مسئولیت بیمهگذار بهصورت قانونی محرز شده باشد.
-
خسارتهایی که بر اثر فعالیتهای نقاشی، احداث یا اضافه بنا، نماکاری ساختمان و مواردی از این قبیل اتفاق میافتد. برای تحت پوشش قرار دادن این موارد میتوانید بیمهنامه جداگانهای تهیه کنید.
-
درصورتیکه وسایل نقلیه مستقر در پارکینگ ساختمان آسیب ببینند، خسارت آنها توسط بیمه پرداخت نخواهد شد.
-
در ساختمانهای ورزشی خسارت ناشی از حوادث حین ورزش تحت پوشش بیمههای مسئولیت مدیر نیست و باید بیمهنامه جداگاه برای آن تهیه گردد.
-
خسارت وارده که بر اثر انقلاب، شورش، جنگ، اعتصاب و مواردی مشابه بهوجود بیاید، مشمول بیمه مذکور نخواهد شد.
-
خسارات وارد شده به وسایل نقلیه موتوری ناشی از تصادف، سرقت جزئی، خطوخش کشیدن روی بدنه و… . توجه داشته باشید که براساس تبصرهی قانون، در صورت وارد شدن خسارت مالی به اتومبیلهای مستقر در پارکنیک ساختمانهای مسکونی، طبق شرایط بیمهنامه، توسط بیمهگر پرداخت خواهد شد.
-
مواردی که از شرایط آییننامه و مسئولیت قانون تملک آپارتمانها خارج باشد.
-
تمامی حوادثی که مراجع ذیصلاح آنها را در زمرهی مسئولیتهای بیمهگذار نمیدانند.
هزینهی بیمه مسئولیت مدیر ساختمان
هزینهی بیمههای مسئولیت مدیران ساختمان براساس پارامترهای مختلفی محاسبه میشود. برای مثال کاربری ساختمان، متراژ کل بنا و تعداد پوششهای درخواستی بیمهگذار در این هزینهی نهایی تأثیر میگذارند. مبلغ بیمه بسته به اینکه ساختمان از چه امکانات و بخشهایی برخوردار است متغیر خواهد بود. درمورد سهم هرکدام از مالکان و ساکنان ساختمان نیز باید سطح زیربنایی که در اختیار دارند را باید بررسی کرد. بهطورکلی در محاسبهی این بیمه، فرمول زیر در نظر گرفته میشود:
-
نوع کاربری ساختمان
-
متراژ کل زیر بنا
-
مدت بیمهنامه
-
مقدار تعهدات خسارات مالی در هر حادثه
-
بررسی مشاعات ساختمان و میزان تردد اشخاص ثالث
-
مقدار تعهدات خسارت جانی و مالی در هر حادثه (درمورد خسارات جانی منظور هزینههای پزشکی و دیه است).
مدارک لازم برای دریافت خسارت
خریداران بیمههای مسئولیت مدیر برای دریافت حق بیمه باید مدارک و مستنداتی را به مرکز بیمه مذکور ارائه دهند. درواقع بیمهگر با بررسی این مدارک، خسارتهای وارده را پرداخت میکند. مدارک مذکور ممکن است گزارش کلانتری، آمبولانس، بیمارستان ،اورژانس و… باشد. درواقع نوع مدارک درخواستی با توجه به نوع حادثه و شرکت بیمه متفاوت است.
انواع بیمههای مسئولیت مدیر ساختمان
انواع بیمههای مسئولیت مدیر ساختمان شامل بیمه آتشسوزی، حوادث آسانسور، حوادث داخل ساختمان، حوادثی که برای سرایدار، نگهبان و… اتفاق میافتد و همچنین بیمه منتقل شدن آتشسوزی به مکانهای دیگر است:
-
بیمه آتشسوزی
-
بیمه حوادث آسانسور
-
بیمه حوادث داخل ساختمان
-
بیمه حوادث احتمالی برای سرایدار، کارگران و نگهبانان
-
بیمه انتقال آتشسوزی به محلهای دیگر
درمورد هرکدام از موارد بالا، شرایط و ضوابط خاصی وجود دارد که پیشنهاد میشود قبل از خرید بیمه و انجام کارهای لازم، حتماً با یک کارشناس بیمه مشورت داشته باشید و درمورد شرایط بیمه و قوانین موجود از او سوال بپرسید.
بیمه مسئولیت مدیر ساختمان، موارد تحت پوشش، موارد غیرپرداخت، انواع و هزینهها
در این مطلب راجعبه بیمه مسئولیت مدیران ساختمان و موضوع این بیمهنامه بهطور مفصل صحبت کردیم. مدیران ساختمان بهعنوان کسی که وظیفهی کنترل، نظارت و رسیدگی روزانه به فعالیتهای ساختمانها را برعهده میگیرند، در قبال برخی از حوادث پیشبینینشده مسئول هستند و باید هزینهی خسارات ناشی از این حوادث را پرداخت کنند. بیمههای مسئولیت مدیر با تقبل پرداخت خسارات وارده تحت شرایط و ضوابط خاص، مسئولیت مدیران را در شرایط پیشآمده کم خواهند کرد.
درمورد بیمههای مسئولیت مدیر بهتر است بدانید که این بیمه شامل مدیران تمام ساختمانها اعم از مسکونی، تجاری و اداری میشود. موارد تحت پوشش و خسارتهایی که بیمه پرداخت نمیکند را نیز در مطالب بالا بیان کردیم. ساکنان و مشاعات ساختمان و اشخاص ثالث مشمول بیمه مسئولیت مدیر ساختمان میشوند. بیمههای آتشسوزی، حوادث آسانسور، حوادث داخل ساختمان، حوادث احتمالی برای اشخاص ثالث و خسارت انتقال آتشسوزی به محلهای دیگر، در دستهی بیمههای مذکور قرار میگیرند.
خرید بیمه مسئولیت مدیر ساختمان
شرکت های زیادی این بیمه نامه را ارائه می کنند لذا باید دقت داشته باشید تا بتوانید بهترین بیمه با پوشش های مناسب در کنار حق بیمه اقتصادی را انتخاب نمایید. از بین شرکت های بیمه، ارائه دهنده بیمه مسئولیت مدیران ساختمان؛ شرکت های بیمه ما، بیمه ایران، بیمه سامان و بیمه خاورمیانه از شرکت های مناسب برای خرید این بیمه می باشند. در صورتی که نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و یا استعلام رایگان این بیمه دارید می توانید به لینک: بیمه مسئولیت مراجعه کرده و این بیمه را از یکی از بهترین شرکت های بیمه استعلام نمایید.
کلام پایانی
در این مطلب به طور کامل در مورد بیمه مسئولیت مدیران ساختمانی و مزایای آن توضیح داده شد، لذا همانطور که گفته شد این بیمه نامه به دلیل داشتن پوشش های مختلف، سقف خسارت های بالا، امکان خرید به صورت کوتاه مدت و بلند مدت، حق بیمه اقتصادی و مناسب و … یکی از بهترین و ضروری ترین بیمه ها برای ساختمان ها می باشد. بیمه مسئولیت مدیر ساختمان خسارت های احتمالی که ممکن است مسئولیت پرداخت آنها بر عهده مدیر ساختمان باشد را پوشش داده و این موارد را جبران می کند؛ در نتیجه می تواند در کاهش خسارت های مدیران ساختمان بسیار موثر باشد. اگر شما مدیر ساختمان هستید توصیه می شود حتما این بیمه را برای خودتان خریداری نمایید، زیرا حادثه خبر نمی کند و حتما یک روز به این بیمه نیاز پیدا خواهید کرد.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد