استفاده از لباس کار زمستانی در فصلهای سرد سال برای کارکنان ضرورت دارد زیرا این لباسها باعث گرم نگه داشتن بدن و حفظ سلامت قسمتهای مختلف بدن در برابر صدمات و آسیبها میشود. به همین منظور انواع مختلفی از لباس کار زمستانی در بازار موجود است که در مطلب پیش رو قصد داریم به معرفی لباس کار زمستانی و انواع آن بپردازیم.
معرفی انواع لباس کار زمستانی
با توجه به ضرورت و اهمیت گرم نگه داشتن بدن در روزهای سرد، خرید لباس کار مناسب یکی از وظایف کارفرمایان به شمار میرود. لباسهای زمستانی در انواع مختلفی تولید میشوند و کارفرمایان هنگام خرید لباس کار زمستانی باید درباره آنها شناخت کافی داشته باشد.
در ادامه انواع این لباس ها را بررسی میکنیم:
۱- کاپشن کار زمستانی و اورکت
کاپشن کار زمستانی که نام دیگر آن کاپشن کارگری است یکی از پرمصرفترین انواع لباس کار زمستانی به شمار میرود. معمولا جنس رویه این کاپشنها از جنس پارچههای ضد آب بوده و لایه میانی پشم شیشه است تا از خارج شدن گرمای بدن جلوگیری نماید. به همین دلیل کارکنانی که در فصل زمستان از این نوع لباس زمستانی استفاده مینمایند، سردی هوا را کمتر احساس میکنند.
اورکت از دیگر انواع کاپشنهای کار زمستانی محسوب میشود که دوخت ساده و شیک تری دارد . معمولا به منظور گرمکردن بهتر بدن، داخل آن با پشم شیشه لایه بندی شده و جنس رویه آن از پارچههای ضدآب است.
۲- کاپشن شلوار
کاپشن و شلوار از دیگر انواع لباس کار زمستانی به حساب میآید. خرید این نوع لباس کار بیشتر مناسب کارکنانی است که در فضای باز مشغول به کار هستند زیرا جنس رویه کاپشن شلوار معمولا از پارچههای شمعی و ضد آب است و قسمت داخل لباس با پارچههای خزدار پوشانده میشود. در نتیجه در صورت بارش باران، آب به درون آنها نفوذ نمیکند و به دلیل داشتن لایه داخلی گرم، گرمای داخل لباس حفظ میشود.
۳- شلوار گرم تک
شلوار گرم همانطور که از نام آن مشخص است باعث گرم نگه داشتن پاها میشود. معمولا این شلوارها را از پارچههایی مثل کشمیر، پارچههای پشمی، پارچههای نایلونی، چرم و… تولید میکنند زیرا این پارچهها گرمای پا را به خوبی حفظ میکنند و برخی از آنها مثل پارچه نایلونی و چرم ضد آب هستند.
۴- بارانی و بادگیر
بارانی و بادگیر که بیشتر به شکل پانچو دوخته میشوند از جمله انواع لباسهای کار زمستانی هستند که معمولا ماهیگیران و کارگرانی که در فضای باز و مرطوب فعالیت دارند، از آنها استفاده میکنند. بارانی و بادگیر را از پارچههای شمعی تولید مینمایند و بارزترین ویژگی پارچه شمعی این است که آب نمیتواند به درون آن نفوذ کند و مانع خیس شدن لباسهای زیرین میشود. همچنین به دلیل بافت ریزی که پارچههای شمعی دارند، باد به داخل آنها وارد نمیشود.
۵- بادگیر شلوار
بادگیر شلوار یا کاپشن شلوار بادگیر که به دو صورت لباس کار دو تکه و سرهمی وجود دارد برای محیطهای کاری مرطوب بسیار مناسب است. چون برای دوخت این نوع لباس کار از پارچههای شمعی استفاده میکنند. در نتیجه آب و باد به درون این پارچهها نفوذ نمیکند.
۶- چکمه ساق بلند
چکمههای ساق بلند معمولا زیرمجموعه کفش کار و پوتین ایمنی هستند. این مدل چکمه ها از نفوذ سرما، آب، مواد شیمیایی و اسیدی، مواد آلوده و… به انگشتان و ساق پا جلوگیری مینمایند. به عبارتی میتوان گفت که چکمههای ساق بلند هم عایق گرما هستند و هم از پا در برابر آسیبها و خطرات احتمالی محافظت میکنند.
۷- دستکش بافتنی ضخیم
همانطور که واضح است افراد کارهای خود را به کمک دستهایشان انجام میدهند. احساس سرما در دست معمولا منجر به کاهش تواناییهای فرد میگردد زیرا در دمای پایین به دلیل کاهش جریان خون، قدرت دستها کاهش پیدا میکند. دستکشهای بافتنی ضخیم باعث گرم نگه داشتن دستها در هوای سرد میشوند. معمولا این مدل دستکشها طوری طراحی شدهاند که علاوه بر حفظ گرمای دست، فعالیتهای دست را نیز محدود و دشوار نمیکنند.
۸- کلاه ایمنی زمستانی
کلاه ایمنی زمستانی از دیگر انواع لباس کار است که استفاده از آن برای کارکنان ضرورت دارد. چون کلاههای ایمنی زمستانی هم باعث گرم نگه داشتن سر و گوشها میشوند و هم از سر در برابر ضربات و آسیب های احتمالی محافظت میکنند.
۹- جوراب زمستانی ضخیم
جورابهای زمستانی ضخیم که جنس آنها معمولا پشم طبیعی یا مصنوعی است از پاهای کارکنان در برابر سرما محافظت مینماید. از آنجایی که گرم نگه داشتن پاها باعث گرم شدن اندامهای داخلی بدن و افزایش گردش خون میسود، پوشیدن جورابهای زمستانی ضخیم میتواند به گرم ماندن بدن کارکنان در حین انجام کار کمک کند.
در خرید لباس کار مخصوص زمستان توجه به چه نکاتی مهم است؟
معمولا لباسهای کار زمستانی به صورت چند لایه دوخته میشوند یعنی یک لباس مخصوص کار زمستانی دارای لایههای مختلفی همچون لایه بیرونی، لایه میانی و لایه داخلی است. جنس لایه بیرونی معمولا از پارچههای ضد آب است و درون لایه میانی مقداری پشم شیشه وجود دارد و برای لایه داخلی از پارچههای کرکی یا پشمی استفاده میشود. به طور کلی میتوان گفت استفاده از سیستم لایه بندی در لباسهای کار زمستانی، مزایای زیر را به همراه دارد:
- عایق گرما
- کم شدن رطوبت بدن
- محافظت از بدن در برابر باران و طوفان
کلام آخر
با شروع فصل پاییز و زمستان، کارفرمایان موظف به تهیه لباس کار زمستانی برای کارکنان خود هستند زیرا این نوع از لباسها باعث گرم نگه داشتن افراد حین انجام کار و محافظت در برابر آسیبهای احتمالی خواهد شد. به همین دلیل در این مطلب به معرفی لباس کار زمستانی و انواع آن پرداختیم تا کارفرمایان محترم هنگام خرید این نوع لباس کار دچار سردرگمی نشوند.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد