استفاده از پروفیل و لوله استیل در صنایع مختلف سبب شده است تا طیف گستردهای از آلیاژها برای ساخت این محصولات مورد استفاده قرار گیرند. آلیاژ لولههای استیل و پروفیلهای استیل بنا به مکان استفاده آنها تعیین میشود. آلیاژ لولههای استیل اغلب دارای مقاومت خوبی در برابر خوردگی و اکسیداسیون هستند.
علاوه بر مقاومت به خوردگی، طول عمر و دوام بالای آنها نیز سبب میشود که استفاده از آنها گسترش یابد. در این مطلب قصد داریم به آلیاژهای لولههای استیل و بهترین پروفیل سبک و سنگین بپردازیم. پس تا انتهای این متن همراه ما باشید.
ویژگی آلیاژ لولههای استیل
از آنجا که لوله و پروفیل استیل در صنایع مختلف کاربرد دارد، آلیاژ لولههای استیل ویژگیهای مختلفی دارند. بنا به محیط استفاده آنها گریدهای مختلف برای ساخت آنها استفاده میشوند. علاوه بر تفاوت در آلیاژ لولههای استیل، نوع پرداخت و کیفیت سطحی آنها نیز متفاوت است.
آلیاژ لولههای استیل برای استفاده در مصارف صنعتی اغلب از گریدهایی هستند که مقاومت به خوردگی خوبی در برابر مواد خورنده دارند. از جمله این آلیاژها میتوان به گریدهای 316 و 304 اشاره کرد که از پرکاربردترین آلیاژ لولههای استیل هستند. این دو گرید در ساختار خود میزان بالایی از عناصر کروم و نیکل را دارند که سبب بهبود شکل پذیری و مقاومت به خوردگی آنها میشود.
استیل 316 با حدود 18% کروم یکی از مقاومترین گریدهای استیل در برابر مواد خورنده است. برخی دیگر از انواع آلیاژ لولههای استیل مقاومت کمتری در برابر خوردگی دارند. این گریدها برای استفاده در محیطهایی با نرخ خوردگی کمتر بسیار مناسب هستند و میتوانند گزینهای مقرون به صرفه برای این محیطها باشند. در ادامه این دو گرید پرکابرد را به اختصار شرح میدهیم.
استیل 316
آلیاژ لولههای استیل مورد استفاده در مصارف صنعتی، باید مقاومت خوبی در برابر خوردگی داشته باشند. استیل 316 را میتوان یکی از بهترین آلیاژ لولههای استیل دانست که مقاومت فوق العادهای در برابر خوردگی دارد. در ساختار این آلیاژ حدود 16 تا 18% کروم و 10 تا 14% نیکل وجود دارد. وجود عنصر کروم در ساختار استیل 316 سبب تشکیل یک لایه اکسید مقاوم در برابر خوردگی میشود و مانع از رسیدن مواد خورنده به سطح استیل میشود. استیل 316 به نسبت گریدهای دیگر قیمت بالاتری دارد و از نظر اقتصادی در برخی از مصارف گزینه مقرون به صرفهای نیست.
استیل 304
این گرید از استیل که یکی از آلیاژ لولههای استیل است، مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی دارد. در ساختار این گرید از استیل حدود 18 تا 20% کروم و 8 تا 10% نیکل یافت میشود. این آلیاژ قیمت کمتری نسبت به استیل 316 دارد و به عنوان یکی از پرکاربردترین گریدهای استیل در دنیا شناخته میشود.
استیل 304 به عنوان یکی از کاربردیترین آلیاژ لولههای استیل است که میتواند در کاربردهای صنعتی نقشی مهم ایفا کند. شما میتوانید با مقایسه قیمت استیل 304 و 316 نسبت به خرید لوله استیل از استیل رخ اقدام نمایید.
یکی از نمونههای آلیاژ لولههای استیل که قیمت مناسبتری دارد و مقاومت به خوردگی آن نیز کمتر از گریدهای 316 و 304 است، استیل 201 است که برای استفاده در محیطهای داخلی گزینهای بسیار مناسب است. استیل 201 در ساختار حدود 16 تا 18% کروم دارد و مقدار نیکل آن نیز در حدود 3 تا 5% است.
استیل 201 در ساخت پروفیل استیل نیز مورد استفاده قرار میگیرد. پروفیل استیل 201 یکی از مقاطع استیل است که گزینهای بسیار مناسب برای استفاده در کاربریهای دکوراتیو در داخل منازل است. شما میتوانید لیست قیمت پروفیل استیل را در وب سایت استیل رخ مشاهده نمایید.
آلیاژ لولههای استیل صنعتی و دکوراتیو
پرداخت سطحی لوله و پروفیل استیل سبب تفاوت در کاربرد و قیمت آنها میشود. برای استفاده از این مقاطع در کاربردهای دکوراتیو، باید از پروفیل و لوله استیل با پرداختهای سطحی استفاده کرد. آلیاژ لولههای استیل صنعتی دارای کیفیت سطحی پایینتری نسبت به کاربردهای دکوراتیو هستند.
آلیاژ لولههای استیل دکوراتیو را میتوان در طرحها و کیفیت سطحیهای مختلف تولید کرد. با استفاده از پرداختهای مکانیکی و روشهای دیگر، میتوان آلیاژ لولههای استیل را در کیفیتهای مختلف عرضه کرد.
از نمونه کیفیتهای سطحی این محصولات میتوان به استیل خش دار اشاره کرد که با استفاده از برسهایی، خطوطی موازی و زیبا بر روی سطح محصولات تولید شده ایجاد میکنند که باعث جذابیت و زیبایی آنها میشود و محصولات استیل را برای استفاده در کاربردهای دکوراتیو مناسب میسازد.
در مقابل آلیاژ لولههای استیل صنعتی کیفیت سطحی بالایی ندارند. برخی از آنها از ورقهای نورد گرم و یا نورد سرد تولید میشوند. سطح ورقهایی که در ساخت لوله و پروفیل استیل مورد استفاده قرار میگیرند پرداخت مکانیکی نمیشود و به همین دلیل نیز نسبت به لوله استیل دکوراتیو از کیفیت سطحی کمتری برخوردار هستند.
بهترین پروفیل سبک و سنگین
پس از آن که به بررسی آلیاژ لولههای استیل پرداختیم در این قسمت به بررسی بهترین پروفیل سبک و سنگین میپزداریم. در ابتدا تعریف کوتاهی از پروفیل سبک و پروفیل سنگین داشته باشیم. پروفیل سنگین از ورقهای استیل با ضخامت بالاتر از 1.5 میلیمتر ساخته میشود. پروفیل استیل سنگین از ورقهای نورد گرم شده تولید میشود و از آنها در ساخت ماشین آلات صنعتی، صنایع ساختمانی و… استفاده میشود.
پروفیل استیل سبک از ورق استیل نورد سرد شده تولید میشود و ضخامت ورق مورد استفاده در ساخت آن کمتر از 1.5 میلیمتر است. قیمت پروفیل استیل سبک نسبت به پروفیل استیل سنگین بیشتر است و علت آن نیز استفاده از ورق استیل نورد سرد شده در ساخت پروفیل استیل سبک است.
پروفیل استیل سبک را برای استفاده در کاربریهای دکوراتیو استفاده میکنند. علاوه بر کاربردهای دکوراتیو از پروفیل استیل سبک در ساخت مبلمان، دوچرخه، کانتینر و… استفاده میشود.
انتخاب بهترین پروفیل سبک و سنگین به کاربری شما بستگی دارد. اگر از پروفیل استیل برای ساخت وسایل تزیئنی استفاده میکنید بهتر است به سراغ پروفیل استیل سبک بروید و اگرمیخواهید از پروفیل استیل در ساخت سازههای صنعتی استفاده کنید، پروفیل استیل سنگین گزینهای مناسب برای کاربری شماست.
سخن آخر
در این مقاله به بررسی آلیاژ لولههای استیل و بررسی بهترین پروفیل سبک و سنگین پرداختیم. آلیاژ لولههای استیل تاثیر مستقیم در قیمت آنها دارد. شما باید با در نظر گرفتن عوامل مختلف، لوله استیل مناسب کاربری خود را انتخاب نمایید.
شما میتوانید از سایت استیل رخ با مقایسه و بررسی گریدهای مختلف و مقایسه قیمت آنها نسبت به خرید لوله استیل از استیل رخ اقدام نمایید. علاوه بر قیمت لوله استیل شما میتوانید لیست قیمت پروفیل استیل را بر روی سایت استیل رخ مشاهده نمایید. همچنین میتوانید با متخصصین ما در مجموعه استیل رخ ارتباط برقرار کرده و برای خرید از مشاوره آنها بهره مند شوید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد