پس از همهگیری کرونا، سفر به مقاصد مختلف شدت بیشتری گرفته است و تعداد افراد بیشتری تصمیم به سفر گرفتهاند. همین نیز سبب شده تا برخی از مقاصد محبوب اقداماتی را برای مقابله با مشکل گردشگری بیش از حد انجام بدهند.
برخی از اقدامات واضح و منطقی به نظر میرسید که شامل محدود کردن کشتیهای تفریحی و کروز، افزایش مالیات گردشگران و همچنین محدود کردن تعداد بازدیدکنندگان است. با این حال، برخی از قوانین به دلیل تفکر خارج از چارچوب مقامات و ساکنان به تیتر خبرها تبدیل شدند. در ادامه این مطلب بیشتر به عجیبترین قوانین گردشگری در سال ۲۰۲۳ میلادی میپردازیم.
قانون ممنوعیت حوله در سواحل ساردینیا
در تابستان امسال گردشگران بسیار زیادی دسته به دسته به سواحل مشهور ساردینیتا هجوم آوردند و همین نیز باعث شد تا مقامات مجموعهای از مقررات را در اینجا وضع کنند. این قوانین شامل محدود کردن تعداد بازدیدکنندگان و اعمال محدودیتهای زمانی بود. اما ساحل پلوسا در سواحل غربی نیز ممنوعیت حوله را به اجرا گذاشت که در آن، افراد علاقهمند به آفتاب گرفتن باید تشکهایی را با خودشان بیاورند که شن کمتری را به دام بیندازند.
Spiaggia Rosa ساحل شنهای صورتی معروف ساردینیا نیز همچنان در سال ۲۰۲۳ غیر قابل دسترس است و قدم زدن در آنجا حدود ۵۰۰ یورو جریمه دارد و هرکسی که در حال دزدیدن شن و ماسه دستگیر شود، تا ۳۵۰۰ یورو جریمه میشود.
جریمه زیاد برای پخش موسیقی در سواحل پرتغال
در اوایل سال ۲۰۲۳ میلادی به مسافران ساحلی در پرتغال هشدار داده شده بود که بهخاطر پخش موسیقی با صدای بسیار زیاد ممکن است با جریمههای بسیار سنگینی تا ۳۶۰۰۰ یورو مواجه شوند.
بلندگوهای قابل حملی که آهنگها را با صدای بلند پخش میکنند و باعث آزار و اذیت مردم بومی و دیگر گردشگران میشوند، توسط سازمان ملی دریایی پرتغال ممنوع اعلام شده است. انجام بازی با توپ در خارج از مناطق تعیین شده، کمپینگ در خارج از محوطه مشخص شده و ایجاد آتش نیز از جمله دیگر قوانینی هستند که در سواحل پرتغال به اجرا گذاشته شدند.
قوانین سختگیرانه شهر سویا
شهر سویای اسپانیا برای سرکوب رفتارهای ضداجتماعی مردان و زنان در سال جاری میلادی قانونی را برای جلوگیری از انجام رفتار ناپسند در ملأ عام به اجرا درآورده بود. مقامات قوانینی را وضع کردند که بر طبق آن، پوشیدن لباس زیر در ملأ عام و همچنین پوشیدن لباسهایی با پیامهای غیر مناسب روی آنها ممنوع است. ممنوعیت انجام یا تحریک اعمال زشت نیز در این قوانین گنجانده شده است.
جریمه بهخاطر سلفی گرفتن
شهر پورتوفینو که شهر ساحلی کوچکی در ریویرای ایتالیا است، به یک مرکز توریستی بسیار پر رفت و آمد تبدیل شده و همین نیز باعث شده تا مردم بومی تحت فشار قرار بگیرند. در تابستان سال جاری میلادی، بازدیدکنندگان بسیار زیادی به اینجا هجوم آوردند و قصد سلفی گرفتن از زیباییهای آنجا را داشتند و همین کار آنها نیز باعث سد معبر راهها و جادهها میشد.
به منظور جلوگیری از این اتفاقات نیز شهردار پورتوفینو در ماههای تابستان امسال مناطق بدون انتظار را معرفی کرد. در این مناطق هر کسی که بین ساعت ۱۰:۳۰ صبح تا ۶ بعدازظهر به مدت طولانی در اسکله حضور داشته باشد، ۲۷۰ یورو جریمه میشود.
ساخت فنس برای جلوگیری از سلفی گرفتن گردشگران
در شهر هالستات که بسیار زیبا و تماشایی به نظر میرسد و در پسزمینه آن نیز کوهستانهای اتریش دیده میشوند، ساکنین برای جلوگیری از سلفی گردشگران حصارکشی کردهاند.
سالانه بیش از یک میلیون گردشگر به این شهر سفر میکند و بسیاری از آنها نیز میخواهند با مناظر بسیار تماشایی و معروف اینجا سلفی بگیرند. امسال ساکنان شهر آنقدر درمانده و ناچار بودند که برای جلوگیری از عکس گرفتن بازدیدکنندگان، دست به نصب حصار و فنس زدند.
بعداً به دلیل واکنش شدید در رسانههای اجتماعی این حصارها برداشته شد اما امید میرفت که این مانع بتواند جلوی جمع شدن مردم در یک مکان برای سلفی گرفتن و ایجاد سروصدای زیاد در بین ساکنین بومی را کم کند.
علائم هشداردهنده غیرواقعی در سواحل اسپانیا
در پایان یکی از عجیبترین کارها برای سرکوب گردشگری در سواحل اسپانیا رخ داده است. فعالان برای اینکه بتوانند گردشگران انگلیسی زبان را از سواحل مایورکا دور نگه دارند، تصمیم گرفتند تا علائم هشداردهنده غلط و غیرواقعی نصب کنند. برخی از این علائم و پوسترها در مورد سقوط سنگ، عروس دریایی خطرناک و آلوده بودن آب دریا به فاضلاب هشدار داده بودند.
در برخی از علائم نیز نماد شنا ممنوع دیده میشد یا اینکه برخی از تابلوها فاصله بسیار زیاد با اقیانوس را نشان میدادند تا از این طریق مسافران و گردشگران را از رفتن به سواحل دلسرد کنند.