امروزه استفاده از دیوارهای پیشساخته و اجرای تری دی پانل در بخشهای مختلف ساختمان دارای مزایای بسیاری است. از کاهش هزینهها گرفته تا بالا بردن سرعت ساختوساز و افزایش مقاومت ساختمان، همه و همه جزو مزایای اجرا و نصب تری دی پانل هستند. این مصالح ساختمانی پرکاربرد که علاوه بر دیوار، برای سقف ساختمان هم قابلاستفاده هستند، وزن کلی سازه را کاهش میدهند و مقاومت خوبی در برابر زلزله و اثرات مخرب محیطی دارند. با توجه به این مزایا، آشنایی با مراحل نصب و اجرا تری دی پانل برای استفاده از آن، ضروری است.
مراحل نصب و اجرای تری دی پانل دیواری و سقفی
نصب و اجرای تری دی پانلهای دیواری و سقفی نیاز به تخصص و مهارت چندانی ندارد. اما رعایت اصولی و قواعد لازم برای نصب آنها ضروری است.
- با استفاده از ابزارآلات مهندسی باید محل نصب این دیوارهای پیشساخته را مشخص کنید.
- در این مرحله برای جانمایی سوراخها از ریسمان استفاده کنید و در تمام بخشهای ساختمان مانند سقف، کف و ستونها، میلگردهای انتظار عمودی و افقی را قرار دهید. این میلگردها درنهایت با استفاده از جوش به اسکلت اصلی سازه، اتصال پیدا میکنند.
- در مرحله بعدی نوبت به نصب تری دی پانلها میرسد. بایستی پنلهای سهبعدی را در انتهای گوشه یکی از دیوارها قرار داده و نصب کنید. توجه داشته باشید که باید محل قرارگیری تری دی پانلها با استفاده از وسایلی چون شاغول و تراز تنظیم شود تا درست سر جای خود قرار بگیرند.
- در مرحله چهارم باید میلگردهای انتظار را در طرف دیگر سازه قرار داده و در محل خود نصب کنید.
- پس از انجام این کار باید علاوه بر مشهای تقویتکننده، میلگردهای متصلکننده تمام پنلها را نصب کنید.
- پس از نصب تری دی پانلها، تأسیسات ساختمان مانند لولههای برق، آب و … از داخل پنلها عبور داده میشوند. زیرا آخرین مرحله بتنریزی است که از تمام مراحل دیگر دشوارتر است.
- اجرای تری دی پانل شاتکریت آخرین مرحله است. پس از کارگزاری تأسیسات موردنیاز سازه، لایه بیرونی پانلها با استفاده از شاتکریت و بتن پوشش داده میشوند. البته توجه داشته باشید که تمام میلگردهای انتظار چه افقی چه عمودی، باید به دیوارها و سقف اسکلت اصلی سازه، متصل شوند. اتصال این میلگردها نیز با استفاده از جوشکاری انجام میشود.
اجرای تری دی پانل سقفی
نصب تری دی پانل سقفی هنگام ساخت سازههای جدید باعث میشود تا در مصرف مصالح ساختمانی صرفهجویی شود. به علت سرعت بالای نصب این مصالح، امکان ساختوساز در مدتزمان کوتاهتری هم فراهم میشود. حالا که درباره نحوه نصب پانلهای سهبعدی تحقیق میکنید، احتمالاً میدانید 3d panel چیست. پانلهای سقفی نیز نوعی تری دی پانل هستند که جایگزین مناسبی برای یونولیتهای سقفی هستند. برای نصب آنها نیز باید به نکات مختلفی توجه داشته باشید.
قبل از بتن پاشی دیوارها، نصب پانلهای سقفی انجام میشود. سایر مواردی که باید به آنها توجه داشته باشید، عبارتاند از:
- هنگام اجرای قالببندی برای بخش زیرین پانلهای سقفی، یک فاصله استاندارد حدود ۲۰ میلیمتر باید رعایت شود.
- فاصله مذکور باید بین تخته و شبکه جوش شده باشد.
- دقت کنید که شبکههای جوش شده و قالب، نباید به یکدیگر بچسبند.
اجرای تری دی پانل دیواری
نحوه نصب تری دی پانل دیواری به انواع پانلهای باربر و غیر باربر بستگی دارد. زیرا نصب هر یک از آنها شرایط مخصوص به خود را دارد. البته مراحل کلی نصب دیوارهای پیشساخته تقریباً شبیه یکدیگر است، اما در بعضی از جزئیات با یکدیگر تفاوت دارند. هنگام نصب پانلهای سهبعدی غیر باربر باید قبل از نصب، مراحل زیر انجام شوند.
- رسم خطوط محیطی برای صفحه تراز
- نصب کردن میلگردهای انتظار
- پروفیل بندی دور بازشوها
- متصل کردن میلگردهای انتظار به پانلها از طریق جوشکاری
- نصب کردن مش اتصال همپوشان
- قرار دادن تأسیسات مکانیکی و الکتریکی
- شاتکریت یا بتن پاشی نهایی بهصورت منظم
همانطور که متوجه شدید اجرای تری دی پانلهای دیواری، دارای مراحل خاصی است که باید به ترتیب انجام شوند.
کلام پایانی
اگر با توجه به ساده بودن مراحل نصب و اجرای تری دی پانل دیواری و سقفی، نیاز به اطلاعات دقیقتری درباره قیمت پنل پلیمری دارید، میتوانید از طریق مراجعه به وبسایت ویلا 20 اطلاعات دقیقتری دراینباره به دست بیاورید و از طریق تماس با کارشناسان این مجموعه، مشاورههای لازم برای اجرای تری دی پانل را دریافت کنید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد