ساخت درب دریچه بازدید به این صورت است که بر اساس ابعادِ حاصله از فریم دریچه بازدید ساخته می شود. ابعاد دربِ دریچه بازدید نیز باید به مقدار خیلی کم (در حد یک تا دو میل) از ابعاد داخلیِ فریمِ دریچه بازدید کوچکتر باشد تا به راحتی در داخل کادرِ فریم دریچه بازدید، باز و بسته شود.
اگر نوع درب دریچه بازدید وزنه ای باشد از پروفیلی برای ساخت فریم استفاده می شود که مثل “سه پری” به داخل لبه داشته باشد که این لبه باعث ایجاد نشیمن گاهی برای دربِ وزنه ایِ دریچه بازدید گردد.
ولی اگر نوع درب دریچه بازدید لولایی با قفل زیمنسی باشد،باید از پروفیلی استفاده نمود که فاقد لبه به سمت داخل باشد تا درب بدون هیچ مانعی باز و بسته شود .استفاده از “زِه وار” در حاشیه ی درب دریچه بازدید برای پوششِ خلاءِ محیط درب دریچه بازدید ،هم باعث زیبایی و هم باعث استحکام دریچه بازدید می گردد.
پس از ساخت درب دریچه بازدید نوبت به پِرسِ سوراخ و تعبیه ی محل قفلِ درب دریچه بازدید می رسد.پس از سوراخ کردنِ جای قفل، خودِ قفل را بصورت پیچی به محل سوراخ چسبانده و تثبیت می کنیم.
در مرحله بعد نوبت به جانمایی و الصاقِ درب به فریمِ دریچه بازدید می رسد. درب دریچه بازدید را با استفاده از لولای ورقی به فریمِ دریچه بازدید متصل می کنیم(علتِ استفاده از لولای ورقی نیز این موضوع می باشد که از ایجاد فاصله ی زیاد بین درب و فریم و همچنین ایجادِ خلاء در میان درب و فریم جلوگیری شود، زیرا اگر این فاصله زیاد باشد،از زیبایی و شکیل بودنِ دریچه بازدید در روی نما کاسته می شود.
پس از تعبیه دربِ دریچه بازدید و ساختار یافتنِ آن، نوبت به اجرای پوشش رنگ مناسب بر روی سطح دریچه بازدید می رسد.این کار با روش رنگ کوره ای از جنسِ پودری استاتیک با انتخاب رنگِ دلخواه انجام می پذیرد و پس از پاشیدنِ پودر رنگ استاتیک ،دریچه بازدید در داخل کوره قرار می گیرد و رنگِ آن بصورت کامل در درجه حرارتِ خاصی اصطلاحاً پخته می شود.
پس از مرحله رنگ و کوره، دریچه بازدید با احتیاط بر روی میزکار قرار گرفته و سپس با کاورِ پلاستیکی بسته بندی و آماده تحویل می گردد.
روش سایزینگ و نصب دریچه کولر
جهت ساخت و نصب دریچه کولر ابتدا باید ابعاد دهانه انشعابات کانال کولر را سایزینگ نمود.برای این کار ابتدا باید ابعادِ طولی و عرضیِ دهانه انشعاب را بوسیله ی مترِ دستی یا لیزری به واحدِ سانتیمتر یا اینچ استحصال نمود و سپس نسبت به ساخت دریچه کولر اقدام کرد.
با توجه به اینکه عموما سایزهای استاندارد در ساخت کانالهای هوا مورد استفاده قرار می گیرد لذا روند ساخت دریچه بیشترربصورت تیپیکال انجام گرفته و سرعت کار در مرحله ساخت بطور سازمان یافته کوتاه انجام می گیرد.همانطور که در مراحل قبل گفته شد دریچه کولر با متریال ورق آهنی ،آلومینیومی،چوبی و پلاستیکی تولید می گردد.
ساختار دریچه کولر عموما بصورت بادمپر می باشد که قابلیت تنطیم هوای عبوری از دریچه را امکانپذیر می کند.با اتمام مراحل ساخت دریچه کولر کار به مرحله نهایی یعنی نصب آن می رسد.از نکاتی که در مراحل ساخت دریچه کولر همیشه باید مدنظر قرار داد اینست که روی فریم دریچه کولر محل هایی بعنوان جای پیچ تعبیه نمود که این سوراخ ها توسط چند پیچ عامل تثبیت دریچه کولر روی دهانه انشعاب خواهد بود.
در زمان نصب نیز باید به شرایط قرارگیری دریچه و فریم آن به دقت توجه کرد که تا شرایط موجود مانع باز یا بسته شدن دمپر دریچه نشود.در خصوص دریچه کولر چوبی باید به فضا محل نصب نیز دقت خاصی نمود زیرا به واسطه ی ماهیت چوب و واکنش آن با رطوبت،بسته به میزان رطوبت محل نصب،دریچه کولر در آینده دچار مشکل نشود.در رابطه با امکان نصب روی دیوار و حتی ساندویچ پنل تا زمانی که ساختار اصلی دیواریا سانویچ پنل استحکام نگهداری دریچه را داشته باشد نصب دریچه بر روی این سطوح بلامانع بوده و در استفاده از آن مشکلی به وجود نمی آید.
اگر در هنگام اندازه گیری متوجه گونیا نبودنِ دهانه ی انشعاب و تفاوت آکس در قسمت های مختلف شویم در هنگام سفارش میتوان فریم دریچه را بزرگ تر از حالت نرمال (از ۳ سانتی متر به ۵ سانتی متر) افزایش داد تا دریچه بتواند تمام نقاط انشعاب را دربر گیرد و قسمتی از انشعاب هوا خارج از فریم دریچه قرار نگیرد و دریچه کاملا مساحت دهانه را پر کند.
ابعاد دریچه های کولر عموما بصورت استاندارد و در ضرایب ۵ سانت در نظر گرفته می شود که این موضوع به خودیِ خود باعث می شود که دریچه کولر در بازار بصورت آماده و سهل الوصول قابل خرید و استفاده باش.البته درصورتیکه ابعاد دهانه های انشعابات هوا غیراستاندارد هم باشد ساختِ آن در کمترین زمان قابل انجام می باشد.
کلاهک دودکش
طراحی و ساخت یک سیستم مناسبِ جهت دودکش در ساختمان ها با کاربری های مختلف جهت کاهش مصرف سوخت و افزایش بهره وری و نیز حفاطت از جان ساکنین از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
در صورت استفاده از سیستم نامناسب جهت لاین دودکش و نیز انتخاب نامناسب کلاهک دودکش، عوارضی چون پس زدگیِ دود به داخل محیط و یا تخلیه بیش از حدِ حرارت و انرژیِ گرمایی از طریق سیستم دودکش به بار خواهد آمد.
کلاهک دودکش همچون یک کلاه در منتهی الیهِ رایزرِ دودکش تعبیه می گردد از یک سو از نفودِ آب باران و برف، گردوخاک،پرندگان و حشرات به مسیر لوله های دودکش جلوگیری می کند و از طرف دیگر باعث راندمان مکش در عین ممانعت از پس زدگیِ دود و آلاینده ها به محیط می گردد.
با توجه به موقعیتِ کاربردِ کلاهک دودکش و نیز مدلِ طراحی شده برای کلاهک دودکش هر یک از اسامیِ مربوط به انواع کلاهک، تا حدودی از شکل ظاهری و فرمِ هندسی که به آن شباهت دارند الهام گرفته شده است.
مکانیسم کارکردِ دودکش نیز به این روش است که دود به خاطر صعود حرارت ادر مسیر دودکش،با حرارتِ گفته شده همراه شده و به سمت بام هدایت می گردد.بنا براین دودِ تولید شده در اثر سوختِ منبعِ گرمایش به راحتی از طریق لاین دودکش به بالا هدایت می شود که تخلیه ی کاملِ آن در انتهای مسیر از اهمیت شایانی برخوردار است.با توجه به امکانِ وزشِ بادهای شدید و تحمیلِ فشارِ این بادها از طریق کلاهک به لاین دودکش،این احتمال وجود دارد که مسیر جریان خروج دود به سمت مبداءِ تولید پس زده شود و جریان بطور معکوس عمل کند که در اینصورت هم سلامتِ جانِ ساکنین به خطر می افتد و هم احتمال بروز حریق در اثر افزایش گرمای محیط و پخش شدنِ شعله ی سوخت در محیط گردد که تمام این موارد از کاربردِ غلطِ نوعِ کلاهک دودکش نشات می گیرد.به همین دلایل انتخاب صحیحِ نوع،مدل و سایزِ کلاهک دودکش بسیار امری مهم و حتی حیاتی می باشد.
با توجه به اینکه در فصول سرد احتمال لانه گذاری پرندگان به دلیل گرمای خروجی از دهانه ی کلاهک دودکش وجود دارد لذا انتخاب دودکشِ مناسب که این امکان را از پرندگان سلب نماید باعث اطمینان خاطرِ ساکنین در زمانِ استفاده از تجهیزات گرمازا می گردد.
همانطور که اشاره گردید امکان نفوذِ آب باران و برف و حتی رطوبتِ هوا بصورت شبنم از طریق لوله ها و کلاهک دودکش ،باعث بروز عواقبِ تخریبی و فرسایشی در جداره ی دیوارها و مسیرِ نصب لوله های دودکش می گردد.لذا استفاده از انواع کلاهک دودکش که دارای ساختارِ چندلایه و محافظ در برابر نشتی باشد باعث جلوگیری از صدمات فیزیکی خواهد گردید.
برای جلوگیری از انتقال جریان الکتریسیته ی ناشی از صاعقه از طریق کلاهک دودکش بعضا از شبکه سیمی و توری بعنوان سازه ی جرقه گیر استفاده می گردد.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد