طلاق از جمله روشهای انحلال نکاح است که آثار مخرب اجتماعی و فردی زیادی را به دنبال دارد. ولی گاهی ادامه یک زندگی مشترک، کاملا غیر ممکن به نظر میرسد. به این نکته توجه داشته باشید که درخواست تقاضای طلاق میتواند توسط مرد، زن یا هر دوی زوجین اعلام شود و اگر هر دو زوجین در خواست کننده طلاق باشند، به آن طلاق توافقی می گویند. در صورتی که مرد یا هر دو زوجین، متقاضی دریافت طلاق و جدایی باشند، پس از طی کردن تشریفات قانونی، گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاه صادر میشود.
ولی اگر درخواست طلاق تنها از طرف زن باشد، در این حالت حکم طلاق صادر خواهد شد که با گواهی عدم امکان سازش متفاوت است. بنابراین بهتر است در صورت مواجهه با چنین شرایطی حتما از یک مشاوره طلاق تلفنی معتبر جهت راهنمایی هر چه بهتر در این زمینه کمک بگیرید تا در لحظه و بدون اتلاف وقت پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید. به همین منظور در ادامه این مقاله قصد داریم نکات مهمی را در رابطه با حکم، مدت اعتبار و ابطال گواهی عدم امکان سازش در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
گواهی عدم امکان سازش چیست؟
گواهی عدم امکان سازش، به معنای تایید عدم سازش و توافق میان زوجین است که در مواقعی که دادگاه، آشتی بین زوجین و رسیدن به توافقشان را ناممکن میداند، آن را صادر میکند. با صادر شدن حکم گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاه، اجازه طلاق یا جدایی به زوجین داده میشود تا بتوانند با مراجعه نمودن به دفاتر ثبت طلاق، این امر را اجرا کنند. این گواهی که مختص دعاوی طلاق است، نباید با گواهی که شورای حل اختلاف برای عدم سازش طرفین پرونده صادر میکند، یکی به حساب آید.
بنابراین در صورتی که پرونده اختلاف برای ایجاد سازش میان زوجین به شورای حل اختلاف فرستاده شود؛ ولی در صورتی که با وجود تلاش شورا هیچ کدام از زوجین حاضر به سازش نشوند، شورا با تنظیم صورت جلسه عدم سازش طرفین، پرونده را به مرجع مربوطه جهت رسیدگی ارسال میکند. گواهی عدم امکان سازش بر اساس قانون، در موارد زیر صادر میشود:
- طلاق به درخواست مرد
طبق ماده 1113 قانون، مرد با رعایت نمودن شرایط مقرر در قانون میتواند هر زمان که بخواهد همسرش را طلاق دهد. البته درخواست طلاق از طرف مرد، نیازمند رعایت قوانینی همچون دریافت گواهی عدم امکان سازش از سوی دادگاه است.
- طلاق به صورت توافقی
در صورتی که هر دو طرف رضایت به جدایی داشته باشند، میتوانند با دریافت گواهی عدم امکان سازش از طرف دادگاه، به ثبت طلاق خود اقدام نمایند. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که اگر دادگاه به موضوع درخواست طلاق از طرف زن رسیدگی نماید، درنهایت حکم طلاق را صادر میکند؛ نه حکم گواهی عدم امکان سازش.
اعتبار گواهی عدم امکان سازش تا چه مدت است؟
مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش به صورت 3 ماهه است. یعنی در طی 3 ماه از تاریخ ابلاغ گواهی، باید آن را به دفترخانه ارائه داد که وظیفه ارائه این گواهی به دفترخانه با کسی است که گواهی عدم امکان سازش به نفع او صادر شده است؛ یعنی کسی که درخواست این گواهی را کرده و دادگاه نیز درخواستش را پذیرفته است. پس در صورتی که گواهی عدم امکان سازش به درخواست مرد صادر شده باشد، مرد باید ظرف 3 ماه، آن را به دفتر ثبت طلاق تحویل دهد. اگر هم که گواهی عدم امکان سازش، بابت طلاق به صورت توافقی صادر شود، هر کدام از زوجین می توانند برای ارائه این گواهی به دفترخانه، در طی 3 ماه اقدام کنند.
همچنین اگر گواهی به درخواست زن نیز صادر شده باشد، زن باید جهت ارائه آن به دفترخانه اقدام کند. توصیه می شود برای انجام کارهای حقوقی طلاق حتما از مشاور طلاق کمک بگیرید تا شما را در خصوص مدت و مهلت اعتبار گواهی عدم امکان سازش به خوبی راهنمایی کنند.
در صورتی که مدت اعتبار گواهی عدم سازش به پایان برسد تکلیف چیست؟
مدت زمان اعتبار گواهی عدم امکان سازش 3 ماه است و زوجین فقط در این بازه زمانی میتوانند برای ثبت طلاق به محضر مراجعه کنند. به این نکته توجه داشته باشید که سپری شدن 3 ماه از تاریخ ابلاغ گواهی عدم امکان سازش و عدم مراجعه هر یک از زوجین برای ثبت طلاق به دفترخانه منجر به ابطال گواهی عدم امکان سازش خواهد شد. دادگاه نیز عدم مراجعه زوجین را به معنی برقراری سازش بین آنها برای ادامه زندگی مشترک در نظر خواهد گرفت.
در صورتی که زوجین هنوز تصمیم به جدایی و طلاق داشته باشند، باید دوباره به دادگاه مراجعه کنند و جهت اخذ گواهی عدم امکان سازش اقدام نمایند. در صورتی که در زمینه طلاق به مشکل خورده اید و نیاز به راهنمایی دارید، می توانید جهت مشاوره طلاق آنلاین به وبسایت کارمنتو مراجعه کنید که دارای امکاناتی همچون شارژ اولیه رایگان، پشتیبانی به صورت 7 روز هفته و 24 ساعت، همکاری با بیش از 350 مشاور برتر کشور و … است. شما میتوانید جهت مشاوره با مشاوران مجرب کارمنتو در ارتباط باشید که ارتباط به صورت آنلاین تلفنی و از طریق VOIP خواهد بود.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی گواهی عدم امکان سازش پرداختیم. گفتیم که طلاق میتواند آثار بسیار مخربی را در جامعه به دنبال داشته باشد ولی گاهی ادامه زندگی مشترک کاملا غیرممکن به نظر میرسد. در این صورت هر یک از زوجین میتوانند جهت دریافت گواهی عدم امکان سازش به دادگاه مراجعه نمایند. همچنین به مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش و ابطال آن نیز اشاره نمودیم.
مدت زمان اعتبار گواهی عدم امکان سازش 3 ماه است و عدم مراجعه برای ثبت طلاق در دفترخانه در طی این 3 ماه منجر به ابطال این گواهی خواهد شد. بنابراین بهتر است برای انجام این مدل کارهای حقوقی به یک مشاور مراجعه کنید. پیشنهاد ما به شما این است که به وبسایت کارمنتو مراجعه کنید که خدماتی با معقول ترین قیمت بازار ارائه میدهد و دارای امکاناتی از جمله استفاده از به روزترین و جدیدترین تکنولوژیهای دنیا، در دسترس بودن خدمات به صورت 7 روز هفته و 24 ساعت، محرمانه بودن اطلاعات، قابلیت استفاده از کیف پول و … است.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد