آرنولد شوارتزنگر یکی از بازیگران و سلبریتیهای بسیار مشهور و سرشناس به شمار میرود که در سراسر جهان از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است. این بازیگر به هنگام سفر خودش با هواپیما در فرودگاه مونیخ در آلمان بهصورت موقت بازداشت شد. دلیل بازداشت وی نیز یک اشتباه مسافرتی بوده که در ادامه بیشتر راجع به آن صحبت خواهیم کرد.
آرنولد شوارتزنگر به هنگام ورود به فرودگاه مونیخ ساعت گران قیمت خودش را اعلام نکرده و همین نیز برای او یک مشکل مسافرتی ایجاد کرده و باعث شده تا مأموران فرودگاه به طور موقت این بازیگر را تحت بازداشت در بیاورند.
آرنولد شوارتزنگر که علاوه بر بازیگری برای مدتی نیز فرماندار کالیفرنیا بوده است، پس از ورود به فرودگاه مونیخ و به دلیل اعلام نکردن ساعت سوئیسی Swiss Audemars خودش به مسئولین برای بیش از دو ساعت بازداشت شده بود. بنا بر گزارشهای منتشر شده، این بازیگر قصد داشته تا این ساعت را برای امور خیریه در اتریش به حراج بگذارد.
یکی از مسئولان فرودگاه مونیخ در رابطه با بازداشت آرنولد شوارتزنگر بیان کرده که او یکی از محصولاتی که به همراه خودش داشته را اعلام نکرده است، محصولی که از کشورهای غیر اتحادیه اروپا وارد کشورهای اتحادیه اروپا شده و قرار است در اینجا بماند.
ظاهراً از شوارتزنگر خواسته نشده بود تا فرم اظهارنامه را پر کند اما با این وجود، این بازیگر پیشنهاد داده بود تا در همان جا مالیات این ساعت را پرداخت کند ولی بهخاطر تأخیرهای ناشی از دستگاههای اعتباری و انتقال پول این فرایند به تأخیر افتاده بود. در هر صورت، این بازیگر در همان جا مالیات مربوط به این ساعت را پرداخت کرد. با این حال، ممکن است که آرنولد شوارتزنگر به خاطر عدم رعایت این قانون با جریمههای بیشتری روبهرو شود.
مطمئنا کسانی که بهصورت بینالمللی سفر میکنند، با این سؤال که «آیا چیزی برای اعلام کردن دارید؟» آشنا هستند، سؤالی که در هنگام بازرسی وسایل از مسافران پرسیده میشود. با این حال، بسیاری از افراد ممکن است متوجه نشده باشند که پاسخ به این سؤال بسته به کشوری که قصد ورود به آن را دارید، متفاوت است و پاسخ اشتباه به این سؤال نیز میتواند برای شما دردسر آفرین باشد، درست مثل اتفاقی که برای آرنولد شوارتزنگر رخ داده است.
در ایالات متحده آمریکا مسافران برای اقلامی که بیش از ۲۰۰، ۸۰۰ یا ۱۶۰۰ دلار قیمت دارند و بسته به کشوری که این اقلام را از آنجا میآورند، باید آنها را اعلام کرده و مالیات مربوط به آنها را بپردازند. مسافران همچنین باید اقلام ممنوعه یا محدود شده مانند میوه و سبزیجات را اعلام کنند و در صورت عدم انجام این کار نیز میتوانند برای اولین بار با جریمه ۳۰۰ دلاری روبهرو شوند. اما مواردی مانند روغن، عسل یا قهوه به طور کلی قابل قبول هستند.
با این حال، کشورهای دیگر قوانین بسیار متفاوتی دارند. بهعنوان مثال، در استرالیا طبق گفته دپارتمان کشاورزی، شیلات و جنگلداری استرالیا، محصولات عسل باید هنگام ورود به این کشور توسط یک افسر امنیت زیستی مورد بازرسی قرار بگیرند. عدم رعایت این موضوع نیز میتواند هزینه بسیار زیادی به همراه داشته باشد.
در سال گذشته میلادی مسافری که قصد سفر به استرالیا را داشت، پس از تلاش برای آوردن دو عدد تخم مرغ و سوسیس گوشت گاو مکدونالدز و یک کروسانت ژامبون از بالی به استرالیا با بیش از ۱۸۰۰ دلار جریمه روبهرو شد.
پس از همین رو، بهتر است که قبل از اینکه مواردی را به همراه خود به کشورهای دیگر بیاورید، اطلاعات لازم درباره این موارد و همچنین قوانین فرودگاهی هر کشور را مطالعه کنید تا با جریمههای بسیار سنگین روبهرو نشوید.