مژهها، بافت بسیار حساسی دارند و شرایط بد را بههیچوجه تحمل نمیکنند. بسیاری از افراد از ریمل، مژههای مصنوعی و روشهای هزینهبردار تلاش میکنند تا جای خالی مژهها در زیبایی صورت را پُر کنند. اما آیا روشهای بهتر و کاربردیتری برای مراقبت از انواع مژهها وجود ندارند؟ با کمی توجه بیشتر به مژهها، استفاده از لوازم بهداشتی و مراقبت پوستی باکیفیت و رعایت چند اصول مهم میتوانید مژههایی سالم، پُر و جذاب داشته باشید. اصلاً فرقی نمیکند که مژهکار هستید یا یک خانم عاشق آرایش کردن؛ روشهای تضمینی مراقبت از مژه، برای همه افراد نتیجه مثبت دارد.
علم مراقبت از مژه
شاید فکر کنید که مژهها نیازی به مراقبت آنچنانی ندارند، اما با کمی مراقبت ساده متوجه خواهید شد که چقدر مستعد رشد کردن هستند. با مراقبت از سلامت مژهها میتوانید از بیماریهای زیر جلوگیری کنید:
- عفونتها مژه
- تحریک پوست پلک
- التهاب مزمن
- ریزش مژه
مخصوصاً وقتی که از لوازم آرایشی و بهداشتی غیر اصولی و بیکیفیت استفاده کنید، مژههایتان بیشتر در معرض بیماریها قرار میگیرند.
با رعایت کردن این ۴ نکته، سلامت مژههایتان را تضمین کنید
شاید حواستان نیست، اما با کارهایی مثل کمخوابی، عدم استفاده از آبرسان و مرطوبکننده و استفاده از ریملهای مصنوعی، تا همین الان آسیبهای زیادی به مژههایتان وارد کردهاید. نگران نباشید و این 4 اصل مهم را از همین حالا رعایت کنید:
۱. شانه زدن، مرطوب نگه داشتن و تغذیه کردن
استفاده از شانه لیفت مژه بهصورت روزانه، باعث از بین رفتن کثیفی و آلودگی از روی مژهها و باز نگه داشتن فولیکولهای تار مژه میشود. همچنین، میتوانید با اضافه کردن کمی ویتامین E، روغن بادام و کرم مرطوبکننده، تار مژهها را شاداب و انعطافپذیر کنید.
برای اینکه سرم تقویتکننده مژه، نتیجه مثبت بدهد، لایهای از سرم را روی ریمل هم بزنید. در عین حال سعی کنید استفاده از لوازم آرایشی محرک را به کمترین مقدار ممکن برسانید تا سلامت مژهها به خطر نیفتد.
۲. رعایت نکات مهم در پاک کردن آرایش
پاک کردن اصولی لوازم آرایشی یک موضوع ضروری است. بهجای پاککننده معمولی صورت یا دستمال مرطوب آرایشی، از پاککننده چشم و یک پد پنبهای نرم برای آرایش نواحی چشم استفاده کنید. به جای ضربه زدن پاککننده چشم روی پلک و مژه، آن را به آرامی روی نواحی دلخواه ملش دهید.
همچنین، برای برداشتن مژه مصنوعی، در ابتدا چسب را با پاککننده آرایشی چشم نرم کنید. در ادامه، لبه بیرونی نوار مژه مصنوعی را با نوک انگشتان بگیرید و به آرامی از خط رویش مژههایتان بردارید. مژههای مصنوعی چند بار مصرف را با پس از پاک کردن چسب باقیمانده با محلول پاککننده چشم تا دفعه بعدی تمیز نگه دارید.
۳. استفاده از ریملهای باکیفیت
مواد آرایشی نامرغوب، تقلبی و بیکیفیت نهتنها باعث ریزش و عفونت مژه، بلکه باعث از بین رفتن پوست نواحی پلک و چشمها هم میشوند. بنابراین، مهم است که در مورد برند، فروشگاه و نوع ریملی که میخرید، توجه بیشتری داشته باشید. بهعنوان مثال، ریمل ایزادورا یکی از پرفروشترین لوازم آرایش چشم است که بیشتر مشتریان آن را بهعلت قابلیت حجمدهندگی فوقالعادهاش میشناسند.
از بین ریملهای متنوع و مختلف برند ایزادورا، ریمل حجمدهنده مدل Big Bold Extreme پیشنهاد بسیاری از کارشناسان زیبایی است که حاوی بافت کرمی و رنگدانههای قوی است. محتویات این ریمل، حس چسبندگی و سنگینی را روی مژهها بهوجود نمیآورد و برای افراد با چشم حساس یا خانمهایی که از لنز استفاده میکنند، مناسب است.
از جمله ویژگیهای این ریمل باکیفیت:
- حجمدهندگی زیاد
- ضدآب و ضد تعریق (مناسب برای مهمانیها)
- پوشانندگی یکدست و کامل
- رنگ سیاه کربنی
- خشک شدن سریع
- فاقد پارابن و چربی
- حاوی یک برس فیبری بزرگ
۴. تغذیه بافت حساس مژهها
ایجاد چند تغییر اساسی در رژیم غذایی و خوراکیهای روزانه، سلامت مژهها، پوست بدن و موها را تضمین میکند. کافی است که رژیم غذایی و خوراکیهای خود را با پروتئین کافی (مثل زرده تخممرغ)، سبزیهای برگدار (مثل کاهو) و چربیهای سالم غنیسازی کنید.
همچنین، میتوانید بعضی مکملهای غذایی را هم در نظر داشته باشید تا با برخورداری از مواد مغذی مثل بیوتین و کلاژن، فولیکول تار مژهها را تغذیه کنید.
شایعترین نگرانیها در مورد سلامت مژه
شایعترین نگرانیهایی که در مورد سلامت مژهها وجود دارند، عبارتاند از:
- ریزش مژه یا میلفوزیس
- کُند شدن رشد مژهها
- خشکی
- شکنندگی
این مشکلات ممکن است به دلایل زیر رخ دهند:
- استفاده از سشوار برای خشک کردن مواد آرایشی چشم
- زیادهروی در استفاده از افراد غیرماهر برای آرایش
- آلرژی نسبت به مواد آرایشی
- استفاده زیاد از فر مژه
- تکنیکهای آرایشی خشن و استفاده از مژه مصنوعی
بعضی از شرایط بهداشتی و بیماریهای ارثی هم میتوانند باعث تضعیف سلامت مژهها شوند؛ مثل:
- التهاب لبه پلک یا بلفاریت (گرفتگی غدد ریشه مژه)
- آلوپسی (ریزش مو در نواحی خاصی از بدن مثل مژه)
- شرایط وخیم تیروئید (کمکاری، نارسایی و پرکاری تیروئید)
- اگزما (خارش زیاد و تحریک ناحیه اطراف مژه)
- استرس زیاد
همچنین، بعضی از داروها هم وجود دارند که مصرف مداوم آنها باعث ریزش مژه میشوند؛ از جمله:
- مواد مخدر
- رقیقکنندههای خون
- داروهای کاهشدهنده سطح کلسترول
- داروهای تیروئید. مثل پیروپیل تیوراسیل و متیمازول
با مژهها مهربان باشید تا زیباتر دیده شوید!
مژهها، خواسته یا ناخواسته تحت آسیبهای زیادیاند؛ بنابراین حفظ سلامت آنها مهم است. خوشبختانه مژهها یک چرخه زندگی دارند و مثلاً اگر به ریمل یا مژه مصنوعی آلرژی داشته باشید و مژههایتان آسیب ببینند، فرصت دوباره برای بهدست آوردن مژههای سالم خواهید داشت.
تنها با رعایت چند نکته اصولی میتوان سلامت مژهها را حفظ کرد. از این نکات، به تغذیه درست، تمیز کردن مژهها، پاک کردن اصولی مواد آرایشی و استفاده از ریمل باکیفیت اشاره کردیم. برای دسترسی بیشتر به انواع ریملهای مناسب انواع مژهها کافی است عبارتی مثل ** ریمل اسنس خانومی ** را در محیط Google سرچ کنید. فروشگاه اینترنتی خانومی، انواع محصولات آرایشی بهداشتی و مراقبت پوست را با قیمت واقعی از برندهای معتبر ارائه میکند.