با رعایت نکات کلیدی در دوره نقاهت عمل ابدومینوپلاستی میتوانید مدت زمان ریکاوری را به دو هفته کاهش دهید! طی این جراحی شما بخشی از چربیهای شکم خود را به همراه پوست آن از دست میدهید. بنابراین زمان لازم است تا به بهبودی کامل دست پیدا کنید.
این زمان ممکن از چند هفته تا چند ماه به طول انجامد و مدت آن به شما بستگی دارد. اینکه تا چه اندازه بایدها و نبایدهای دوران نقاهت را رعایت کنید، تاثیر چشمگیری بر کاهش مدت آن خواهد داشت. گاهی حتی یک سهلانگاری کوچک در نوع خوابیدن یا فعالیت بیشازحد میتواند هفتهها شما را درگیر کند. با توجه به این موضوع باید مراقبتها را جدی بگیرید و پس از استراحت کافی به فعالیت روزمره خود برگردید. در این مطلب که به کمک تیم تولید محتوای دکتر مروتی آماده شده است همراه ما باشید.
مدت زمان دوره نقاهت عمل ابدومینوپلاستی چقدر است؟
بر اساس بسیاری از تحقیقات و بیانات پزشکان میتوان گفت دوران نقاهت این جراحی حداکثر 2 ماه است. با این وجود بسیاری از افراد پس از 14 روز به کار خود باز میگردند. زیرا پس از دو تا سه هفته بعد از ابدومینوپلاستی شما شاهد پیشرفت بسیاری خواهید بود.
اما به طور کلی قطعا به مدت یک هفته باید استراحت کامل داشته باشید. پس از آن تصمیم برای اقدام به کار یا فعالیتهای مختلف برعهده شما و پزشک شما است. اگر به دنبال کاهش دوران نقاهت این جراحی هستید، مراقبتها را رعایت کنید.
بایدهای دوران ریکاوری عمل ابدومینوپلاستی
مراقبتهای دوران نقاهت این عمل شامل بایدها و نبایدها میشود. بایدها به شما کمک میکنند که این دوران را سریعتر و آسانتر پشت سر بگذارید. از جمله مهمترین بایدهای دوره ریکاوری ابدومینوپلاستی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
صحیح بخوابید:
بهتر است در این دوران به پشت، در یک تکیه گاه یا روی شیب بخوابید. با خوابیدن روی شیب، بالاتنه خود را بالا نگه میدارید و زانوها خمیده میشوند. در این صورت برشهای شما دچار تغییر نخواهند شود و تورم بسیار کاهش پیدا میکند. همچنین با قرارگیری بالش زیر زانوها، فشار بر شکم کمتر میشود.
رژیم غذایی مناسب داشته باشید:
برای افزایش سرعت بهبودی خود بعد از Abdominoplasty بهتر است رژیم غذایی سالمی داشته باشید. مصرف انواع میوهها و سبزیجات تازه را در اولویت قرار دهید. همچنین برای تقویت سیستم ایمنی میتوانید چای سبز بنوشید. چای زنجبیل نیز به تسکین حالت تهوع کمک میکند و آناناس برای کاهش التهاب و نفخ گزینه مناسبی است.
پیادهروی کنید:
بعد از این جراحی اگر کمی پیادهروی کنید، باعث کمک به جریان خون و بهبودی سریعتر شما میشود. زیرا پیادهروی کاهش خطر لختگی خون در پاها را به همراه دارد.
آب کافی بنوشید:
با مصرف آب کافی در دوره نقاهت عمل ابدومینوپلاستی میتوانید ضمن کاهش تورم، بدن خود را از سموم پاک کنید.
لباس زیر راحت و مناسبی بپوشید:
برای عدم فشار به محل جراحی بهتر است از لباس زیرهای راحت پس از این عمل استفاده کنید. تلاش کنید لباس شما بهگونهای باشد که به هیچعنوان به محل برش شکم شما فشار وارد نشود.
از گن یا لباسهای فشردهساز استفاده کنید:
استفاده از گن بعد از ابدومینوپلاستی الزامی است. زیرا موجب تسریع روند ریکاوری میشود و از شکافتن بخیهها، افزایش کبودی و تورم و ایجاد هماتوم یا سروما جلوگیری میکند.
نبایدهای دوران نقاهت ابدومینوپلاستی
تنها بایدها نیستند که بر کوتاهی و آسانی دوران ریکاوری این جراحی تاثیر دارند. برخی از موارد هستند که باید از آنها بپرهیزید تا ضمن کوتاهشدن این دوره بتوانید آن را راحت پشت سر بگذارید. نبایدها در دوره نقاهت عمل ابدومینوپلاستی به شرح زیر هستند:
- سه تا شش هفته پس از ابدومینوپلاستی به رابطه جنسی نیندیشید: رابطه جنسی دارای فعالیتهای شدیدی است که به برشهای شکم شما فشار وارد میکنند. به همین دلیل حداقل زودتر از سه هفته بعد از این جراحی به هیچعنوان نسبت به برقراری رابطه جنسی اقدام نکنید. البته پس از شش هفته با مشورت با پزشک خود مجاز به برقراری رابطه هستید.
- اقدام به بارداری نکنید: اگرچه این جراحی هیچ اختلالی در توانایی برای بارداری ایجاد نمیکند اما بارداری بر نتیجه آن تاثیر دارد. زیرا بارداری موجب بزرگشدن شکم و کشش پوست آن میشود. به همین دلیل بهتر است پیش از اقدام به این عمل باردار و بچهدار شوید. سپس در صورتیکه تصمیمی برای بارداری نداشتید، ابدومینوپلاستی انجام دهید.
- فعالیتها و ورزشهای شدید را محدود کنید: یک ماه تا یک ماه و نیم پس از این عمل هیچگونه ورزش یا فعالیت شدیدی نباید انجام دهید. پس از آن نیز با مشورت با پزشک خود میتوانید نسبت به فعالیت بدنی یا ورزش اقدام کنید.
- رانندگی نکنید: رانندگی و نشستن پشت فرمان خودرو پس از این عمل نهتنها دشوار بلکه آسیبزا است. بنابراین تا زمانیکه کاملا بهبود نیافتهاید، سمت رانندگی نروید.
- مصرف نوشیدنیهای الکلی و سیگار را کنار بگذارید: انواع سیگار و نوشیدنیهای الکلی موجب بروز اختلال در روند بهبودی میشوند.
بلند شدن از رختخواب در دوران ریکاوری ابدومینوپلاستی
یکی از مهمترین دغدغههای افراد پس از این جراحی این است که چگونه از رختخواب خود بلند شوند؟ شاید برای برخی از شما این سوال بیاهمیت جلوه کند اما روند خروج شما از رختخواب میتواند بهبودی را تحتتاثیر قرار دهد. زیرا هر گونه اشتباه در بلندشدن از رختخواب باعث کشیدگی پوست زیر شکم میشود. برای خروج آسان از رختخواب بعد از ابدومینوپلاستی و جلوگیری از مشکلات جدی، مراحل زیر را در نظر داشته باشید:
- ابتدا باید به پهلو بچرخید
- سپس پاهای خود را در شکم جمع کنید
- برای فشاردادن خود در حالت نشسته و اقدام به ایستادن، از دست خود استفاده کنید؛ و فشار را به آرنج خود وارد کنید تا بتوانید راحت تر بلند شوید
- پس از این میتواند به طرف جلو تکان بخورید؛
- در ادامه برای ایستادن از پای خود کمک بگیرید.
- هنگام راه رفتن حتما خمیده راه روید.
آسان ترین عمل ابدومینوپلاستی را با دوران ریکاوری کوتاه تجربه کنید!
برای داشتن کوتاهترین دوره نقاهت عمل ابدومینوپلاستی بیش از هر چیز باید نکات مراقبتی از جمله بایدها و نبایدها را رعایت کنید. در این دوران شما با رعایت یک سری بایدها مانند رژیم غذایی مناسب، خوابیدن صحیح، پیادهروی وغیره میتوانید روند بهبودی را سرعت دهید.
همچنین با اجتناب از بعضی موارد تحتعنوان نبایدها مانند سیگار، نوشیدنیهای الکلی، بارداری، رابطه جنسی و فعالیت شدید، دوران ریکاوری آسانی خواهید داشت. علاوه بر اینها چگونگی بلند شدن شما از رختخواب نیز حائز اهمیت است.
البته اینکه عمل شما توسط پزشکی متخصص و در مرکزی تخصصی انجام شود، بیش از تمام این موارد اهمیت دارد. زیرا در این صورت به هیچعنوان با عوارض این جراحی مواجه نخواهید شد، دوران نقاهت طولانی نمیشود و بهراحتی به فعالیتهای روزمره خود بازمیگردید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد